Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilniepotrzebujewaszejpomocy

zabezpieczenia

Polecane posty

Mam 17 lat i razem z chłopakiem planujemy nasz pierwszy raz. Chciałam zapytać dziewczyn po..i wszystkich. Jakie zabezpieczenia będą dla mnie najlepsze ? Jakie możliwe ?

Gość deej
stosunek przerywany w dni nieplodne, co daje lepsze odczucia mezczyznie :)

Czy to nie jest troszkę ryzykowne ?

Gość a taka jedna....
Jest ryzykowne,gumki sa dobre jak sie je umie stosować

Dlatego pytam Was, nie jestem doświadczona..dopiero zaczynam.

Gość optivia
Gumki i dni nie plodne facet musi ścisnąć czubek gumki tak aby nie weszło do niej powietrze :)

dziękuję chociaż za takie odpowiedzi :)

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4995446&start=60 Gumki ??? :D:d:D Dziecko pewny sposób to szklanka wody.... A jak chcesz dającego jakąś gwarancję to tabletki. Chyba że nie zadziałają :) W każdym razie przeczytaj ulotkę i się stosuj. Nie zażywaj leków na grypę ;) Jak już gumki to w domu miej tabletki po jak by coś nie wyszło i gumka pękła. Ale jeśli nie jesteś pewna że chcesz z tym gościem być i dziecko wychowywać to kup zapas wody dla siebie i niego ;) A stosunek przerywany wynaleziono po to żeby się dzieci rodziły :D

Gość aass
A ja wpadlam regularnie biorac tabsy,dokladnie 4 opakowanie to bylo..nic nie da 100%

akurat kobieta z tego tematu o prezerwatywach pisala, ze poddawała sie jakiemuś leczeniu ktore zwiększyło jej płodność, równie dobrze mogła zajść przez preejakulat podczas gry wstępnej czy coś, wiec bez przesady, gumki to dobre zabezpieczenie, dodać do tego unikanie współżycia w dni płodne (przy okazji młoda dziewczyna nauczy się obserwacji swojego ciała), bo tabletki dla 17latki to troche wcześnie, mogłaby ze 2 lata jeszcze z tym poczekać

"gumki to dobre zabezpieczenie" Tak jak się nie planuje nie mieć dzieci. A jak ich posiadanie może przekreślić wszystkie życiowe plany to już gumki przestają być takie dobre....

dlatego mówię, że warto je połaczyć z obserwacją dni płodnych i niepłodnych, znam mnóstwo par które od lat z powodzeniem stosują taką metodę, jesli gumka nie pęknie to prawdopodobieństwo zajścia jest bardzo bardzo małe, wpadki w takim wypadku są jednostkowymi przypadkami więc nie przesadzajmy, tym bardziej, że w momencie kiedy 17letnia dziewczyna nie ma jeszcze unormowanej gospodarki hormonalnej to tabletki nie są najlepszym wyborem - antykoncepcyjnie może tak, ale one nie są obojętne dla zdrowia

Gość jyghfiregfieru
Olej gumki dopiero zaczynacie możecie zle nałożyć czy coś i pęknie inne metody jak jakieś obserwację śluzu czy tem. też to olej trzeba naprawdę znać swój organizm ,żeby za to się brać metoda jest zawodna jak dla mnie jakieś żele czy inne cuda też olej ja proponuję najskuteczniejszą i najpewniejszą metodę tabletki antykoncepcyjne wiesz jak się je bierze itd ?

Gość jyghfiregfieru
moniak 17 latce wciskasz takie metody z krzesła spadłaś dobrze wiesz ile z tym się trzeba nabawić nazapisywać itd... tabletki to najlepsza metoda i poczytaj a potem się wypowiadaj o gospodarce hormonalnej 17 letniej dziewczyny

niech bierze co chce, ingeruje w swój organizm zanim się jeszcze do końca rozwinie i nie ma kompletnie pojęcia o swoim cyklu jeśli tak chce, ja tylko chciałam doradzić, bez łaski ;] założyć gumke i zapisać sobie w kalendarzyku miesiączki to żadna filozofia, skoro bedzie stosować prezerwatywy które same w sobie sa bardzo skuteczne to nie musi stosować mega skomplikowanych wykresów cyklu z temperaturami itp

moniak toż ja uważam ze powinna zastosować jedynie pewna metodę ;) No chyba że jak napisałem zakłada że chce mieć dziecko z tym gościem... Bo jak nie chce, to sex z nim jest nonsensem bo jak będą mieli pecha to będą mieli zorane życie.

Widzę, że coś się troszkę rozwinęło. Przerywany nie wchodzi w grę, nie chcę jeszcze zostać mamą. Jeśli chodzi o tabletki, to słyszałam, że w moim wieku nie bardzo..

ja Ci radzę tak: licz sobie jak długie masz cykle i na oko wyznaczaj dni płodne, w te dni unikaj współżycia, taka metoda kalendarzykowa jest niby mało skuteczna jeśli jest stosowana jako jedyne zabezpieczenie, ale w połączeniu z prezerwatywami to w zupełności wystarczy, a o tabletkach pomyśl za jakieś 2 lata ;)

Gość inna dziewczynka
moniak może i masz racje.. Tabletki nie są takie ciekawe, nie chciałabym ich w ogóle używać. Nie chcę mieć później problemów. Spróbuję z tymi cyklami..no i gumki oczywiście.

Gość inna dziewczynka
ps. zmieniłam pseudonim na bardziej normalny :)

idz do dobrego ginekologa, popros o tabletki natykoncepcyje. To najpewniejszy sposob. Musisz je brac regularnie anic sie nie stanie. Ja tez bralam od 17 roku zycia, miesiaczki mniejsze i krotsze i zabezpieczaja super przed ciaza. jesli nie bedziesz miala pomylek w braniu to wszystko gra. Bierz tabletki mieisac , moze z dwa i potem sprobuj , a pierwszy raz z prezerwatywa odradzam, pozbawi was ogromnej przyjemnosci. Upewnij sie czy chlopak jest czysty, zrobcie badania, na rozne choroby , aby cie czyms nie zarazil, powodzenia.

Gość inna dziewczynka
Tylko później po tabletkach mogą być problemy np. z zajściem w ciąże itd.

co do tabletek, sa super zalezy czy dobrze dobrane, ale mloda jestes wiec o zadnych problemach nie mysl, nie musisz ich brac cale zycie , ale na kilka pierwszych lat , polecam, naprawde, akurat masz super wiek na pigulki antykoncepcyjne, ja bralam i bylo ok, potem po 6 latach zrobilam dluzsza przerwe i odrazu zaszlam w ciaze. spokojnie mozesz brac je przez kilka najblizszych lat.

"ale mloda jestes wiec o zadnych problemach nie mysl" Jasne, nie teraz tylko jak będziesz miała 40 lat. :classic_cool:🖐️

Gość inna dziewczynka
Wydaje mi się, że żaden ginekolog nie przepisze mi żadnych pigułek jeszcze.

Gość inna dziewczynka
Perwersja zapamiętam :D

tabletki nie powodują problemów z zajściem w ciążę w przyszłości, więc tu arpad17 ma racje, ale to że jedna osoba nie ma żadnych problemów biorąc tabletki w młodym wieku to nie znaczy że każdy będzie tak miał, lepiej zaczekać aż sie w organizmie wszystko unormuje, bo u 17latki to jeszcze hormony szaleją, nie ma co brać tabsów i sobie naturalny cykl blokować