Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Weronika - poczekaj, może jeszcze bliźniaki będą to przydadzą Wam się dwie nianie ;-) Byłam dziś u gina - zrobił mi posiew - chyba na tego paciorkowca. Pielęgniarka, która z nim pracuje "ale się pani zmieniła od początku ciąży - jak pani pierwszy raz przyszła, to była z pani taka trzcineczka, będzie co robić po porodzie." No to pięknie - dobiłam do 70 kg i już wyglądam oficjalnie grubo :-D Ale poza tym wszystko ok. Dalej mam łykać ten acard, myślałam, że już mi pozwoli odstawić. Pinaa - Ty też brałaś coś podobnego? Dalej bierzesz?

Zrobiłam też search w necie na temat prasowania ciuszków na lewą stronę - istnieje teoria, że to niepotrzebne wyjaławianie, więc ja ją łykam i tylko śmignę szybko żelazkiem po 'normalnej' stronie.

U mnie dzisiaj tak zimno że nosa nie wystawiłam, wolę ciepło :-), no dobra ale nie skwar ;-). Mi się akurat nie przytrafiły tego typu komentarze, ale bym chyba zabiła za głupi komentarz. Raz się trafił kolega, który powiedział do mnie gruba to pojechałam po nim jak po psie. Stella to super że ok po wizycie. Ja jutro na wizytę ciekawe co powie. Dziś była położna, podusiła brzuch i stwierdziła, że wszystko się przygotowuje do porodu (tyle to też się domyślałam). W poniedziałek (jak prędziej nie urodzę) mam podjechać do szpitala sprawdzą KTG i zobaczą co i jak, bomnie ginka i tak pewnie oszczędzi z badaniem. Na razie polegiwanie...

Najlepsze jest to, że ta pielęgniarka jest ogólnie super miła i ten komentarz miał być chyba taki dowcipny, z życzliwością. Ale jak się słyszy coś takiego, to aż włosy dęba stają ;-)

Stella masz rację, tym bardziej, że mam takie wrażenie, że my te ich dowcipy troszkę czasami odbieramy inaczej. Tak dosłownie, ale cały świat wie, że ciąża to odmienny stan i nigdy nic nie wiadomo :-D

Dzisiaj nad ranem przeraziłam się- patrze na mojego cyca a tam mega sut tzn. otoczka tak mi stwardniała i nabrzmiała że razem z sutkiem utworzyła że tak powiem "wielkiego sutka" :/ az sie przeraziłam, drugi był normalny, miała tak któraś z was? Już powróciło do normalności na szczescie. A poza tym od 2 dni bolą mnie sutki :(. Mój mówi że mleko się zbiera i przez to tak mi sie zrobiło ale to tylko jego domysły

Zabrałam się za prasowanie. Masakra jaka ja durna że tyle tego nakupiłam, teraz będe prasować przez miesiąc ;) A pot sie ze mnie leje niby nie jest gorąco raczej chlodniej dziś ale od tego zelazka zagrzalam sie. Mnie tez wkurzaja glupie komentarze i zarty, zwlaszcza ciotek, tesciowej czy mamy na temat ze gruba itd:( niby zarty a czlowiekowi przykro sie robi ze nie panuje nad tym cialem:( Ale ja im pokaze po porodzie biore sie za siebie i bede seksi mama;)

Neli8>> pewnie lezalas na boku i uciskalas ktoras piers.. ja tak mialam ale oba na raz, tez sie samo wchlonelo.. mi juz siara nawet leci. od miesiaca tak kropelkami od czasu do czasu. moze przytkal sie jakis kanalik i dlatego ta jedna byla bardziej obrzmiala niz druga...

Pigułeczkaa>>> to0 nie takie proste , spac na lewym boku.. jak za dlugo leze na jednym to mi wszystko dretwieje i sie budze i musze se obrocic na drugi :P a poza tym mnie czesciej wygodniej na prawym-i tak sie najczesciej tez ukladam. z reguly to zalezy od tego jak Emilka jest ułożona... niby lepsze krazenie na lewym boku, a ja czesciej dretwieje wlasnie jak tak leze.

Ja już teraz ograniczę słodkie i smażone, bo ostatnio szybciej tyję. Prawie 2 kg w 2 tygodnie, wcześniej tyłam 2 kg w miesiąc. Teraz mam +14, jeśli utrzymam moje ostatnie tempo tycia, to zakończę ciążę z +20, co nie brzmi najlepiej. A wystarczy odstawić słodycze, pić wodę zamiast soku itp. i już coś się zaoszczędzi ;-) U mnie właśnie chodzi pralka - pierwsze pranie to ciuszki, w drugim pójdą rożek, kocyki, prześcieradła, pieluchy. I gotowe. Czyli ja chyba nie mam tak znowu mega dużo rzeczy. Postanowiłam prasować na prawej stronie, więc też pójdzie szybko. Nie mam pomysłu na materacyk z kołyski. Stał u znajomych na strychu zawinięty w folię - myślicie, że jak go odfoliuję i odkurzę odkurzaczem samochodowym, to wystarczy? Czy to też się powinno uprać?

Kurcze, ten link coś szwankuje. Po wejsciu na tą stronę po lewej stronie kliknijcie: opinie lekarzy i tam jest ten artykuł. Ola mi też już siara leci, od dawna, ale teraz częściej i bez ucisku. Ostatnio aż mi po brzuchu płynęło ale ja nie zauważyłam tylko mój mąż ;-)

Co do komentarzy mój teść często woła na mnie gruba zawsze mu odpowiadam, że ja to chociaż w ciąży jestem a on tak normalnie wygląda za to jak teściowa mówi do mnie gruba to ze stoickim spokojem odpowiadam, że nie jestem gruba tylko woda mi się w organiźmie zatrzymuje i dlatego tak wyglądam:) Pigułeczkaa z tym lewym bokiem mi nie wychodzi, nogi drentwieją i strasznie mi nie wygodnie dlatego w większości śpie na prawym o ile to można spaniem nazwać.

neli ja też tak miałam tylko, że z jednym cyckiem. Bolał ( mnie nigdy nie bolały) sutek wyglądał tak jakby pszczoła mnie tam upierdzieliła. I tak sie męczyłam ze 3 dni aż sie wkurzyłam i nacisnełam mocno na brodawkę. I wyleciało fuj taka jaby śmietana i to dużo tego było. Musiał mi sie jakś kanalik zatkać. A z cycków to lało mi sie od początku uuuu a nawet przed ciąża

Milka862>> i bardzo dobrze odpowiadasz :) hehe u mnie w rodzinie nikt tak nie mowi do mnie.. dalabym chyba upust hormonom :P jesli juz to padaja slowa jak brzuszek duzy. a komentarze to tylko od pan w sklepach itp :P z tym spaniem , to juz faktycznie nie tak łatwo i wydaje m se ze kazda pozycja w ktorej nam wygodnie jest dobra :) piguleczkaa>> z ta siara u mnie to nie tak ze leci mocno, tylko tak po pare kropelek, czasem na staniku widze albo na koszuli takie drobne plamki.. OK, ide obejrzec jakiegos filma :P przytulic sie do mojego i spac :) moze dzisiaj pospie lepiej :) milego wieczorku i do jutra :)

Ola, ja też sypiam na prawym :-) na jednym non stop to by się chyba nie dało. W ciągu nocy to kilka razy się przerzucam, ale za dnia leżę na lewym właściwie,a jak czuję że zaczyna boleć to wstaję, chwilkę pochodzę i już jest git. Ale lewy jednak najbardziej wskazany. Nawet podczas resuscytacji kobiety ciężarnej trzeba podłożyć coś pod prawe biodro, a ciężarną macicę przesunąć na lewy bok. A tu kiedyś też któraś z dziewczyn pisała, że ginka kazała jej po jedzeniu na lewym leżeć, bo przepływy są lepsze i dziecko dotlenione i "najedzone" :-)

Pigułeczka - ja w ciągu dnia jak leżę to na lewym boku, ale w nocy śpię na prawym - próbowałam kilka razy usnąć na lewym, ale nie mogę.

Chcecie fajny komentarz ciążowy? Ostatnio przyjechał do nas mój tata - ja leżę na kanapie (na lewym boku ;-) z laptopem przed nosem, no i z brzuchem przed nosem - wiadomo. A mój tata do mnie: "ale śmiesznie wyglądasz. jak taka świnia co się zaraz ma oprosić". Słabo?

Ha ha ha Stella przyznaje, że komentarz twojego taty wymiata, przez to przypomniał mi się komentarz mojego wujka takiego typowego rolnika "Dostałaś dupe jak naszo karo"

Z najbardziej chamskich i wrednych komentarzy. Do mojej kumpelki ojciec powiedział, żeby sobie usunęła skórę i rozstępy po ciąży bo aż się niedobrze robi na to patrząc....myślę, że piekło ma gwarantowane za taką odzywkę

A do mnie maz dzisiaj 'ale masz zady' myslalam ze mu wyj**** ale bylismy juz po nowe lozko i oczywiscie zlozyl je i dzis pierwsza noc no i zlozylismy lozeczko dla Victorii tylko musze mniejsza kolderke kupic bo kupilam za duza troszke hehe

Milka - mój tata niby nie rolnik, ale jego komentarz trzyma ten poziom ;-) I jeszcze był bardzo ubawiony, że tak mu się zabawnie skojarzyło :-D

Stella, a no brałam coś podobnego, Acesan. Już nie biorę, bo kazała mi odstawić jak skończę 36 tydz. Ale z tego co mówiła, to niektórzy ginekolodzy pozwalają brać do skończenia 37 tyg, no ale u mnie akurat nie było już takiej potrzeby :)

Niezłe te komentarze, chyba bym zabiła :-P. Może dlatego, że zbyt wyniośle traktowałam każdą kobietę w ciązy i traktuje i tego wymagam od innych. A ja mogę spać i na lewym boku i na prawym. Położna dzisiaj zbroniła na plecach leżenia, ale nie zapytałam dlaczego.

Podobał mi się komentarz młodzieńca lat 20 z dzisiaj. Rozmawiam z moją bratową i mówię, że w pon do szpitala sprwdzą KTG, a jak wszytsko ok to może i urodzę a on: no bo duży masz ten brzuszek. On studiuje elektrotechnikę i nie wiem jakim sposobem to obliczył :-D. Ale to nie było złośliwe, odebrałam pozytywnie :-)

Anetka, z tego samego powodu, z którego nie zaleca się na prawym. Ucisk na żyłę główną dolną :-) Mężulek wrócił z pracy, uciekam się poprzytulać, bo się stęskniłam:-) Spokojnej i "przespanej" nocki!

Stella, no i gratuluję, że wsio ok na wizycie ;) Pielęgniarka pewnie chciała zażartować, ale czasem lepiej ugryź się w język.. A 14kg to wcale nie jest tak dużo, a poza tym z tego co pisałaś tutaj, lubisz aktywnie spędzać czas, więc szybko zrzucisz zbędne kg ;) Neli, pokarm Ci się zrobił. Posłuchaj się Luny, dobrze napisała. Musisz wycisnąć trochę, a jak będzie boleć to najlepiej pod ciepłą wodą ;) Ze mnie leci już hoho, i raz mnie tak strasznie bolały to (chyba Luna :D ) doradziła mi kapustę i żebym bez stanika nie chodziła po domu. I jak ręką odjął ;) Milka, i bardzo dobrze im odpowiadasz. Zwłaszcza, że (co już niedawno Ci pisałam), bardzo ładnie wyglądasz w ciąży i nie wierzę, że dużo przytyłaś. Pigułeczka, to moja gin mi kazała leżeć na lewym boku, żeby mały przybrał na wadze. I przez dwa tyg leżałam po 3h po południu i w szpitalu na kontroli okazało się, że waga jest prawidłowa. Tylko tak namachał mi te cyferki na karcie, że mogę się tylko domyślać tej wagi. Ale jutro moja gin fachowym okiem luknie to powie ile :) Stella, mój tato też ma takie teksty, na niego trzeba brać poprawkę bo to takie poczucie humoru. Ja akurat nie usłyszałam, że mi się przytyło, ja to znowu w drugą stronę. np. 100-tny raz słyszę, gdzie ja te dziecko chowam (to raz powiedziałam, że przy kręgosłupie), jedna pani w sklepie nawet zrobiła mi wykład, że odchudzanie w ciąży jest niezdrowe. I oczywiście wszyscy zgodnie twierdzą, że dziecko będzie jak calineczka, takie malutkie. Teraz jak w końcu mnie trochę wydeło, to miałam nadzieję, że dadzą spokój. A gdzie tam..