Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliderea

czy masz pieniądze w bankach z kapitałem zachodnim ?

Polecane posty

Gość eliderea

jak w temacie Ja już zabrałam do Polskiego Jak oceniacie sytuacje ?

Gość też trzymam tylko na życie
i najbliższe wydatki bo odsetki takie marne że się nie opłaca, wolę czymś pohandlować zamiast trzymać w banku.

PKO BP w większej części jest jeszcze polski (40,99 % Skarb Państwa + 10,25 % BGK) Alior Bank ma 100 % polskiego kapitału i Getin Bank (Czarnecki) nie wiem czy coś jeszcze...? chyba nie

Gość trzymam pieniądze w
db bo to bardzo dobry bank.

Gość to wszystko amatorka
kolejki, pomyłki tłoki itp. db jest jednym z najlepszych banków.

"kolejki, pomyłki tłoki itp." Nie zauważyłam kolejek ani tłoku :) ale nie to jest najważniejsze tylko bezpieczeństwo pieniążków :) szczególnie w takich czasach jak teraz.

Gość gdzie nie zauwazyłaś/
w PKO nie można pieniędzy wypłacic bo takie kolejki że szok. na czasy kryzysu najlepsze sa pewne i duże banki. takie jak db.

Gość a ja na razie ciągle
w Millenium - nie dość, że portugalski, to jeszcze ruscy chcą go kupić :-) A kradną w tym banku na potęgę. Niedługo uciekam - i właśnie zastanawiam się na polskim bankiem.

"A kradną w tym banku na potęgę. Niedługo uciekam - i właśnie zastanawiam się na polskim bankiem." Dokładnie - kradną. Miałam z nimi przeboje kilka lat temu. Nie zwlekaj długo ze zmianą, bo sytuacja banków nie jest teraz dobra.

kradną w sensie dosłownym - np. bankomat nie wypłacił pieniędzy - i nie oddano mi ich, chociaż sprawa ciągnęła się długo. A ciągnęłaby się krócej, gdyby nie kłamstwo kierowniczki - nawet nie chce mi się o tym pisać... W PKO też tak kiedyś miałam - ale wszystko się wyjaśniło. W sumie myślę o Alior, ale nie wiem....

ja z PKO BP uciekam właśnie, jak podliczyłam ostatni rok kosztów obsługi konta to wyszło 400zł - a niby tylko 6,9 prowadzenie rachunki, przelew 50gr - ale ja tego dużo robię, więc szukam banku z darmowymi przelewami :O

no właśnie - dlatego tez nie wspominam.... :-D

ja mam konto w tym banku co Hubcio Urbański reklamował......... Uciekam stamtąd za parę dni. Ogólnie nie polecam - banda złodziei !

16:43 japąńska dama Alior niebawem będzie sprzedany. " Słyszałem o tym, ale na razie chyba wybili sobie sprzedaż z głowy, nie ma zbyt wielu chętnych na banki w obecnych okolicznościach. Dalszą prywatyzację PKO BP też odłożono. Póki co jestem w Aliorze, trochę zdzierają za kartę (9 zł), ale za to oszczędzam na wypłatach z bankomatów, bo wszystkie na świecie mam darmowe, a to duży plus. Natomiast Bank Millenium to dawny BIG Bank Gdański, ten co był zamieszany w aferę z prywatyzacja PZU. Najlepsze, że pan Wąsacz, zatrzymany parę lat temu przez CBŚ i postawiony przed Trybunałem Stanu, do dzisiaj zasiada we władzach banku. Zatem naiwnym byłoby oczekiwać od nich uczciwości ;):D

tak, dlatego ja przechodzę właśnie do mbanku. Millenum to złodzieje. Bez mojej wiedzy podnieśli mi prowadzenie konta do 20 PLN. Pierdolę ich...

mam już konto w mBanku- tam też jest trochę problemów bankomaty i wpłato-maty ciągle mają awarie -a ja często wypłacam i wpłacam duże kwoty i nie raz miałam stres jak cholera i latałam po mieście z obłędem w oczach żeby kase wybrać na czas :O no i potwierdzenie przelewu jest dopiero po sesji, czyli nie można komuś od razu wysłać, a ja często potrzebuję, chyba ze się wybierze płatny elixir :O

Przelewy natychmiastowe można przesyłać za pomocą BlueCash. W mBanku usługa jest nawet "wbudowana" w konto, koszt 5 zł. Drobne sumy można przesyłać za 1-2 zł, ale za pomocą BlueCash.pl

hm... moja żona ma mbank. I jakoś nie spotklaliśmy się z takimi problemami :) Może masz pecha po prostu ? :)

Gość gruby dziad
ten niemiecki bank co tam ktoś wyżej reklamuje to jest już na skraju upadku, ma 80% w grecji uważajcie na naganiaczy z forum !