Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rutinka

solarium a ciąża

Polecane posty

cześć dziewczyny, właśnie się dowiedziałam ze jestem w ciąży (wpadka) 10tc. Co najgorsze byłam w tym czasie 6 razy na solarium, czy myślicie, ze było jakieś zagrożenie dla płodu. Czuje się jakbym dostała kopa w dupe z tym wszystkim. Bardzo się boje i przeżywam to wsyztko, mimo iż to wpadka chce urodzić. Facet mnie zostawił wczoraj :( jest za młody by byc ojcem... Nie ważne jak to z nami, strasznie się boje o maleństwo. Teraz będe b.dbała o siebie, ale boje się ze przez to głupie solarium mogło sie coś stac!!!

Gość jalkDFJ
NIC SIE NIE STALO MALENSTWU. Nie boj sie. Ja bylam na Tenerifie 2 tygodnie i brak okresu zwalalam na podroz samolotem, zmiane klimatu itd. Lezalam na plazy plackiem, kapalam sie, pilam wino i piwo - wiadomo wakacje! Urodzilam zdrowego, slicznego chlopca - po terminie :D Dzis ma dwa latka i wszystko jest OK! Zreszta nigdy nie bylo z nim klopotow.

to mi troszeczke ulżyło, bo jednak solarium jest nieco gorsze niż słonko :( ale wielkie dzięki za odpowiedź :*

Gość No coz, moja bratowa byla
w ciazy kilka razy na solarium i stracila dziecko, lekarz mowi, ze przez solarium, wiec do Autorki - co ma byc to bedzie, do osoby ktora wypowiedziala sie jako druga - to ze Tobie cos nie zaszkodzilo, nie znaczy, ze nie szkodzi, ja tez znam taka co chlala i cpala i ma zdrowe dziecko, ale generalnie nie polecam

Autorko, co do solarium to albo dziecku zaszkodzilo, albo nie, zreszta wieksza czesc ciaz roni sie na poczatku, do 3 miesiaca. Teraz juz co najwyzej zaszkodzic Ci moze ZAMARTWIANIE SIE, no i nie sluchaj tamtej laski w tym sensie, zeby Ci nie przyszlo do glowy znow wybrac sie na solarium!!! Wbrew pozorom i radom niektorych niedoukow solarium zdrowe nie jest

absolutnie na solarium sie nie wybieram, to koniec z nim. Boże, chce aby na dziecko to źle nie wpłynęło! Chce je urodzić, będe dbać o nie, zdrowo się odżywiać. Boje się, ze jednak coś sie mogło niedobrego stać z płodem. Lekarza mam dopiero 3.11, mam nadzieje ze zrobi mi usgru

Gość jalkDFJ
Mnie nie chodzilo o to, zeby dziewczyna na solarium poleciala! :-) Moja wiadomosc do nie to: NIE ZAMARTWIAJ sie. Nie poronilas. Idz do lekarza. Sama bylam w podobnej sytuacji (co prawda nie solarium ale GODZINY lezenia na sloncu, slona woda, alkohol itd.) i tez sie martwilam BARDZO. Nic to nie daje a stres i nerwy moga zaszkodzic. To wszystko.

No wlasnie, nie zamartwiaj sie, idz do lekarza, on Ci powie, czy powinnas teraz jesc wiecej kwasu foliowego czy jak

Jak bylo zdrowe raczej przezyje, lekarz mowil bratowej, ze generalnie solarium powoduje przegrzanie, odklejanie lozyska i mniejsze przyswajanie kwasu foliowego

Czyli generalnie spytaj lekarza czy nie powinnas stosowac wiecej kwasu foliowego

człowiek to jest głupi :( jakbym mogła cofnąć czas to bym nie poszła na to solarium, do niczego mi było ono!!! Zapytam lekarza na wizycie, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze, a dzidzius sie urodzi zdrowy i bedzie miał wszytsko na miejscu! To moje marzenie na dzień dzisiejszy!

dzięki dziewczyny, jesteście kochane! Tak sie boje... Myślałam, ze mnie tu zjedzą, ale ciesze sie, że to właśnie wy mi odpowiedziałyście na moje obawy. Życze wam dużo szczęścia!!!! Dziękuje

Rutinko, o ciazy czasem sie nie wie. Teraz wiesz, wiec zamiast sie bezproduktywnie zamartwiac tym, na co nie masz wplywu, poczytaj co jesc, czego nie, bo to tez jest wazne, czego nie robic i mam nadzieje, ze bedzie git.

A co do solarium, to w ciazy czy nie, odradzam TOBIE bo jest bardziej kancerogenne niz slonko ;-) Nie wiem ile masz lat, ale bratowa ma 31, na solarium chodzi od 10 i wyglada jak lekko podrasowana 40...