Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kąłdor

uzależnienie od komputera

Polecane posty

co o tym sądzicie? ja myślę, że to gorsze od narkotyków, bo dla narkomanów są ośrodki, można ich wysłać na odwyk, pomóc im...a uzależnionych od komputera i gier się bagatelizuje...przecież po roku czasu spędzonego przed komputerem są podobnie wyniszczeni... tu też dochodzi do olewania bliskich...liczy się tylko nałóg

Oczywiście, że jest normalne. Takie czasy, że komputer jest czymś naturalny. A to, ile czasu przed nim spędzamy zależy od nas samych.

mówię o osobach, które dla komputera rezygnują z życia towarzyskiego, nauki, pracy, pasji....liczy się tylko gra...

Ja często gram ale nie cierpi na nim życie towarzyskie bo jest w takim stanie że trudno je uszkodzić:P.Do tego gdybym miał inne ciekawe zajęcia to mógłbym zmniejszyć ilość czasu przy komputerze:P.Do tego ostatnio sporo oglądam filmów a to prawie jak telewizja:P.

Przechodzisz obok ludzi idąc ulicą czy cieszysz się kiedy ktoś dojdzie i powie coś do ciebie? Kiedy dostajesz wiadomość na kafeterii cieszysz się ? cieszysz się bardziej niż kiedy ktoś dochodzi do Ciebie na ulicy? lubisz rozmawiać z ludźmi na kafe czy bardziej w realu? co dzieje się kiedy grasz? czas płynie szybciej? Pytania kłębią się w mojej głowie kiedy widzę młodych ludzi przyrośniętych do komputerów wynalazku oznaczającego dobrobyt jednocześnie niszcząc w nas cechy ludzkie. co sądzicie podbijam hello

Gość zależy, kto wpada w ten nałóg
tj. w jakim wieku, czy młody czy starszy. Tym drugim raczej nie grozi uzaleznienie. Młodzież jest najbardziej podatna i nie do przecenienia jest rola opiekunów, otoczenia, co z tym fantem robić. Lepiej zapobiegać jak leczyc. Najprostszym sposobem na całe wirtualne "zło" jest SPORT, SPORT, SPORT w każdym wymiarze

Ja tak poznaje znajomych poprzez gry z czatem skoro nie pracuje i nie studiuje to gdzie mam ich poszukać :)

Gość ofranc
ok basen mam CIĘ

Gość ofranc
mail ? .. ? plis

Gość ofranc
złamaną rękę :) poproszę maila

Gość Magnolia żółta
nie pa

Gość ofranc
! nie uciekaj plis