Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfijc;kjwepu

Jak zapobiec kacowi?

Polecane posty

Gość dfijc;kjwepu

Nie mam w domu żadnych kefirów, soków z kapuchy ani tabletek na kaca. Nie mam siły iść do sklepu. Jeszcze trochę kręci mi się w głowie i chciałabym żeby kac jakoś mnie ominął. :P

Gość wereqwreq
jakiś alkohol masz? :classic_cool:

Gość dfijc;kjwepu
Alkoholu nie mam, pierogów niestety też :P

no ale wit. c ponoć dobrze robi na kaca, więc może jakaś herbata z cytryną? Tylko herbata nie może być za gorąca jak dajesz cytrynę.

Owszem i dlatego kawa z cytryną bo kofeina jest transmiterem witaminy C w tym przypadku, której poziom alkohol mocno obniżył. Podobnie jak i glukozy, która jest paliwem dla mózgu. Idealna byłaby porcja właśnie glukozy tak naprawdę.

Gość dfijc;kjwepu
Taka bida w domu, że nawet cytryny nie mam :D dzięki za rady, wzięłam sobie witaminę c i wpierniczę miodu, jakoś przetrwam te ciężkie chwile.

Gość mnie pomagaja tabletki
przeciw niestrawności firmy labofarm przyspierza przemiane organizmu w tm wątroby co szybciej pozbywa sie ona akloholu z organizmu i tak nie mam kaca ale biorę zaraz po skończeniu picia alkoholu na zgagę też pomaga ze nie jak dostaje i jak wezme to niemam jez z przynajmniej tydzień czasu oczywiscie jak pije cocacole bo po niem mam zgagę

Gość dfijc;kjwepu
Ohoho, katarzyna to było bardzo odkrywcze i zabawne. Może mam wsiąść w wehikuł czasu i tak zrobić?

Gość Łodzianka..............
najlepszym sposobem na zapobieganie kacowi jest....NIE PIĆ :D

ojjjj :) kal alkoholowy dopadnie każdego kto chla na ślepo i nie robi nic aby mu zapobiec :] więc na następny raz proponowałabym - spróbuj 2kc w trakcie picia, w tablektach lub w drinku a gwarantuję, że zapobieniesz kacu:)