Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszczestudentka21

Do Ludzi Po Studiach

Polecane posty

Gość jeszczestudentka21

Witam wszystkich byłych studentów! Chciałabym Was zapytac, jak to dokkładnie jest po studiach szukając pracy. Czy pracodawcy zwracają uwagę na ukończoną przez Was uczelnię? Czy ma znaczenie czy jest to szkoła prywatna/państwowa lub studia dzienne/zaoczne? Bo spotkałam się niejednokrotnie z tym, że w tych czasach nie ma to już większego znaczenia...Proszę o wypowiedzenie się:)

Gość upiekę zaraz ciasto
Dzisiaj liczy się tylko doświadczenie 🖐️

Gość szokjlinter
liczy sie glownie doswiadczenie to prawda ale moj pracodawca przy rekrutacji przegladajac cv na tych gdzie uczelnie są prywatne zaznacza średnie/maturalne ale to raczej doswiadczenie bierze gore... chociaz jak zaznaczasz po studiach czyli przy braku lub niewielkim doswiadczeniu moze to byc istotne

Gość zalezy jacy pracodawcy
jesli to powazna firma- zwraca uwage na uczelnię- gdy jest naprawdę bdb, moze zalozyc, ze jej absolwent generalnie poradzi sobie w zyciu, takze w ich pracy. Poza tym splywaja tam podobne, konkurencyjne CV. W byle jakiej firmie to nie jest specjalnie wazne.

nie tylko doświadczenie, dlatego, że chodźbyś miała 10 letnie doświadczenie a nie miała odpowiednich studiów ukończonych, to np. nauczycielem być nie została, więc nie wciskaj mi tu kitów

Gość axssbdbgbgth
Raczej nie. Zazwyczaj zwracaja uwage na to, czy: 1. mamy wspolnych znajomych 2. mam jeszcze status studenta lub moze jestem niepelnosprawna albo czy w jakis sposob mozna na mnie oszczedzic 3. jakie mam doswiadczenie Pozniej, kiedy jest malo kandydatow z wyksztalceniem srednim i podstawowym, z braku laku biora sie za studentow i tu najwazniejsze jest 4. czy zgodzi sie pracowac na umowe zlecenie za pensje minimalna? Sa jakies inne reakcje, ale tak sporadyczne, ze skladam je na karb bledow statystycznych Wiec nawet jesli studiowala Sadzenie Ogorkow Gruntowych Na Szachownicy W Kratke nie ma to znaczenia

Gość jeszczestudentka21
Czyli widzę, że źle zrobłam wybierając studia dzienne...Mogłam isc na zaoczne i zatrudnic się gdzieś...zdobyłabym wtedy jakieś doświadczenie...

Gość szokjlinter
no a doswiadczenie te 10 letnie to gdzie bys miala zdobyc w szkole.... wow

Gość jeszczestudentka21
szokjlinter, po prostu wczesniej myslalam, żeby do wszystkiego dojsc po kolei, skonczyc studia, zacząc pracę...ale wtedy zanim do czegoś dojdę, to starośc mnie zastanie

Gość szokjlinter
Ta moja wczesniejsza wypowiedz kierowalam do Kaitany a Ty glowa do gory i niczego nie zaluj skonczysz studia rozpoczniesz pracę co studiujesz?

Gość jeszczestudentka21
budownictwo

Gość szokjlinter
wow to na pewno dasz rade kierunki techniczne daja umiejetnosci, nie jest to wiedza czysto hobbystyczna

Gość Łysy Koks
hahahaha ja mam nie pełne średnie i zarabiam 4300zł brutto + ewentualne nadgodziny+rozłąkowe.A moj znajomy po studiach ''ekonomia'' i zarabia połowe tego co ja.Wiec po co studiować?.

szokjlinter no a doswiadczenie te 10 letnie to gdzie bys miala zdobyc w szkole.... wow mówiłam ogólnie. Bo ktoś powiedział, że liczy się tylko doświadczenie, a to nie tak do końca prawda bo na odpowiednie stanowisko, żeby mieć kwalifikacje to trzeba mieć wykształcenie

Gość jeszczestudentka21
owszem, dają umiejętności, ale wszędzie doświadczenie i doświadczenie. Dlatego tak myślę co tu jeszcze zrobic, żeby jak najlepiej na tym wyjśc. Łysy Koksu nikogo to nie obchodzi ile zarabiasz

a może przenieś się na zaoczne i pracuj w tygodniu? ja też planuję jak najszybciej skończyć studia (chce zrobić licencjat), bo jak zrobie magisterke to gówno mi z tego, skoro nie miałabym doświadczenia

Gość lidlowapanienka
Po to zeby miec szersze horyzonty niz podpisywanie sie pseudonimem łysy koks. Mozna zarabiac i 20 tys/msc z wykształceniem niepełnym podstawowym, byc włascicielem hurtowni gwozdzi i byc tepawym prostaczkiem ktory egzystuje tylko na powierzchni zycia i nie ma zielonego pojecia o otaczajacym go swiecie bo niepotrzebne mu to w prowadzeniu firmy. Tylko co to za zycie

Gość jeszczestudentka21
Kaitana tak właśnie myślę, albo znaleźc sobie chociaż staż lub pracę na 1/4 etatu

No wiesz. Myślę, że większosć ludzi nie idzie na studia po to, żeby głównie poszerzyć wiedzę, tylko po to, żeby zarabiać dużo kasy.

Gość szokjlinter
skoncz te budownictwo dziennie na pewno nie pozalujesz

albo na wakacjach pracuj, żeby mieć coś napisać w CV w miejsce doświadczenia, cokolwiek

Gość jeszczestudentka21
dzięki wszystkim za pomoc:)

Gość Łysy Koks
to powodzenia studentko ! Miłej pracy za 1200zł na kasie w markecie.Poszerzać swoje horyzonty?Jakie horyzonty? Zejdz na ziemie to nie Ameryka tylko Polska.Albo u mnie się kombinować to dasz rade albo przegrywasz.Założe sie o wszystko że połowa was głąbów po studiach skończą na budowie z taczkami albo w markecie za 1200zł mies.

Gość jeszczestudentka21
jesteś kretynem i tyle ci powiem. Nie znasz mnie i nie wiesz czy potrafię kombinowac czy nie. A już na pewno za kasą nie skończę, wypraszam sobie.

Gość jeszczestudentka21
Kaitana, no właśnie :P

Gość Łysy Koks
Jesteś śmieszna i nie mam zamiaru dyskutować z plebsem.Twój poziom inteligencji jest na poziomie gimnazjalisty ty tępa dzido.Studiuj sobie sram na to.Ale i tak wiem że będziesz pracowała za 1000zł jako sprzątaczka w markecie.