Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananalalalrara128472

czy mogłam zajść?

Polecane posty

Witam, Ostatnio z moim chłopakiem uprawialiśmy dość zaawansowany petting. Jestem dziewicą, nie uprawialiśmy seksu, jednak planowaliśmy rozpocząć współżycie w najbliższej przyszłości, dlatego zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Ostatecznie nasze zabawy zakończyły się jego ejakulacją na mój brzuch... Teoretycznie zapłodnienie w tym wypadku jest możliwe, choć mało prawdopodobne. Jednak od dwóch dni budzę się z mdłościami. Co prawda: -mialam wtedy okres, więc teoretycznie nie byłam płodna -nie doszło do penetracji -od kilku dni brałam już tabletki (wiem, że zabezpieczona jestem dopiero po upłynięciu pełnego cyklu, ale może kilka dawek hormonów w jakimś stopniu zmniejsza ryzyko zapłodnienia?) -wciąż jestem dziewicą, pleminiki musiałyby dodatkowo przejść przez przerwy w błonie. Niby ryzyko zajścia w ciążę w tym wypadku wydaje mi się minimalne, ale jednak... Martwią mnie te mdłości, nigdy do tej pory tak nie miałam. Czy sądzicie, że mogę być w ciąży?

Gość masz podejrzenie ciąży
to po 2tyg. od zaawansowanego pettingu (ależ nazwa :P) zrób test. Oto moja rada.

też mi się to określenie podoba xD W ulotce moich tabletek jest napisane, że nudności są dość częstym skutkiem ubocznym :) Wolałam jednak się uspokoić. No i w szkole mówią nam, że od wytrysku na brzuch zajść można, jak się ma pecha i sperma zostanie w jakiś sposób przeniesiona na drogi rodne... Co w sumie nie byłoby takie trudne. Dzięki za odpowiedzi! Aha, moja gin dość kategorycznie zaznaczyła, że w czasie przyjmowania pierwszego opakowania nie jestem jeszcze zabezpieczona, więc nie wiem, czy z tym działaniem pojedynczej tabletki to prawda...

Gość Taka Sę
Dziewczyno, nie ładuj się hormonami. Ile Ty masz lat ? Każda tabletka antykoncepcyjna ma swoje plusy ale i MINUSY. Może kiedy już rozpoczniesz współżycie pomyśl o prezerwatywie, która nie działa inwazyjnie. Swoją droga to też nie rozumiem po co Ci te tabletki skoro regularnego współżycia ani w ogóle współżycia na razie nie rozpoczęłas. Pomyśl nad tym. Powodzenia.

Tabletki biorę ze względu na bardzo nieregularne miesiączkowanie (cykl waha mi sie pomiędzy 18 a 35 dniami), antykoncepcja jest tu tylko dodatkową korzyścią :)