rossee 0 Napisano Październik 23, 2011 Witam dziewczyny, mam problem... mianowicie..w zeszlym miesiacu miedzy miesiaczka mialam plamienia..tzn..tak jakbym miala miesiaczke..udalam sie do lekarza ginekologa przepisal mi tabletki Orgametril..dodam ze od 6 miesiacy biore Kontracept.. orgametril mialam brac wraz z tabl. anty do konca , dostalam normalnie miesiaczke.. w polowie nast opakowania anty znow mi sie pojawily krwawitnia tzn dzis... nie wiem co robic..myslec...moze powinnam zrezygnowac z tabletek... dodam ze przed wczesniejszym plamieniem zapomnialam o jednej tabl anty..teraz biore je regularnie..a jednak... mieliscie cos takiego..??? pomozcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 24, 2011 dziewczyny..prosze pomozcie... obawiam sie najgorszego.. ostatnio dowiedzialam sie ze moja 22 letnia kolezanka ma raka szyjki macicy...;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 24, 2011 no ja mam odpowiedź dla Ciebie bo miałam dokładnie tak samo otóż jeśli w trakcie brania tabletek pojawia się krwawienie lub plamienienie to znaczy, że tabsy są za słabe i nie trzymają Ci cyklu, należy zmienić je na takie z większą dawką hormonów, nadal zabezpieczają przed ciażą, ale dopóki nie zmienisz tabsów bedziesz krwawić w trakcie sama brałam kontracept, lekarz zmienił mi na rigevidon i jest spokój, idź do innego gina bo skoro Twój tego nie wie to nara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 24, 2011 Dziekuje kochana!!! tyle ze to narazie nie sa krwawienia a taki 'brud' brozowo-czarny.. tak, chyba bede musiala zmienic ginekologa..raz juz bylam u niego z tym problemem, nie bylo mowy o zmianie tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 24, 2011 no no, dokładnie taki "bród" właśnie miałam, pierwsze pare dni, a potem już z czerwoną krwią, takze przejdź sie do innego gina bo to tylko kwestia zmiany tabsów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 24, 2011 *brud, sory ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 24, 2011 ale to dziwne wszystko..tez tak myslalam ze zle tabletki ale moze nawet ponad pol roku biore kontacept i dopiero od 2 miesiecy mam plamienia .. a na ulotkach jest napisane ze to w pierwszych mies wystepuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 24, 2011 ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 24, 2011 w pierwszych miesiącach występuje bo sie organizm dopiero przyzwyczaja, ja 2 lata brałam konracept jak mi przestał wystarczać i nie trzymał mi cyklu, to sie może w każdej chwili odkręcić po prostu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 24, 2011 dziekuje,uspokoilas mnie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach