Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kowaleek

Czy na Allegro można wycofać się z aukcji?

Polecane posty

Gość Kowaleek

Złożyłem ofertę w licytacji a teraz widzę taką samą rzecz w korzystniejszej cenie. Czy mogę wycofać się z tej pierwszej licytacji?

Gość panna z sucha glowa
nie

Gość no i co w związku
możesz napisać do sprzedawcy żeby wycofał twoją ofertę ale czy wycofa to już tylko jego dobra wola.

Gość Kowaleek
To nie wchodzi w grę, pytałem sprzedającego o szczegóły oferty.

Gość daj link do aukcji
;)

Gość adammmm
tylko drobna sprawa,sprzedawca płaci prowizje całkiem sporą za wystawienie i sprzedaż produktu.Dostaniesz negatywa i słusznie.

Gość Kowaleek
Nie zamierzam kłamać, pytałem czy legalnie można się wycofać. Ta druga aukcja jest na kup teraz więc cena jest pewna.

Jak nie doszło do transakcji to ma prawo odzyskać prowizję, a koszty wystawienia - zależy jaka wartość towaru ale fortuna to nie jest. Rezygnujący może zaoferować pokrycie tego kosztu. A za negatyw często jest odwet i słabo się to opłaca - lepiej się dogadać.

Gość adammmm
nie można się wycofać legalnie:) chyba ze jktoś Cię przebije,jak aukcja zakonczył;a sie to temat zamkniety

Gość no i co w związku
legalnie czyli co? Powiesz sprzedawcy że znalazłeś lepszą ofertę i chcesz zrezygnować -wyśmieje cię. Albo wciśniesz kit albo czekaj na rozwój aukcji i licz że ktoś cię przelicytuje. Inna sprawa czy potem ta druga aukcja będzie jeszcze.

Gość fdgdsdg
Ja bym wymyslila cos innego nie nagly brak kasy. Wnerwia mnie taki powod, nigdy nie odwoluje.

Gość Kowaleek
Nic nie zamierzam robić, nie da się zwyczajnie wycofać oferty więc kupię rzecz o 50 złotych droższą, ale i tak połowę tańszą niż w sklepie. Tylko pytałem czy można. Nie można to nie i koniec tematu. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w temacie

Gość panna z sucha glowa
przynajmniej uczciwy ten kupujacy ;)

Gość Kowaleek
Chodzi o nasadkę przedłużającą penisa :)

Gość dfsdfghhgh
przeciez placic i tak nie musisz, dostaniesz negattywa i tyle

Wycofanie się jest legalne i nie ma się czego wstydzić. A sprzedawca z jajami nigdy nie robi problemu. To tylko tzw. złotówy walczą i robią problemy zaciskając zęby, grożąc negatywami, itd.

Gość slngnlfdjoidfdg
ja nie wiem jak mozna tak bezmyslnie kupowac na allegro. Pewnie odtworzyl pierwsze lepsza aukcje i zalicytowal. Najpierw sie wszystie przeglada, analizuje co wyjdzie najtaniej. Czesto cena jest taka sama ale z przesylka u jednego wychodzi drozej, a u drugiego taniej. I potem sie sprawdza jeszcze czy sprzedajacy jest uczciwy ilosc pozytywow i negatywow. I na koncu dopiero licytuje, a nie tak bezmyslnie :O

Gość under223
Mam dla Ciebie do zaoferowania ciekawy sposób na zgromadzenie dodatkowych środków pieniężnych. Gwarantuję duże sumy. Po więcej informacji zapraszam pod adres getprize@o2.pl

Gość Ja nie wycofuje. Nie jestem
zlotowa, ale nalezy sie nauczka za tepe bezmyslne licytowanie. I zrozumialabym prosbe "serdecznie prosze, jesli to mozliwe, o wycofanie licytacji, gdyz doszedlem do wniosku, ze bardziej przyda mi sie inny przedmiot. Przepraszam za klopot" - takiemu na pewno mym wycofala, ale nie 10minut po licytacji "prosze wycofac moja oferte bo nie mam pieniedzy" albo prosbe o wycofanie 10 min przed koncem aukcji.

Gość ja na twoim miejscu
po prostu spytalabym i powiedziala ze znalazlam tansza oferte, tez nie chcialabym klamac ani krecic. jesli sprzedawca w porzadku to wycofa;)

A co jeśli jestem jedynym licytującym. Do końca licytacji zostało 2 dni. A jak sprzedawca nie odwoła. to przy końcu mogę mu jakoś odmówić. Nie wiem odesłać przedmiot, nie wysłać kasy. Jest jeszcze jakieś rozwiązanie?

Gość gość
Można wycofać ale jest to również trik sprzedających. Jak? Jeżeli wycofa ofertę to wygrywa aukcje poprzednia osoba ale już nie za cene przebita tylko maksymalną. Np było 100 dałem 150 pokazuje że jest 101 zl a po takim manewrze jak wyżej płacimy 150 - oszustwo nic więcej.