Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość punkt widzenia zależy

ANTYBIOTYK

Polecane posty

Gość punkt widzenia zależy

Słuchajcie. 3 tygodnie temu złapałam jakąś infekcję. Ból gardła, katar i ogólnie gypowo beznadziejne samopoczucie. Łykałam gripex, witaminę C, wapno, rutinoscorbin i ssałam jakieś tabletki od gardła w nadziei, że przejdzie. W piątek będzie miesiąc i nie ma żadnej poprawy. Pogorszenia też nie ma. Nie gorączkuję. Nie kaszlę. Ale mam mega katar (żółty) i bardzo boli mnie gardło. Noce są koszmarne bo spać nie mogę przez ból gardła i katar. I prawie codziennie boli mnie głowa. Gardło mam czerwone ale ropni (jak przy anginie) nie ma. Czy już czas na antybiotyk? Mam w domu Augmentin. Do lekarza nie mam jak iść bo nie jestem zarejestrowana w żadnej przychodni w mieście w którym mieszkam a na prywatną wizytę mnie nie stać.

Gość nie zażywaj antybiotyków
bez zalecenia lekarza. Zarejestruj się miejscowym urzędzie pracy i dostaniesz ubezpieczenie zdrowotne.

Gość no i co w związku
nie lecz sie sama -wizyta jest konieczna.

Idź do przychodni rodzinnej w Twoim mieście i złóż deklarację.Wcześniej tylko zapytaj się jacy i ilu lekarzy przyjmują, jaki jest czas oczekiwania na wizytę i czy mają jakieś ograniczenia (skierowania, punkty). Deklarację można składać 2 razy do roku. Nie musisz brać dokumentacji z poprzedniej przychodni, wystarczą zaświadczenia od specjalistów jeśli masz jakieś stałe leki.

Cierpisz na przewlekłe zapalenie gardła. Może być spowodowane alergią, dlatego że utrzymuje się długi czas. Konieczna wizyta u lekarza

Żółty oznacza, że masz infekcję bakteryjną. Zamiast tej całej chemii proponowałbym czosnek w dużych ilościach. Z tym, że jedząc na chlebie daj sporo tłuszczu, a po zjedzeniu nie popijaj przez 30 min. Nie ma lepszego pożeracza bakterii.