Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arrina

palcozrost, syndaktylia

Polecane posty

Gość arrina

Witam Moja corka urodzila sie ze zrosnietymi palcami (3 i 4) u stop. Mam pytanie czy ktos mial podobnie ? W jakim wieku najlepiej paluszki rozdzielic? I czy jest to bezpieczne ?

Gość defrostka
moj maz ma zrosniete palce, chyba 2 i 3 nic z tym nie robil, nie rozcinal, mowi ze nie przeszkadza to prawie wcale, sporadycznie podobno ma problem z rownowaga ale to tyle

Mój syn sie urodził ze zrośniętymi palcami ale u ręki, u niego operacja była więc konieczna. Zabieg najlepiej przeprowadzić w wieku ok. 3 lat, kiedy dziecko przestaje juz tak szybko rosnąć, bo blizna jest mniej rozciągliwa i może się zdarzyć, że palec na bliźnie będzie się wykrzywiał. My na operację zdecydowalismy się nieco wcześniej, żeby syn szedł do przedszkola już z rozdzielonymi palcami. Sam zabieg uzalezniony jest od prawidłowości wykształcenia kości oraz wielkości zrośnięcia, u syna konieczny był przeszczep skóry. Co pół roku chodziliśmy do chirurga, aby stwierdzić czy palce się prawidłowo rozwijają.

Gość Wredna Ann.
w sierpniu będę miała rozdzielane palce u nóg. lekarz powiedział, że to błahy i bezpieczny zabieg i zrobi mi to na miejscu w przychodni, 20 minut i do domu. i mam pytanie, bo zapomniałam się spytać lekarza - dostanę zwolnienie z wf-u ? jak uważacie ? jeżeli tak, to na ile ?

Gość Wredna Ann.
będę wdzięczna za odpowiedzi. ;**

Gość agagagag
nie chyba że poprosisz zapłacisz-to moze

Gość Wredna Ann.
ehh... nawet na miesiąc nie ?