Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość as98667tg

WENTYLACJA W BLOKU

Polecane posty

Gość as98667tg

mam prośbę,piszcie jak sobie radzicie z tym problemem: otóż mieszkam od niedawna w starym bloku i mam problem z zapachami które dostają się do mojego mieszkania z zewenątrz:zapachy gotujących się potraw rozchodzą się po całej klatce schodowej,zapach papierosów dochodzi z mieszkania sąsiadów w miejscu gdzie rura od centralnego ogrzewania przechodzi z naszego mieszkania do ich mieszkania przez ścianę -pozioma rura od grzejnika,zapach wydostaje się pomimo uszczelnienia silikonem....ktoś z sąsiadów ma remont i maluje jakąś toksyczną farbą która strasznie śmierdzi,zapach wydostaje się przez kratkę wentylacyjną w kuchni...czy macie jakieś sprawdzone sposoby oczywiście oprócz otwierania okien co zimą będzie utrudnione ...

Gość maturks4
Wynika z tego, że piony wentylacyjne są niedrożne. Albo kochani sąsiedzi je pozatykali "żeby nie wiało"

Gość as98667tg
czyli zgłosić problem do spółdzielni?żeby spawdzili wentylację w całym bloku?ale jak pozatykali to pewnie na czas kontroli ze spółdzielni(spółdzielnia zawsze uprzedza) odetkają i potem znów to zrobią :( jak mogę sama coś zaradzić?może mniejszą kratkę wstawić i dodatkowo taki tunel pcv,nie wiem :(

Gość gość
ja zamontowalam sobie wentylację stad www.sunenergy.pl/oferta/wentylacja.html polecam, fachowcy doradzaja i pomagaja w instalacji :)

Gość gość
ja mam wentylacje stad www.sunenergy.pl/oferta/wentylacja.html polecam, fachowiec doradza i pomaga w instalacji:]

Gość gość
Warto zajrzeć na www.dtsserwis.pl Sam miałem okazje korzystać z ich usług.

Gość gość
My mamy wentylacje od www.reswent.pl, świetnie się sprawuje, jest warta każdych zainwestowanych pieniędzy, choć nie była nie wiadomo jak droga.

Gość gość
Wentylacja w bloku jest tak samo wazne jak w domu. Trzeba ja sobie zainstalowac. My np korzystalismy z uslug firmy http://www.ekowent-wentylacja.com.pl/ i jestemy bardzo zadowoleni. Jakos produktow wysmienita, a do tego dobrze zesmy sie dogadywali podczas wspolpracy!

Gość Tom_asz
Masz problem z wentylacją... przy dobrej instalacji opisanych przez Ciebie sytuacji by po prostu nie było. Zanim zaczniesz rozwiązywać problem na własną rękę, polecę Ci skorzystać z firmy zajmującej się przeglądami budowlanymi. Sam korzystałem z oferty http://www.krakow.przeglady-budowlane24.pl/ i byłem bardzo zadowolony. Robiłem przegląd wentylacji i instalacji gazowej. Fachowcy po oględzinach opisali dokładnie wszystkie błędy wentylacyjne jakie miałem w mieszkaniu oraz powiedzieli jak im zaradzić. Szczerze polecam - z uwagi na własne zdrowie i bezpieczeństwo

Gość gość
W takim razie polecam zainteresować się systemami wentylacji od http://intelplast.pl/. Robią je w dobrej cenie i porządnie. Odkąd założyli mi wentylację nie mam już problemu z grzybem na ścianie.

Gość amelia989202
Wentylacja w bloku jak najbardziej jest możliwa, a nawet konieczna. Mówić można tutaj nawet o rekuperacji, która jest nowoczesnym rozwiązaniem. Jeśli coś takiego Was interesuje, to zerknijcie sobie na stronę http://www.bartoszwentylacja.com.pl/oferta/domy-wielorodzinne Ta firma zajmuje się montażem i wszystko ma opisane.