Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zetafonn

NIE DAJE SOBIE RADY...!!!!!

Polecane posty

Gość zetafonn

nie wytrzymam juz w tym domu..! szukam pracy, mam 20lat, ale nic nie mogę znaleźc, matka co dzien mi wypomina, że jem za jej kase itd.. tylko ciągłe wojny .. .dziś mnie poniosło wygarnęłam jej coś myślę, na co młdoszy brat splunął na mnie, zaczął mnie kopac, bic - 10 lat, i matka jest po jego stronie...!!!! MAM DOŚC.... gdyby tylko mnie bylo stac na wynajem, gdybym tylko miała pracę!!

Przecież to nie wstyd tam pracować, zawsze jakiś grosz wpadnie. Pisząca nie ma zapewne solidnego wykształcenia, chodź w sumie byle jakie studia nic by jej nie dały. Praca w Polsce jest, ale trzeba chcieć pracować.

Gość zetafonn
nie mam książeczki, nie mam za co jej wyrobic, bo oni nie dają mi ani grosza...!!!! nie radzę sobie z rtym wszystkim.. mam chłopaka, tez sporo nie zarabia i jeszcze dokłada się do mieszkania rodziców, dlatego chcemy coś wynając, ale ja muszę miec pracę. JUŻ MI SIĘ RZYGAC chce tym ciągłym wypominaniem wszystko...!!! jeszcze jakbym brała kase na ciuchy czy kosmetyki, nie mam nic a nawet jedzenie dzien w dzien wypominanie... a jak juz znalalam prace to codziennie awantury rano, ze ona mi na dojazdy nie bedzie dawac i drze sie tak, ze pol wsi słyszy..!!! tak zle i tak niedobrze !!!

Gość .zaciekawionymocno
Mam 23 lata szkoly nie skończyłem bo poszedłem do pracy jestem po podstawówce i się wcale tego nie wstydze bo od zawsze byłem pracowity teraz nie musze szukać pracy bo ja daje ją innym dlatego ze prowadze własną działalność i wiem ze pracy jest pod dostatkiem tylko trzeba chcieć pracować a nie tylko marudzić.

Gość zetafonn
jakbym nie chciala to by ten tmat nie powstał, nic kurwa nie rozumiecie, macie własną wizję świata...!!!!bo mieszkam 30 km od miasta, dojazd sporo kosztuje, nie ma kto mi dac na to abym chociaż poszła roznosic CV, szukam pracy w necie, ale na nic sie nie zapowiada...!!!! nie mam rodziny od której moge pozyczyc, nie mam przyjaciółek, poza tym która by mi tyle pożyczyła. chłopak daje mi zawsze jakieś pieniądze, ale mam tez inne potrzeby i kupie sobie nowe buty na zime czy kurtke bo to najpilniejsze.... mnoja sytuacja jest najgorsza!!

Hm, a nie masz w pobliżu jakiejś pracy jako pakowacz albo coś w tym stylu? Poszukaj w sieci, albo np. na stronie lokalnego PUP. Może być nawet nisko płatna. Zbierz kasę na książeczkę, wyrób ją i idź do gastronomii. Możesz dawać matce kasę jako "czynsz" żeby zachować honor. Daj ogłoszenie, że zamieszkasz ze studentkami i wyprowadź się. Samej ciężko się utrzymać, ale we trzy osoby dasz radę. Mogłabyś w weekendy chodzić do jakiejś zaocznej szkoły, technikum uzupełniającego czy coś.

Gość erterett
1. nagraj sobie jakąkolwiek prace, nawet w MsDonaldzie czy na kasie w Biedronce, w jakimś mieście 2. w tym samym mieście poszukaj pokoju do wynajęcia. Nie kawalerki, tylko pokoju np. u jakiejś staruszki, albo u rówieśników 3. szukaj wtedy innej, lepszej pracy Lub... poszukaj dzianego faceta

Gość erterett
Dodam, że dlatego nie kawalerki, bo się nie utrzymasz. Kawalerka (zależy od miasta) to koszt ok. 700-1500 zł. No a pokój u kogoś to 200-400 zł.

Gość zetafonn
mam faceta, z nim chciallabym cos wynajac.. i chodzi mi walsnie o glupia prace na kasie ale najpierw musze miec ksiazeczke, mieszkam 30 km od duzego miasta.. a miasto jest spore i duze wiec mam mega wielki problem z dojazdem

Gość erterett
jaką książeczkę?