Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona alkoholika w UK

Alkohol/przemoc/male dziecko/uk/gdzie o pomoc

Polecane posty

Jak jest trzezwy, wszystko jest swietnie. Grozilam - uslyszalam tylko f... o... Rodzice jego nie zyja.

Babeczki masz racje

Nie czytalam watku o szkocie. :-) Wiesz ile on ma lat?

niepracujace zony domowe - on nie chce o tym slyszec. Dla niego wszystko jest OK. Jak jest trzezwy to jest wspanialy. Przeprasza, kaja sie. Tylko ja juz nie wierze. Nie sypiam z nim.

Tu masz maila do mnie: babeczki_kropeczki@o2.pl - jestem otwartym człowiekiem i możesz mi ufać - napisz jak będziesz potrzebowała chociażby pogadać. Znajomych w UK też mam trochę, znam nawet rodowite starsze małżeństwo, może ich popytam co i jak. A tu do tego polskiego szkota jeszcze raz: prawie.szkot@o2.pl - nie zastanawiałbym się tylko pisał i zobaczył co powie.

Gość a znasz jezyk?
babeczki w kropeczki nie ma racji :O nie uzalezniaj swojej sily i przyszlosci od jakiegos tak faceta :O sama musisz sobie pomoc, sama decydujesz gdzie i jak bedziesz zyc, jestes jedyna osoba na ktora mozesz liczyc. wez sie w garsc i dzialaj - SAMA

Ten anglik to wrak człowieka i zmarnujesz sobie i dziecku życie. Musisz to zakończyć dopóki jest małe. Ale nie oddawaj do żadnego żłobka w tym tyglu etnicznym... znajdzie się inne wyjście. Nie pamiętam czy szkot podawał wiek ale na dziadka nie wyglądał, z tego jak pisał to dałbym mu ze 30 parę lat.

Femino radząca kobiecie samotność... chyba oszalałaś. Dziecko ma mieć ojca i nie burz porządku ustalonego od wieków ani nie namawiaj, żeby wychowało się z opiekunkami. Chore, zwłaszcza w UK.

Zal mi siebie i dziecka. Babeczki napisalam na Twojego e-maila. On sie nie zmieni, prawda? Wiem, ze to prawda. Sama siebie bez sensu pytam.

Gość nie pisz do tego
szkota, bo to juz nieaktuale jest, ja pisalam to juz nie odpisuje nawet bo z kims tam juz sie dogadał wczesniej.

OK - do Szkota nie pisze. Myslalam aby zlozyc wniosek o mieszkanie komunalne i zasilki ale nie wiem co i jak mnie sie nalezy po ilu latach pracy itd. Moze jest tu jakas dziewczyna ktora w tej sytacji poradzila sobie?

A odnośnie anglika: to są bardzo fałszywi ludzie. Nie sugeruj się, że jest wspaniały na trzeźwo. Prawdziwy charakter wychodzi po pijaku, gdy luzują się hamulce. Kochający mąż nie powie fuck off do żony nawet jak jest najebany. Zwłaszcza, że fuck off jest wyjątkowo aroganckie. Mógłby użyć piss off albo go to hell, a nie od razu fuck off. Straszne prostactwo z niego wyłazi. A z alkoholu po prostu się nie wychodzi i nie licz na jakieś trwałe zmiany.

Gość a znasz jezyk?
jasne, lepiej zeby wychowywalo sie z obcym facetem ktorego matka poznala przez forum, ktory z pewnoscia jest dobrym bezinteresownym czlowiekiem :D naprawde jestes taka naiwna? pewnie jestes jedynaczka i faceta masz "od zawsze" autorka tematu niech sobie robi co chce (i pewnie skonczy sie na uzalaniu nad soba), ale na pewno zamieszkanie z obcym facetem, ktorego sie nie zna nie jest dobrym rozwiazaniem. Lepiej juz znalezc obca kobiete ktora jest w podobnej sytuacji i pomoc sobie wzajemnie

Szkot nigdy tego nie pisał, że się dogadał - to był podszyw. Pamiętam tamtą sytuację bo sam wtedy zabrałem głos. I teraz ktoś miesza znowu specjalnie. Ja pierdolę, czy tu są same wredne lesby czy co?

A zamieszkanie z obcym kulturowo angolem było niby lepsze? Co ty się tak gorączkujesz femino, może ty zamieszkasz z tą kobietą i się nią zaopiekujesz? Ja podsuwam pomysły, a ty nic poza krytyką nie wnosisz.

Nie skoncze na uzalaniu sie nad soba. To juz koniec. Czara goryczy sie przelala.

Gość a znasz jezyk?
acha jestes facetem, to przynamniej wyjasnia te glupoty ktore wypisujesz ;) anglicy to falszywi ludzie, z alkoholu nigdy sie nie wychodzi wiec nie licz na trwale zmiany - czy ty w ogole znasz jakis prawdziwych ludzi? :D i nie jestem les :D ale prawda - jestem kobieta NIEZALEZNA :)

Co za różnica czy ktoś z forum czy jakiś typ spotkany w pubie? Dziś masa ludzi spotyka się online i nie wymyślaj głupot na siłę. To pewnie ty pisałaś w tamtym temacie podszywając się pod szkota. Idiotka normalna no.

Gość a znasz jezyk?
przeciez jej napisalam ze najlepszym rozwiazaniem w jej sytuacji jest zamieszkanie z jakas polka ktora jest w podobnej sytuacji - samotnych kobiet z dzieckiem jest duzo. Poza tym sa tez pary z dzieckiem ktore chca komus wynajac pokoj, zazwyczaj nikt nie chce mieszkac z dzieckiem, wiec warto poszukac takich ogloszen na forach dla polakow (no niekoniecznie dla polakow tylko, jak chcesz)

Chcialabym prawdziwego domu. Spokoju. Braku przemocy (psychicznej). Chcialabym sie usmiechnac. Tak z radosci. Chcialabym aby ktos mnie kochal. Nie ponizal. Nie traktowal jak g...o. Z nim cos jest nie tak nawet gdy nie pije tzn. czepia sie szczegolow. Ostatnio zobaczyl kurz na listwie przypodlogowej. Zaczal scierac, cos pod nosem mowic, pozniej znalazl kropke na czajniku i znow to samo... Zawsze chce abym wygladala super. Fryzjer itd. A pozniej: choc ze mna do pubu musze sie pochwalic CO mam w domu (nie kogo)... itd., itp.

Babeczki masz e-mail ode mnie

Gość kajaszka
Zona alkoholika jak chcesz, aby ktos ciebie pokochal to najpierw pokochaj sama siebie. Dobrze ci tu dziewczyny radza - wez sie w garsc, idz do CABu, usamodzielnij sie a wtedy znajdziesz mezczyzne wartego ciebie. Nie badz bluszczem, szukajacym nastepnej pary portek! Badz samodzielna! Nie ma sytuacji bez wyjscia a drugi facet to nie jest zadne lekarstwo na twoja sytuacje. Wiem co mowie. Sama tkwilam w podobnym zwiazku (tez w UK). Poszlam do pracy, usamozielnilam sie, poznalam kogos. Teraz zyje!

żona: No to ja już wiem co to za typ człowieka. I żeby nie było, że cię namawiam ale szkot pisał naprawdę w twoim stylu. Chciał stworzyć rodzinną atmosferę, dużo było o pomocy i szacunku, kłócił się z jakimiś feminami które z niego zboka robiły, a on właśnie pisał że nie szuka sprzątaczki czy dziwki tylko partnerki. Moim zdaniem ma klasę i długo go tam broniłem bo bardzo szczerze napisał o co mu chodzi. Ma pewnie dobrą pracę i warunki więc dojrzał do związku. Pisał, że chętnie zabrałby wszystkich na wycieczkę w weekend czy do jakiegoś parku rozrywki, itp. więc łatwo ocenić jaki to charakter.

Gość napisałam do
szkota w ten sam dzień w ktorym bylo to ogloszenie. nie odpisal mi nikt spod tego adresu email . Nie zyczę sobie obrazania mojej osoby.

A jak sie usamodzielnilas? Co zrobilas? Czy plan ze zlozeniem wniosku o mieszkanie socjalne i w miedzy czasie o benefity jest dobrym pomyslem?