Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweetmemories

co jest przyczyną ?

Polecane posty

Mam 17 lat. Moje miesiączki nie są jeszcze regularne, powinnam dostać 22 tego miesiąca, ale nadal nic nie ma. 3 tyg temu kochałam się z partnerem, ale wykluczam ciążę na 200% ; ) . Muszę też dodać, że w 1 tygodniu października miałam infekcję i byłam przez nią kompletnie uziemiona. Czy to może wpływać na opóźnienie okresu? Co jeszcze mogło go opóźnić ? Bardzo proszę o pomoc .

Gość Perw po kolacji
Właśnie to, że Twoje miesiączki nie są jeszcze regularne, bo gospodarka hormonalna Twojego organizmu nie jest jeszcze w pełni uregulowana. Może tak być nawet do 18-19 roku życia.

Niby tak jest, ale myślałam że już się mniej więcej wyregulowała, ponieważ do września dostawałam od ok. 22-28 dnia miesiąca, we wrześniu był 18go , a teraz nadal nie ma.

Gość Perw po kolacji
Może być przez rok regularna, a potem znowu mogą pojawić się przesunięcia. W Twoim wieku to jeszcze normalne i nie ma powodu do obaw.

Mam nadzieję, bo czasem już panikuję i poważnie myśle o tym, czy to przypadkiem nie ciążą ;( Tzn uprawiałam petting, ale penis mojego partnera znalazł się blisko mojego wejścia do pochwy, ale nie wszedł i tym bardziej nie doszedł we mnie. Więc chyba nie mam się czego bać ... prawda ?