Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIllia

Depilacja miejsc intymnych

Polecane posty

Gość WIllia

dziewczeta, za kazdym razem kiedy usune calkowicie owosienie z miejsc intymnych, przechodze potem katusze.Krostki, zaczerwienienie, nie wspominajac o tym jak potwornie swedzi to tylko jedne z nielicznych objawow przy odrastaniu wloskow. czy macie na to jakies sprawdzone sposoby? dodam tylko ze uzywam maszynki do golenia.moze w tym tkwi blad?

Gość WIllia
up up zadna nie ma podobnego problemu?

Gość Nattasza
Mam dokładnie tak samo dlatego nie używam maszynek do golenia. Stosuje krem do depilacji. Po nim nie mam takich problemów.

Dobrze wiem o czym mówisz :( Sama męczyłam się z tym przez dobrych kilka lat i miałam dokładnie tak samo: wrastanie włosków, krostki i swędzenie. Maszynki nie chciałam już ruszać, kremy były nie dość skuteczne, woskiem bolało. Dlatego zdecydowałam się na delipację laserową. Usunęła mi naprawdę większość włosków, pozostało tylko troszeczkę jaśniutkich, które bez problemu usuwam maszynką i nie mam już żadnych problemów. Może i nie jest to najtańsza opcja, ale biorąc pod uwagę wszystkie wcześniejsze problemy, to nie ma porównania ;) Zwłaszcza, że wosk czy pianka do golenia też kosztują. Teraz zbieram na pachy :))))

- musisz golic sie tylko z wlosem (nie pod wlos) - uzywac zimnej wody - uzywac pianki do golenia - po depilacji posmaruj sie mascia z witamina A i bedzie ok

Gość ja i ona
Polecam równie skuteczną metodę jak laser, a tańszą jednak- epil. A na krostki polecam Alantan, zarówno maść jak i krem działają cuda w gojeniu :)