Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPRZED PÓŁ ROKU OPERACJA

MOJA PRZYGODA Z WORKAMI POD OCZAMI !!!

Polecane posty

Gość SPRZED PÓŁ ROKU OPERACJA

PRZED: Cześć, jestem Magda ! Mam 33 lata, worki i cienie pod oczami. Badania lekarskie w porządku, stosowałam od ponad roku wszystkie wymieniane przez Was specyfiki - kompletnie wszystkie. Chodziłam też do salonów kosmetycznych na specjalne zabiehi, które miały zniwelować mój problem, chodziłam też do dermatologa i używałam specjalnych - silnie skoncentrowanych kremów(na receptę) a worki...jak były tak są. Zero poprawy a jeśli już to jedynie na kilka godziny i to tylko w dniach tuż po miesiączce. Jaki wniosek - nic nie pomaga - nie szkodzi, ale też nie pomaga. Jutro o 15 mam zabieg u chirurga - po prostu usunę te okropne worki i już. Cena 3500 zł, ponieważ znieczulenie dożylne(zalecenie lekarza, bo ponoć jestem bardzo ruchliwa i obawia się, że będę walczyła z nim podczas operacji - ciekawe kto na \"żywca\" pozwoli sobie włożyć skalpel do oka?) Worki to nie tylko zły przpływ limfy - worki mogą być tłuszczowe a odchudzić się akurat w tym miejscu jest chyba nierealne tak więc trzeba ten tłuszcz \"wyssać\". Trochę się denerwuje, ale idę, idę, idę.... JUŻ PO: Witam ponownie, jestem już po operacji. Cóż - operacja nie jest w ogóle bolesna, obudziłam się z oczami zabandażowanymi, opatrunek zdjęto po 3 godzinach i pojechałam sobie do domu. Operację miałam w piątek a w środę zdjęto mi szwy(trochę nieprzyjemne), teraz już tydziń po zabiegu poruszam się normalnie i nic w zasadzie nie widać. Zasinienie ustąpiło chciaż jest jeszcze lekka opuchlizna. Lekarz powiedział, że dopiero po 2,3 tygodniach wszystko ustąpi. Pomijając dyskomfort(3 dnia oczy potwornie swędzą) jestem strasznie zadowolona, bo pod oczami płaściutko!!!!Zero worków!!! Mimo, że oczy są jeszcze spuchnięte(ja to dobrze widzę) i delikatnie obolałe, że nie mogę się jeszcze malować to moja twarz wygląda na super wypoczętą, taką jasną i radosną. I jeszcze jedno - worki tworzą poduszki tłuszczowe. Limfa gromadzi się pod oczami na skutek przemęczenia lub niewyspania, ale jeśli ktoś ciągle ma worki to jest to tłuszczyk. Chirurg go usuwa i naciąga rozciągniętą przez te poduszki skóre. Polecam Wam dziewczyny, bo jedynym mankamentem tego jest cena, a zabieg na zawsze pozbawia problemu! Blizny są w ogóle nie do zauważenia, nawet bez makijażu. ;)

Gość red_lipstick
ja tez sobie zrobie taki zabieg za jakis czas;)

Gość ZADZIERAM KIECE I LECE
CIEKAWE, TEŻ ZROBIĘ JAK NASKŁADAM, BO OD TEJ KAFETERII MAM WORKI JAK PO HERBACIE.