Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulkadwarea

USUNELAM...

Polecane posty

Gość penedama
skoro piszesz o tym anonimowo na forum to poweidz dlaczego usunelas, dlaczego nie dalabys rady urodzic/wychowac?? moglas urodzic i oddac jakiejs bezdzietnej kochajacej rodzinie

Gość milivanilii
tylko patrzeć babeczki w kropeczki i jego prostackich wyzwisk :D

Gość doo kdiodissod
hahahahaha prosze Cię:D:D:D nie mogę ze śmiechu:D

Gość shareezadaa
Nie wariujcie w krajach gdzie aborcja jest legalna kobiety ktore usunely nie borykaja sie cale zycie z koszmarami w nocy i nie zadreczaja sie, to przez chorą nagonke kosciola na aborcje. Nie jest to najlepsze wyjscie ale to nie zabojstwo....To tylko zlepek komorek, nawet nie wiecie moze kilkakrotnei bylyscie juz w ciazy i wasz organizm sam zlikwidowal zarodek to naturalne. Nie mozna rozpaczac po dopiero co poczaetym dziecku, rozumiem rozczarowanie kobiet po poronieniu jesli czekaly na dziecko ale kobiet aktora 5lat cierpi po poronieniu nie nadaje sie do zycia, ludzie na wonie tracili bliskich z ktorymi zycie spedzili i potrafili sie otrzasnac. Nie robmy z siebie kalek emocjonalnych. Jak kiedys zostane zgwalcona, na pewno usune i nie chce byc potepiana na kazdym kroku...

Gość gafszeryf
znalazly sie idiotki cnotki hehehe:D

Gość nabbora
oj , zależy od psychiki. Mnie łatwo o tym mysleć bo dla mnie ten zlepek komórek to jeszcze nie dziecko. Poza tym uważam(choć pewnie ciężko to zrozumieć) że życie dojrzałej kobiety, która ma jakies plany itp. jest ważniejsze od istnienia tego nieświadomego, nieczującego płodu. Oj rany no nie oszukujmy sie tymi bzdurami, że dzieci krzycza i proszą żeby ich nie zabijać

Gość weroklak
Ja znam kilka kobiet, które poddały się aborcji i farmakologicznej i normalnego zabiegu. Jedna jechała na zabieg do Czech i dla niej to było jak wyrwanie zęba. Po kilku latach urodziła drugie dziecko, teraz się nie zabezpiecza bo uważa, że jak co to do Czech nie ma daleko. Druga dziewczyna poddała się farmakologicznej ale nie powiodła się, urodziła sfiksowane dziecko, które na szczęście umarło po kilku dniach - też typ "ten mnie miał, tamten mnie miał". No i znam jeszcze jedną po farmakologicznej, która rozpacza ciągle po "skrzepie", który zobaczyła po zabiegu ale to świeża sprawa, Tak naprawdę nie wiadomo kto jak zareaguje

Gość siercecem
ja miałam, farmakologiczną w 5 tygodniu ciąży. zawiodły tabletki anty....... nie będę tłumaczyć powodów,bo i tak większość uda że jestem bez serca. minął rok i nie żałuję, nie mam wyrzutów sumienia, nie mam koszmarów ani nie płaczę po nocach. owszem, myslę o tym często. ale dziś gdybym znów była w takiej sytuacji, zrobiłabym to samo.

Gość m.polika
zabojczynie,w dodatku bez jakichkolwiek wyrzutow sumienia,potwory!!!!!!!!!

Gość laczkom
moim zdaniem nie ma w tym nic złego. te depresje o których się tak mówi, to tylko stereotyp. zależy od psychiki, od sytuacji itp

Gość shareezadaa
No wlasnie od otoczenia duzo zalezy. Jak w kosciele slyszyszl ze to zlo w najczysteszej psotaci, w telewizji, kolezanki Ci tak mowia i wszyscy dookola to mozna zwariowac. A nigdy nie wiadomo co nas spotka i tak jak mowilam w przypadku gwaltu usunelabym, ale nie chce byc podwojna kaleka emocjonalna(przez gwalt) i ejszcze przez aborcje

Gość dziwnym trafem/
A ja proponuję wszystkim kobietom, które twierdzą, że przecież można urodzić i oddać dziecko wybrać się do domu dziecka! Nawet sobie nie wyobrażacie co przeżywa tam dziecko, które jest pod jakimś względem "gorsze" niż reszta i nikt go nie chce, więc całe dzieciństwo spędza w domu dziecka, bez matki, bez miłości, bez NICZEGO!! Znam chłopaka z domu dziecka, nawet bardzo dobrze. Jest wystraszony, całe życie nic ani nikogo nie miał, stroni od ludzi i na ten moment mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że nigdy nie będzie szczęśliwy, nie po takiej traumie. Jesteście takie pewne, że co wieczór dziękuje swojej mamusi, że raczyła donosić ciążę i go oddać? Ma szczęście, że jest w miarę zdrowy psychicznie, bo wiele dzieciaków z domów dziecka, nawet gdy zostaną zaadoptowani po latach i tak wyrasta na osoby agresywne i aspołeczne. I to w najlepszym wypadku..

Gość efgefef
Piszesz że nie było innego wyjścia ale dlaczego: 1. Mogłas urodzic i oddac komuś ale dlaczego tego nie zrobiłas? bo: a) nie chiałas stracic figury b) nie mogłabyś życ ze świadomoscią że twoje dziecko wychowuje ktoś inny dlatego lepiej zabić c) chciałas ukrys przed rodziną czy kimś innym że jestes w ciązy dlatego lepiej zabić dziecko niz wstydu sie najeśc d) ktoś cię zgwałcił- e) wiedziałąś że dziecko jest nieuleczalnie chore i będzie roślinką po urodzeniu dla mnie jedynie z punktem d i e można dyskutować, bo to jest skomplikowana sprawa emocjonala dla kobiety., a reszta to poprostu wygodnictwo, bo jak nie stać się na utrzymanie dziecka to mozna oddac do adopcji i będzie kochane i szczęsliwe, ale z wygodniactwa, czy z nieumiejętności popnoszenia konsekwencji epiej zabić.

Gość 098765432162534
no ale przeciez wielkie obronczynie zycia ludzkiego twierdza,ze dziecku w domu dziecka bedzie dobrze i bedzie wiodlo wspaniale zycie i nie zazna nigdy cierpienia;)

Gość ja tea om tym mysle
3 tysiaki????To tyle to kosztuje???Cholera drogo:o

Gość wdwdwd
jesteś egoistką, twoje dziecko " zniszczyło by ci życie" wiec je zabiłas...zniszczyłąś jemu dosłownie zycie . A prawda jest taka, że nie wiesz na 100% czy ono by tobie zniszczyło. Życie byłoby inne i czasami los jest przewrotny, mogło się okazac, że urodzenie go w konsekwencji za iles lam lat byłoby najlepszą rzeczą jaka cię spotkała. Ale tego się nie dowiesz, bo jesteś tchórzem

Gość wdwdwd
małe dziecko nie pójdzie do domu dziecka. W domach dziecka w większosci sa dzieci które mają rodziców albo dwoje albo jednego, ale ci pija itd i dzieci te mają trudny status adopcyjny. Ich adopcja jest praktycznie niemożliwa. jakby urodziła do dziecko mogłoby byc przeznaczone nawet do adopcji dedykowanej, mogłaby wybrac rodzinę dla niego

Gość ulkadwarea
wdwdwd mam czworke ,ktora w zupelnosci mi wystarczy i niczego nie zaluje...

Gość ulkadwarea
Zdradzilam...niestety,impreza,alkohol,no i sie stalo...Nie pokochalabym tego dziecka,poniewaz "po wszystkim"czulam obrzydzenie do tego mezczyzny z ktorym zdradzilam mojego meza.Mojego meza bardzo kochalam i kocham,nie wiem czemu zdradzilam,stalo sie po prostu...Ale bardzo tego zaluje.Gdybym powiedziala o tym co zrobilam,moja rodzina by sie rozpadla,a jest dla mnie wazniejsza,niz płód...No sorry... Teraz na pewno wyzwiecie mnie od dziwek:) Wiec z gory mowie,ze nie zrobi to na mnie wrazenia:) Nie puszczam sie na prawo,lewo...To byl jeden jedyny raz.

Gość marika1234334534534
Nie mogę tego czytać. Jak można napisać że "to nie zabójstwo bo to tylko zlepek komórek" !!!!! Wiesz, jakkolwiek by to nie nazwać od strony czysto medycznej to jest to jednak COŚ z czego powstanie człowiek. Żywa, niewinna istota. Zlepek czy nie zlepek. To cud. Jeśli byś tego nie zabiła z tego małego ziarenka powstałoby dziecko. Tak więc dla mnie nie ma różnicy, czy to już człowiek, czy tylko jak to pięknie nazwałaś "zlepek komórek" , z którego człowiek powstanie. Każdy był kiedyś właśnie takim 'zlepkiem" To nasz pierwszy etap istnienia.

Gość sdfgnmyui,
wlasnie,ziarenk a nie czlowiek matolko!

Gość marika1234334534534
no ziarenko. Ziarenko, którego jak nie ZABIJESZ to powstanie z niego człowiek. Nie rozumiesz, że też byłaś takim ziarenkiem?

Gość marika1234334534534
Chciałabyś żeby Twoja matka zabiła Cię wtedy? Bo to ziarenko, to byłaś już Ty. Ona też mogła uznać, że to tylko zlepek a ona nie ma ochoty lub "nie może" urodzić tego dziecka. To takie głupie wytłumaczenie. Urodzić nie może, ale seks uprawiać to już tak?

Gość 091sasa
marika1234334534534 Mnie wszystko jedno i tak gowno bym wiedziala co sie ze mna dzieje.Na tym swiecie nic dobrego sie nie dzieje,ja przez cale zycie czulam sie jak sierota,wiec moze i by bylo lepiej gdyby mnie usunela

Gość marika1234334534534
Oj wiadomo, że jest ciężko tu. I niesprawiedliwie. Ale mimo to, mam szacunek do życia.

Gość krzyyyyyycze
zajmijcie sie lepiej wychowaniem swoich dzieci zamiast robic z siebie swietojebliwe

Gość Będzie z tym żyła bardzo długo
"To był jedyny raz" pewnie wiele osób tak mówi, niestety dla Ciebie o jeden raz za dużo.

Gość hghtr6g
Bog Ci nigdy tego nie wybaczy morderczynio. nawet jak do konca zycia bedziesz 'dobra' :O

Gość ulkadwarea
hghtr6g hehe,a co...rozmawiales z nim i tak Ci powiedzial?:P