Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka.89.

śluz..cos nie tak..

Polecane posty

Gość lilka.89.

hej kobitki. otóż, mam pewien problem... od kilku dni biorę antybiotyki i ostatnio zauważyłam zmiany w mojej wydzielinie, mój śluz jest biały, gęsty i taki lepki..suchy..pierwszy raz mam coś takiego i nie wiem za bardzo co to oznacza.. dodam, że dwa razy nabawiłam się infekcji drożdżaków, ale wyglądało to inaczej i były przy tym inne objawy takie jak swędzenie i podrażnienia..na dodatek w wydzielinie były takie malutkie grudki.. myślicie, że to może jest jakaś inna infekcja?? ostatnio choruje i jestem osłabiona, zażywam dużo leków.. myślicie że to grzybek?? może ktoś z was miał podobnie ?

Gość lilka.89.
Grzybica pochwy to najczęstsze zapalenie pochwy, przechodzi ją około 70% kobiet, a u około połowy obserwuje się nawroty. Najczęściej chorobę wywołuję drożdżak Candida. Warto wiedzieć, że często kobieta może być jedynie nosicielką a choroba rozwinie się dopiero np. podczas osłabienia coś takiego wyczytałam... i może przez to osłabienie dopiero teraz się zaczyna u mnie..??

Gość lilka.89.
halo... mam taki lek w domu jak "Clotrimazolum" i chyba go dziś zażyję.. może to mi pomoże.. ale skoro biorę te antybiotyki a jeszcze jedno opakowanie mi zostało to pewnie to powróci jeśli to grzybek..

Gość Zamboocha
lilka.89., clotrimazolum się nie zażywa tylko aplikuje - to środek dopochwowy bo rozumiem, że masz globulki? przy antybiotykach grzybek to niemalże standard, zwłaszcza jak się ma osłabiony organizm. oczywiście moze też to być infekcja mieszana skoro trochę inny ten śluz, róznie bywa. A nie dałabyś rady do ginekologa się umówić? Bo na własną rękę to nie ma co... Jak nie to stosuj ten Clotrimazol, dokup może Tantum Rosa i probiotyk. W ogóle na przyszłosć pamiętaj żeby łykać np. Lacibios F osłonowo, teraz też warto brać, ale to nie lek a bardziej właśnie pomaga zapobiegać...

Gość zamiast zawracać
głowę tu na forum, idź prywatnie do laboratorium medycznego, zrób wymaz z pochwy na posiew i antybiogram. Jeśli coś zostanie wyhodowane, wal z antybiogramem do dowolnego lekarza po adekwatny antybiotyk.

Gość zamiast zawracać
a z tym śluzem, to może być tak: w czasie owulacji śluż jest rzadki, wręcz przeźroczysty, by ułatwić drogę plemnikom do macicy, w czasie dni niepłodnych śluz jest gęsty by utrunić podróż plemnikom i. do 48h giną jeśli nie spotkają jajeczka Ile Ty masz lat, że takich rzeczy nie wiesz?