Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale z nos amerylony

te wszystkie hellołyny w przedszkolach i szkołach to masakra jakas

Polecane posty

Gość ale z nos amerylony

niedługo bedziemy żrec indyja w swieto dziekczynienia te wszystkie pozal sie boze pani nauczycielki powinn ysie w głowe puknac ze takie cos propaguja a rodzice tez nie lepsi

J.W. Walentynek nie cierpię - strasznie kiczowate, do tego wszechobecne różowości i czerwienie na wystawach - aż się niedobrze robi. A Halloween jest dla dzieciaków atrakcją - mogą się przebrać, mają organizowane zabawy i konkursy.Fajna sprawa :) Trochę luzu - nie przeszkadza ci mcdonaldyzacja naszego życia, ślepe zapatrzenie na Zachód, tycie w zastraszającym tempie, durne walentynki itp, a wkurza cię okazja do zabawy? Amerykanie przynajmniej potrafią się bawić i cieszyć życiem.Najlepszy dowód - 4 lipca i wielka impreza w całym kraju. A u nas 11 listopada tylko składanie wieńców i wielka pompa.

ciekawe czemu nikt w szkołach nie poczyta sobie o tym... nikt nie zwraca uwagi na to, że tradycja halloween przejęta została z kultów magicznych i satanistycznych... po co wszystko bezmyślnie przejmowac? :o

Gość mnie to tylko osłabia to
latanie po domach w halloween. Chcą sobie robić imprezy to ok ale co mnie ich przebieranie obchodzi. to nie Ameryka żebym miała zaraz z tej okazji cukierki albo nawet pieniądze szykować. Już i tak starczy że latają kolędnicy.

Gość lejla28
na hallowen sie daje słodycze a nie pieniądze...nawet się mowi ''słodycze albo psikus''

no do mnie akurat nie przychodzą podchmieleni kolędnicy tylko dzieciaki które zaśpiewają jedną zwrotkę kolędy i już chcą kasę. Halloween nie obchodzę więc nie dzielę cukierkami ani niczym innym. A walentynki mam gdzieś.

Gość dajcie spokoj!
przeciez to tylko zabawa! nie no lepiej zebysmy 11 wrzesnia wszyscy w kosciele siedzieli.

a mnie i hallowen i walentynki wkurzają i wiele innych amerykanizmów :/ ostatnio od znajomej nauczycielki usłyszałam (rok temu) dlaczego obchodzimy święto niepodległości 11.11 a nie 04.07 i to mnie osłabia :/ mamy tyle pięknych naszych polskich świąt jak noc świętojańska czy chociażby topienie marzanny, a w ilu szkołach teraz idzie się ją topić? oj w niewielu a bal na hallowen to prawie w każdej ehhhh

dajcie spokoj! -a co jest 11.09? mamy obchodzić rocznicę ataku na WTC? :P

Gość poczytaj o Halloween i genezie
jego powstania , ma dluzsza historie niz myslisz .

Gość Wielkanoc tez jest
nałożona na swięto pogańskie kult bogini światła i wiosny oraz płodności itp tradycje i obrzędy sa wymieszane, żeby pogańskie święto wyprzeć a tym sposobem może oddajemy cześć teutońskiej bogini Eastre? tak ku przemysleniu i ochlonięciu:)

a o co chodzi o 4. 07 ? Niewierze ,ze nauvczycielka tak ci powiedziala , ze dlaczego obchodzimy 11.11 - sciemniasz i klamiesz :-0 11.11 to bardzo wazna data , wiec nie klam ze nauczycielka tak mogla powiedziec :-0

* nie wiezrze

omg * nie wierze :-0

Gość lepiej by dalej marzanny
topili kto z młodziezy słyszał onocy świetojanskiej ? (i na czym polega!!) durny mamy naród