Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opony zimowe

jakie opony zimowe? jakiej firmy?

Polecane posty

Gość opony zimowe

od niedawna mam samochod i po raz pierwszy przyjdzie mi zmieniac opony na zimowe - prosze o rade odnoscie marki, na co zwracac uwage zeby nie wcisneli kitu itp ;)

Gość opony zimowe
dzieki za rady...

Gość aleee alee
do jakiego samochodu te opony i nowe czy uzywane chcesz>?

Gość opony zimowe
nowe do forda fiesty

Gość fegth
to oczywiscie zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na opony. sa takie po 150 zl ale sa tez po 300 za sztuke. jesli nie jezdzisz super duzo ani wyczynowow to mysle, ze takie podstawowe powinny ci wystarczyc. ja mam letnie barum a zimowe debica frigo i nie narzekam.

Gość echh..........
kup sobie kumho albo save jak chcesz tanie. Jak lepsze to masz duży wybór. Michelin :)

Gość aleee alee
to maly samochod wiec mysle ze 13 wystarcza a co do ceny to jest rozna od 150 a kupic je mozesz np w wulkanizacji tam ci je odrazu wywaza

Gość opony zimowe
wydaje mi sie ze nie musza byc jakie super bo jezdze glownie po miescie

Gość opony zimowe
ale czemu syf?

Gość aleee alee
michelina sa dobre opony ale jesli chcesz tansze to kup jakies zwykle nie znam sie na markach opon

Gość echh..........
Ponieważ na takiej savie ja robie spokojnie 30 tyś a jezdze ostro i dynamicznie. Wytłukłem już mase opon bo jestem wiecznie w trasie. Po 2 gie nie rzuca mnie na zakrętach w zimie jeżdżąc > 100km/h... No dobra raz mi sie zdarzyło wylecieć z zakrętu ale na barumach. Po 2 gie jak masz kupować dembice czy baruma lepiej kup używki pozadnej marki jak mishelina. Zrobisz więcej km, lepsza przyczepność itd

Gość opony zimowe
czyli debica sobie glowy nie zawracac? nawet do jazdy po miescie sie nie nadaja?

Gość fegth
jesli jestes normalnym kierowca to debica czy barum ci wystarcza. cale zycie jezdze oponami debicy i jakos mnie niegdy nie rzucilo, no chyba ze na golym lodzie. jesli ktos jest debilem i chwali sie na forum, ze zima wjezdza w zakret z predkoscia 100 km/h to zadne opony nie zapewnia ci bezpieczenstwa...

Gość echh..........
Na lato ok... Inaczej ja nie kupuje nowego auta ani za > 20 tyś. Bo w zimie albo ty rozbijesz albo ktoś w ciebie. I bdb opony to absolutna konieczność. I jeżdżenie 100m od samochodu. A dembica jak jest

Gość echh..........
Wybacz ja robie 300 400km dziennie :) + z 3 punkty serwisowe w każdym po 2h... Żeby być koło 20 trzeba zapier......... Tak jestem nienormalny jezdze 200km/h I jw wyrzuciło mnie na zakręcie przy 109km/h w zimie na łuku 75* takie życie.... A w mieście bardziej bym sie bał jezdzić niz na przelotowkach.. A jak widzisz SAVA JEST TAŃSZA NIŻ DEMBICA!!! Więc potestuj a potem mów :) Kumho tez w tej cenie dostanie. Nie wspieram bliskiego chyba 40 km mam do dembicy producenta ale jak cos jest lepsze to co ja poradze

Najlepsze na ten sezon są Continentale i tradycyjnie już Goodyear - niewiele droższe, a znacznie lepsze i wystarczą na dłużej. Nie warto oszczędzać na oponach 🖐️

Gość po co ci zimówki
nie umiesz jezdzić ? przejechałem dwa miliony km i nigdy nie miałem zimówek , jak jezdzisz tylko po mieście to po co zimówki ?

Gość gość
Też bardzo dużo jeżdżę samochodem i na zimę dobre opony to PODSTAWA! Żeby nie były piątą zimę jeżdżone ;). Od kilku lat opony kupuje tylko Bridgestone, raz kupiłam i zauważyłam tak ogromną różnicę w jakości że na inne nie patrzę

Gość gość
Sprawdzałam te Bridgestony na allegro ale sporo rodzai mają. Jak mam wybrać? To zależy od samochodu??

Gość gość
Na pewno rozmiar musisz dobry wybrać ale rodzaj raczej nie. Wiem, że zależy z jakimi prędkościami jeździsz, czy po mieście czy i w dłuższe trasy..

Gość gość
A ja mam obecnie uniwersalne w swojej Tozota Zaris y 2010 roku. Rozmiar to 175/65R14 - na jakie zimówki powinnam postawić?

Gość Agneś
Napisz jeszcze gdzie głównie będziesz jeździła: miasto, poza miastem czy nie ma na to reguły? Napisz jeszcze jakim budżetem dysponujesz. Od lat najwyżej oceniane są opony Continental ContiWinterContact TS830, Goodyear UltraGrip 8 czy np Michelin Alpin A4. Są najlepsze ale równocześnie najdroższe... Kompromisem może być Nokian W+. Na motointegrato.pl dostępne są za 167 zł. Masz u nich możliwość dokupienia sobie montażu w warsztacie partnerskim. Jest to wygodne, ponieważ zamawiasz do warsztatu - podjeżdżasz, wymieniają w ciągu kilkunastu minut a stare opony zapakują Ci do auta.

Gość gość
Jeśli chodzi o opony zimowe, to ja ostatnio wymieniałem na Goodyear. Są naprawdę ok. Kupowałem je na http://speedgum.com.pl/ , mają dobry wybór i fajne ceny.

Gość Martynaaa28
A ja polecam opony feuvert. Bardzo fajnie się sprawują i cena też spoko biorąc pod uwagę jakość :) Polecam http://www.feuvert.pl

Gość gość
W http://www.pneumaster24.pl/ wam doradzą, jakie opony są najlepsze. Dodatkowo to mobilny serwis opon, więc w razie kłopotów są w stanie natychmiast pomóc.

Gość bbgg
Co jak co, ale jak kupisz sobie opony w sklepie internetowym http://www.artmech.pl/ to narzekać z całą pewnością nie powinieneś. Wszystko jest bardzo profesjonalne, ich obsługa jest fenomenalna.