Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszędzie wszędzie

Nocnik po raz enty... ;)

Polecane posty

Gość wszędzie wszędzie

Córka ma 22 miesiące... Dwa razy jak dotychczas próbowałam ją odpieluchować - bezskutecznie. Od wczoraj odpieluchowujemy po raz trzeci. Wczoraj 3 razy nasiusiała w majtki, po raz czwarty też - ale usiadła w tych majtkach na nocnik i w sumie nasiusiała do niego, mocząc majtki. Jakiś tam malutki sukces był. Dziś natomiast w ciągu półtorej godziny obsiusiała 5 par majtek. Sadzam na nocnik, nie chce - wstaje. Mija 10 minut - leje pod siebie ;) I tak w kółko. Kiedy nosi pieluchę to ma ją suchą przez np. 3 godziny, a kiedy zakładam jej bieliznę sika co chwilę... Dlaczego? Jak to "ugryźć"? Pomóżcie :)

Gość daj jej czas
najwyraźniej nie jest jeszcze gotowa na pozbycie się pieluszki

Gość wszędzie wszędzie
Dzięki. Wiem, że nic na siłę, niemniej jednak przeczytałam, że taka nauka może potrwać tydzień, a jeżeli nie ma po tym czasie żadnych większych sukcesów to dać spokój...

Gość daj jej czas
no dokłądnie tak:) próbujcie przez tydzień i jeśli nie będzie sukcesu, to odpuść żeby nie zniechęcić małej całkowcie mój synek nauczył się dopiero w wieku 2 lat i 9 miesięcy, ale nauka trwała tylko jeden dzień;) nic na siłę, zawsze powtarzam;)