Magdalena1991 0 Napisano Październik 25, 2011 Witam Piszę żeby się poradzić, może miałyście podobną sytuację i możecie się wypowiedziec na ten temat. Od roku biorę pigułki jednofazowe, robiłam przerwę i teraz biorę tak jakby pierwsze opakowanie. 5 i 6 dnia kochałam się ze swoim chłopakiem, ale ani za pierwszym ani za drugim razem nie doszedł we mnie. 7 dnia (wczoraj) kompletnie zapomniałam o tabletce, nie wiem jakim cudem, miałam duzo na głowie... Zresztą powód chyba nie jest istotny. Zazwyczaj pigułkę biorę w godzinach rannych, 8-9-10. 6 dnia wziełam około 10, bo tak się obudziłam. Wczoraj, 7 dnia przypomniałam sobie o tabletce o 21:45, od razu wziełam. I stąd moje pytanie. Wiem, co pisze w ulotce, wiem jak się zachować i że pierwszy tydzień najgorszy. Ale właśnie 7 dzień to koniec 1 tyg i tak jakby nie przekroczyłam tych 12 godzin, ale martwię się, co o tym myślicie? Wiem, może pytanie głupie i uznacie mnie za idiotkę że zapomniałam tabletki, ale to się może każdemu zdarzyć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena1991 0 Napisano Październik 25, 2011 up up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a przed braniem anty miałaś Napisano Październik 25, 2011 skoro w ulotce masz napisane że możesz spóźnić się 12 godzin i jest ok a w to nie wierzysz, to bardziej uwierzysz kafeteriankom? Matko, do czego to doszło, że kafeterianki wiedzą lepiej niż farnmaceuci i lekarze.. I po co to studiować 6 lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wio........ Napisano Październik 25, 2011 Z mojego doświadczenia...ciągłego zapominania itp nic sie nie stało..nie martw sie..ale na wszelki wypadek pamiętaj jednak o regularności :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena1991 0 Napisano Październik 25, 2011 Tak, jasne, że lekarz i farmaceuta wie lepiej, ale to raczej teoria, a mi chodzi o praktykę, o wypowiedzi dziewczyn, które były w takiej sytuacji i wiedzą jak to się skończyło... Do wio........ A tabletki z 1 tyg tez pomijałaś i było ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie przesadzajta Napisano Październik 25, 2011 nic sie nie stanie. Ja antybiotyki brałam przy antykoncepcyjnych, mieszałam godziny i nie zaszlam w ciaze. (a szkoda) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wio........ Napisano Październik 25, 2011 Tak:) zapominałam brałam po upływie tych 12 godzin itp..różne sytuacje... i nie zaszłam w ciąże :) także spokojnie ;) nic nie bd tym bardziej ze nie kończył w Tobie... a u mnie było odwrotnie i nic..wiec wszystko ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena1991 0 Napisano Październik 25, 2011 Dziękuje Ci bardzo, uspokoiłaś mnie, będę z wytęsknieniem czekać na koniec opakowania i okres :) Pozdrawiam ;* Jak dostanę okres to tu napiszę, może ktoś z tego skorzysta :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wio........ Napisano Październik 25, 2011 nmzc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach