Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mam jej to wybić z głowy

matka chce odwołać mój ślub ze względu na rh- mojej dz

Polecane posty

Moja matka chce odwołać mój ślub ze względu na grupę krwi mojej dziewczyny, ma 0 RhD-, zaś ja mam A Rh+. Jesteśmy zaręczeni od 4 lat, ślub planowany na lipiec 2012. Wcześniej moja matka uwielbiała moją narzeczoną, uważała, że to idealna dziewczyna dla mnie. Aż do momentu gdy mój brat miał poważny wypadek, potrzebna była transfuzja, ale żadne z nas (czyli ja, matka i ojciec) nie mogło mu oddać krwi, ze względu na to, że u nas w rodzinie rozkład grup był taki: ja Arh+, matka 0rh+, ojciec Arh- a brat 0rh-. Oczywiście jak tylko moja przyszła żona dowiedziała się o wypadku to natychmiast pojawiła się ze swoim ojcem w szpitalu (oboje 0rh-) by oddać krew. Gdy tylko moja matka dowiedziała się o tym, że mamy konflikt kazała nam się rozstać, nie zwracając uwagi na to, że gdyby nie ona i jej ojciec to mój brat mógłby już nie żyć. Powodem całej sprawy jest rzekomy fakt, iż nie będziemy mogli mieć razem dzieci. A to przecież wielutna bzdura, teraz medycyna jest na lepszym poziomie niż kiedyś, podaje się jakieś tam antygeny podczas porodu. Ryzyko jest naprawdę niewielkie, ale do mojej matki to nie przemawia.. Nie wiem już zupełnie co mam robić, kocham moją narzeczoną i nie chcę się z nią rozstawać, ta sytuacja ciągnie się już 2 miesiące, brat czuje się coraz lepiej, także nie popiera nakazu matki, ojciec też, ale to zawsze do niej należało ostatnie słowo. Próbowałem ją nakłonić do rozmowy z lekarzem, ale ona jest nieugięta

up

Gość scfsdfsdrgyrthy
moi rodzice tez maja konflikt a ja i moj brat jestesmy normalni. Z kolei sasiadka ma 5 dzieci uposledzonych procz jednego 1

Ja się urodziłam z konfliktu serologicznego - ja mam RH+ a mama - i obie żyjemy. Nie ma się czym przejmować. A matkę olej, bo histeryzuje. Nie masz już 15 lat, żeby słuchać mamusi. To Twoje życie i walcz o nie.

Gość Masz 16 lat, ze Twoja matka
moze odwolac slub? zareczyliscie sie jako 12latki?

Gość czerwonaaa88
scf....- tu nie chodzi o to ze dziecko bedzie normalne czy nie tylko przy konflikcie serologicznym istnieje zagrozenie zycia moze byc potrzebna transfuzja krwi...ale fakt medycyna daleko posunieta teraz nie z takimi rzeczami daje sobie rade

Gość scfsdfsdrgyrthy
entak zagrozenie zycia moze byc przy akzdym porodzie. znam wiele osob przy konflikcie sero i wszystko bylo w porzadku ...do dwojki dzieci moze byc ok a reszta mzoe byc uposledzona

Gość qrwa przez was
te prowa na kafe coraz ciensze oj ktoś sie nie stara rozkręcac forum premia poleci prace sie powinno co jakis czas zmieniac dla odswiezenia kreatywnosci

Gość eeeeeeeeeeeee..........
a to ty z mamusią chcesz żyć czy z dziewczyną?!! Bo widzę maminsynka...............

Nie, nie mam 16 lat tylko tak się składa, że o 1,5x więcej - mam 24 moja narzeczona 22. znam moją matkę i wiem jaka jest uciążliwa. Jest gotowa zepsuć całą ceremonię, ojciec groził już jej rozwodem, ale ja nie chcę żeby oni się rozwodzili z powodu mojego ślubu, jednocześnie chcę bardzo ożenić się z Eweliną

i to nie jest prowokacja, nie wiem co mam robić, a żadne z rodziny nie jest w stanie jej przemówić

Gość fgnbfc x
i u was będzie konflikt tak? A u twoich rodziców nie ma skoro są w identycznej sytuacji jak wy?

Gość fgnbfc x
matka 0rh+ ojciec Arh- ty Arh+ dziewczyna 0rh- przecież to praktycznie tak samo

Gość Fredzia Phi Phi
co za głupoty przy takim konflikcie mozna miec dzieci. ja moim mezem mamy taki konflikt to nie sredniowiecze ze na zapalenie płuc sie umieralo

Gość Fredzia Phi Phi
kobieta w ciazy z rh- dostaje sczepionke i tyle , nie ma obecnie zadnego zagrozenia

Gość Gatna
Takiej matce, to się mówi dowiedzenia, nie jesteś zaproszona na ślub :)

Gość Fredzia Phi Phi
fnc cos tam - rh- ma znaczenie wylacznie u kobiety ( chodzi o ciae) u mezczyny nie ma znaczenia

Gość ssasaxzx.,,.,,as
mieszkasz z matką? Powiedz jej żeby się opierdoliła bo to Twoje życie i najlepiej zerwij kontakt aż się baba ogarnie.

Gość sdffsdfgffg
moja siostra ma 0 RH- i ma dwojke dzieci, tearz cos tam podają i nie ma konfilktu

Gość wąchacz
no nie wytrzymam. Synek ty dorosly jestes? wiec jak twoja mama moze odwolac slub ? jezeli ja kochasz naprawde to twojej mamy zdanie cie nie powinno interesowac hajtaj sie z nią i koniec

Gość pitu titu sritu ritu
ale ściema

Gość wąchacz
nawet gdybys nie mial dzieci zawsze mozecie adoptowac. Zobacz ile dzieci jest w domu dziecka :(

posłucham rady jednej osoby i powiem jej, że nie musi przychodzić na ślub jak coś się jej nie podoba.

Gość nbnbvnbvnbvnbvn
ja mam troje dzieci, przy pierwszym dostalam zastrzyk bo dziecko ma grupe krwi 0rh-; przy drugim i trzecim nie bo dzieci maja grupe krwi 0rh-, co za zacofanie

Gość nbnbvnbvnbvnbvn
moja grupa krwi 0rh-, pierwsze dziecko ma 0rh+

Gość coś tu nie tak
Moja córka ma 0- rh minus jej mąż taką jak Twoja przyszła , maja trójkę dzieci i wszystko jest ok. teraz w takich wypadkach dają przy porodzie jakis zastrzyk . Porozmawiam z lekarzem, nie co mówi matka.

Gość jeżeli to jest prowo
to bardzo udane. Jeśli nie, to teściowa jest pierdolnięta, bo moi rodzice mają konflikt a ja i rodzeństwo jesteśmy zdrowi. Teraz jak napisałeś podaje się antygeny podczas porodu i jest git.