Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchewkowa mama

Jak przebrać chlopca za marchewkę?

Polecane posty

Gość marchewkowa mama

Mam przebrać dzieci za marchewki na jutro. Z córką nie mam problemu. Założę jej rajstopy (co prawda nie mam pomarańczowych ale czerwone też będą ok) do tego z bibuły jej zrobię pomarańczową spódniczkę, pomarańczowa koszulka i na głowę opaska z zieloną bibula- natka. Ale jak przebrać chłopca? Nie mam pomarańczowych spodni a przecież w spódnice z bibuły go nie wystroję. Poradźcie coś proszę.

Gość Andzia z parku
Może poprzyczepiaj mu do spodni czerwoną, albo pomarańczową bibułę, koszulka czerwona/pomarańczowa i na głowę opaska ???

Gość Top***Secret
co też oni w tych szkołach nie wymyślą, jakby rodzice nie mieli większych problemów :-O

Gość marchewkowa mama
opaska dla chłopca?

Gość marchewkowa mama
to w przedszkolu. Co miesiąc jest jakiś dzień. We wrześniu byl dzień jesienni i trzeba bylo ubrać się jesiennie to zaden problem akurat. Teraz dzień marchewki i trzeba się ubrać marchewkowo. Myślę ze fajna sprawa. Dzieci uwielbiają te tematyczne dni, tylko nie mam pomyslu na marchewkowy strój dla synka.

Gość marchewkowa mama
O dziękuję Ci bardzo. Zaraz poproszę żeby mąż mi kupił duży karton.

Możesz też z kartonu zrobić pudełko po soku marchewkowym i zrobić taką "kamizelke" z niego, zależy jak długo dziecko ma w tym chodzić.

Gość Top***Secret
No może fajna sprawa jak się siedzi w domu, dla matek pracujących to przewalone.

Gość marchewkowa mama
nie ma obowiązku przecież przebierania. Jak dzieci przyjdą w normalnych ubrankach nikt ich nie wyrzuci, ale ja bym chciała moim sprawić przyjemność. Kupiłam kredki do malowania twarzy więc im namaluje marchewki. Myślę ze to musi być wygodne bo pewnie pochodzą w tym cały dzień. Zostawię im też normalne ubranka w razie gdyby spódniczka z bibuły długo nie wytrzymała.

Gość Top***Secret
Nie chciałam Cię urazić, wiem że to dla dzieci frajda, ale ja zupełnie nie miałabym na to czasu.

poza tym ze ma być to przebranie to musi być jeszcze wygodne, a w przebraniu z kartonu może być mu trudno nawet usiąść.. ja w zeszłym roku zrobiłam Synkowi przebranie / kamizelke ktora baardzo przypominała typowy stroj na haloween - dynie

Gość rzut beretem
always jestes tak tępa,ze wydaje ci sie ze dzieci w przedszkolu nosza rozmiar 80?

namalowala marchewki na kartce ladnie pokolorowala itd i przypiela do spodni tak mniej wiecej po 10 na kazdej nogawce . zalozylabym pomaranczowa bluzke czy tam ewentualnie juz zielona(jaka natke). a glowe zielona czapeczke , czy tam czapeczke zdaszkiem czy sama bym zrobila kapelusz chociazby taki najprostszy (no wiesz..czapeczka na glowe-kazdy to potrafi) i pomalowalabym na zielono .

Gość marchewkowa mama
Ok już zrobiłam. wycięłam z kartonu, z gumek zrobiłam szelki i znalazłam na strychu wściekle pomarańczowe prześcieradełko frotte wiec obkleiłam marchewkę. Do tego z zielonego prześcieradła listki i jest super. Na prawdę fajne. Jeszcze jak mąż kupi bibułę zrobię listki- opaski na glowę. Ubiorę dzieci normalnie i sobie zaloża te marchewki, a potem jak się skończą zabawy marchewkowe to sobie zdejmą. Latwo się je zakłada i zdejmuje więc nie będą mieli z tym problemu.