Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeejjjjjaaaaaaaa

moj noworodek cierpi z bolu a ja nie umiem mu pomoc

Polecane posty

boli go brzuszek ma trudnosci w zasypianiu . nie wiem jak mu pomoc ma dopiero 1 tydzien

Gość a ja.....
- espumisan - woda koperkowa - masaż brzuszka - ciepłe okłady - dzwięk suszarki

postaraj sama się wyciszyć,bo twój nastrój się udziela maleństwu.jeśli karmisz uważaj na dietę i popij melisę

Gość Fajna mamuska
Moze sprobuj z kapiela. Mojemu pomagala ciepla woda. Nie pamietam od kiedy, ale stosowalam tez metode z termometrem (zeby go przepchalo). Idz moze tez do lekarza z malenstwem, moze to przepuklina...

Mozliwe ze to kolka. leki to espumisan,infacol i debridad Hipp wypuscil herbatke koperkowa od 1 tygodnia Polecam tez Plantex smaczniejszy chyba niz herbatka Hipp Dostepne w aptece Noś malenstwo,spiewaj mu przytulaj glaskaj hustaj Masuj brzuszek,uginaj nozki w kolankach Nic nie zrobisz ja tez sie bujalam z kolka a teraz jest spokoj I przede wszytkim pilnuj tego co jesz ja sie kiedys opiłam wody gazowanej i mialam meksyk w domu z dzieckiem. Poszlam do lekarza i dostalam debridad (akurat nie uzylam go ani razu wykupilam lek a kolki minely ale stosowalam z powodzeniem espumisan) I tak jak dziewczyny pisza jesli puszczaja ci nerwy oddaj dziecko mezowi,mamie,siostrze komu mozesz bo ono czuje twoje nerwy Jak moja cora wyła podczas kolki to ja wyłam z nia :(

espumisan dawala ktoras w pierwszym tygodniu?

Gość a ja.....
ja dawałam espumisan od urodzenia. Tak nam radzili na szkole rodzenia- 2 krople dziennie profilaktycznie. Syn nie miał nigdy kolek i z tego co mówiły pozostałe dziewczyny to ich dzieci też. Oczywiście może to był zbieg okoliczności i nasze dzieci są bezkolkowe :)

:( Plakac mi sie chce ciezko samotnej matce

Gość mamamama26
pytanie podstawowe czym karmisz? piersią to raz diete masz złą i nie pasuje małemu, dwa to że może je za dużo mleka pierwszej fazy z laktozą - odciągaj troche i dopiero dawaj modyfikowanym: może mu mleko nie pasuje, zmień na innej firmy, może butelka - daj antykolkową, może to gazy - takiemu małemu ja dawałam esputicon i herbatke koperkową - potem przeszlam na bobotic i to było najlepsze - może ma zatwardzenia - przepajaj wodą i herbatką - choćby po troszku - może też mieć początki skazy bialkowej - obserwuj stan skóry i kupki - u mnie płacz był związany z nietolerancją białka i od tego miał bóle - przeszliśmy na mlekozastępczy bez laktory i bez białka mleka (tzn z białkiem ale zhydrolizowanym) i wszystko mineło

Ja w 1szym tygodniu dawałam GRIPE WATER - WODA KOPERKOWA Raz pomogło,ale na drugi dzień znowu dałam i juz nie pomagało((((