Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanalistopad

ruchy dziecka a skurcze porodowe

Polecane posty

Gość mamanalistopad

czy czulyscie ruchy dziecka po rozpoczeciu sie akcji porodowej/skurczy?

Gość hihihihihihih
a w życiu, to taki mega ból że nic nie czujesz oprócz samego bólu

Gość chyba zwariuje z niewyspania
no wlasnie, jak to jest? ja tez rodze "lada moment" i sie zastanawiam jak ta cala akcja sie zacznie. Boje sie okropnie, ze nie rozpoznam skurczy :O to boli tak jak na okres? w dole brzucha? bo ost. slyszalam, ze skurcze porodowe to od gory brzucha sie zaczynaja i juz sama nie wiem ps.przepraszam, ze sie podpielam pod temat ale mysle, ze Ciebie autorko tez to zainteresuje ;)

a ja czułam, nawet jak wody odeszły to czułam ruchy. i to właśnie wtedy były dużo intensywniej odczuwane, tak jakby ktoś mnie tarł od środka. mój mały bardzo intensywnie się ruszał, często ktg zsuwał z brzucha tymi ruchami swoimi!

Każdy poród jest inny i każda ma inny próg bólu . Mój poród ( pierwszy) trwał 2.5 godz . 1 godzina aby widać było jak sie brzuch stawia a pózniej to był ból j ci moge opisać do skrętu kiszek, albo bólu zęba ale zależy jak cie boli ząb :) i też jestem na ostatniej prostej początek listopada

Gość mamanalistopad
Od wczoraj mam skurcze promieniujace od krzyza w dol brzucha, nieregularne, trwajace po 1 min, ale maly pozostaje ruchliwy