Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 askwhat22

umieranie

Polecane posty

Go艣膰 koks lord1111111111
Jesli by艣 potrzebowa艂a nie wiem czego艣 co jestem w stanie zaoferowa膰 to ch臋tnie bym to zaoferowa艂 , je偶eli potrzebujesz z kim艣 pogada膰 czy cokolwiek to s艂u偶臋...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 askwhat22
chemii ja sie nie podejmuje, nie chce spedzic ostatnich miesiecy w szpitalu ledwo zyjac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
koks, dziekuje bardzo, ale nie musicie byc dla mnie tak mili, starczy, ze docenicie szczerze wasz kazdy dzien :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chcialbym byc na twoim miejscu
nie martwic sie o przysz艂osc, codziennie modle sie do boga ze jesli ma kogos obdarzyc rakiem niech to bede ja zamiast kogos kto chcia艂by zyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olgere
askwhat22 a nie warto podj膮膰 walk臋 o 偶ycie ? Nie warto zaryzykowa膰 chemi臋 ? Nie warto podj膮膰 si臋 operacji ? Chemia zapewne przed艂u偶y艂aby Ci o par臋 miesi臋cy 偶ycie, a mo偶e by spowodowa艂a cofni臋cie si臋 guza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koks lord1111111111
nie jestem mi艂y a 偶ycie jest , niestety i docenimy ... Propozycja b臋dzie aktualna ,zapisz臋 ten temat . to nie jest po to 偶eby Ci wsp贸艂czu膰 czy m贸wi膰 co艣 co cokolwiek by utrudnia艂o ale rozmowa czy towarzystwo osoby zupe艂nie obcej nieraz bardzo pomaga wiem to z do艣wiadczenia , gdyby艣 kiedy艣 potrzebowa艂a daj zna膰 na tym topiku , zawsze wyznawa艂em zasad臋 jak mo偶na zrobi膰 cokolwiek to trzeba zrobi膰 , innym razem kto艣 zrobi co艣 dla mnie wi臋c polecam si臋 w razie potrzeby ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
uwierz nie chcialabys byc na moim miejscu i uwierz, ze zawsze mozna swoje zycie odmienic tylko trzeba uwierzyc. banal, ale prawdziwy. chemia moglaby przedluzyc zycie o miesiac gora dwa, ale czy warto ? czy moze lepiej korzystac z promieni slonca, swiezego powietrza, itp. zamiast lezec w szpitalnym lozku z miska obok. dziekuje koksie za bezinteresownosc, wspaniale, ze jeszcze istnieje. jezeli bede miala slabszy dzien i bede potrzebowala rozmowy z przyjemnoscia dam znac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olgere
askwhat22 - mo偶e, a mo偶e przed艂u偶y膰 o lata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koks lord1111111111
bed臋 w obwodzie je偶eli na co艣 si臋 b臋d臋 m贸g艂 przyda膰 ...Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koks lord1111111111
i herbat臋 te偶 ch臋tnie wypije ..pozdro..

Udost臋pnij ten post

wydaje mi si臋, 偶e ten topik nie jest dobrym miejscem na rady typu "pr贸buj chemii, operacji, szukaj innych lekarzy, mo偶e jeszcze wyzdrowiejesz". my艣l臋, 偶e Autorka rozwa偶y艂a ju偶 wszystkie mo偶liwe opcje i gdyby widzia艂a gdziekolwiek cie艅 szansy to by sz艂a w t臋 stron臋 jak w ogie艅, a skoro tak nie jest, to chyba ona wie najlepiej, w jakiej jest sytuacji.. Rzadko na kafe zdarza si臋 taki powa偶ny topik, o ile to nie jest dobrze przemy艣lana prowokacja (a w sumie dobrze by by艂o, gdyby by艂a). Bardzo ci臋偶ko jest napisa膰 co艣 sensownego komu艣, kto wie, 偶e ma nad sob膮 wyrok 艣mierci i nic nie jest w stanie z tym zrobi膰. Wiem, 偶e cokolwiek bym nie napisa艂a, to i tak nic Ci nie pomo偶e, ale z drugiej strony przecie偶 nie oczekujesz tego, zak艂adaj膮c taki temat. Je艣li nasze wirtualne towarzystwo cho膰 troch臋 poprawia Ci samopoczucie, to ciesz臋 si臋, 偶e tu trafi艂am. :) Si艂a ludzkiej psychiki jest ogromna, ja wierz臋, 偶e dobry nastr贸j i pozytywne my艣lenie s膮 w stanie lepiej zwalcza膰 choroby, ni偶 chemiczne 艣rodki.

Udost臋pnij ten post

Autorko, mo偶e to b臋dzie g艂upie... Nie wiem czy wierzysz w takie rzeczy, ale moja znajoma mia艂a jakie艣 guzy na jajnikach, pojecha艂a do Szeptuchy z Orli (woj. podlaskie) i guzy znikne艂y, bez operacji.

Udost臋pnij ten post

Ka偶da pr贸ba pocieszenia zabrzmi tu banalnie. Te偶 wola艂abym, 偶eby to by艂a prowokacja. Imponuje mi twoja postawa. 呕ycz臋 ci du偶o rado艣ci i pogody ducha. W g贸r臋 serca i... aby do wiosny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
dzieki #koks :) #anyzowka, tez bym wolala jakby to byla prowokacja ;) a wasze wirtualne towarzystwo bardzo pomaga, milo sie z wami pisze oraz milo uswiadczyc bezinteresownosci :) #CarrieBradshaw nie slyszalam nigdy o niej (?), co ona takiego robi ? #Iza, tez wychodze z zalozenia oby do wiosny :) oby zima w tym roku dlugo nie trzymala :) a ja juz jestem spakowana, jutro w poludnie jade na wakacje ;) prawdopodobnie pod koniec naszego pobytu badz bezposrednio po powrocie do domu powiem im o wszystkim. nie bedzie latwo, ale zbytniego wyboru nie mam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kdkdkjf
tytul tamtego filmu to ' moje zycie beze mnie' .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
suuuper, dzieki za tytul

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rodzina daje si臋 zwodzi膰 ?
objawy pewnie nie ust膮pi艂y, w domu nie domagaj膮 sie odpowiedzi co Ci jest i co da艂o chodzenie po lekarzach ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strona 703
czy to jest glejak? je艣li nie, to masz szanse...nie rezygnuj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
nie nazwalabym tego zwodzeniem nawet, oni po prostu nic nie wiedza. pare razy tylko mowilam o bolu glowy, ale glowa boli czasem kazdego no nie. do lekarzy chodzilam sama badz z bylym, wiec o tym tez nie wiedza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krok za krokiem
autorko jestes wyjatkowo dzielna Nie wiem jak ty to robisz;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
"klejak"(jak mawia moj byly) wielopostaciowy a dzielna nie jestem w tym problem :) staram sie tylko z tego troszke zartowac by w glebi duszy nie zwariowac :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askwhat22
Dobra moi mili, jak juz pisalam jutro wyjezdzam w zwiazku z tym mam jeszcze pare spraw do zalatwienia, dlatego tez juz mnie tu nie bedzie conajmniej do powrotu. Milo mi sie z wami pisalo, dzieki za slowa wsparcia. Zycze wam duzo szczescia w zyciu, spelniajcie marzenia, nie rezygnujcie z przyjemnosci i nie postepujcie wbrew sobie :) jak bede na silach/w humorze,itp. zajrze tu po powrocie. Tymczasem zegnam sie z wami, byc moze kiedys sie spotkamy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strona 703
kochana, moja bliska kole偶anka umar艂a na to 3 lata temu (by艂a operowana i potem na艣wietlenia), tego nie da si臋 d艂ugo ukry膰 a szok dla bliskich jest nie do opisania, zawsze jest za ma艂o czasu. Wiem jak ci ci臋偶ko ale nie odmawiaj najbli偶szym mo偶liwo艣ci wsparcia ci臋 i bycia z tob膮 w tych trudnych chwilach. Oczywi艣cie b臋dziesz te偶 patrze膰 na ich cierpienie ale czy nie na tym polega mi艂o艣膰, by by膰 razem i w tych najci臋偶szych momentach? Czy ty te偶 chcia艂aby艣 by膰 poinformowana o takiej chorobie w ostatniej chwili? Dlaczego nie chcesz by膰 wspierana, lito艣膰? 偶al? To nieuniknione ale te偶 oddanie i mi艂o艣膰. Nie odmawiaj tego sobie. Nie zas艂ugujesz, by zosta膰 z tym sama. 呕ycz臋 si艂y i spokoju.

Udost臋pnij ten post

askwhat22 pokusz臋 si臋 o stwierdzenie 偶e wiem co czujesz Kiedy w marcu diagnozowa艂am zawroty g艂owy i zaburzenia r贸wnowagi, my艣la%C

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 webseite
Mi to na prowokacje wyglada. Jak to mozliwe, ze tak ciezkie objawy, pozniej chodzenie po lekarzach, badania a pozniej diagnoza dalo sie ukryc przed rodzina? No i autorka niby zrezygnowala z leczenia bo nic sie nie da zrobic. Wszystko sama, po kryjomu? I rodzina nie zauwazyla, ze jest smutna, zalamana?

Udost臋pnij ten post

dobra tu Jeszce nie pia艂am i chyba co艣 z艂e zrobi艂am bo mi p贸艂 tekstu zjad艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strona 703
fakt, 偶e musia艂a by膰 na badaniach w szpitalu, ale jak si臋 chce, to mo偶na nak艂ama膰. Tej choroby d艂ugo nie da si臋 ukrywa膰, najgorsze ostatnie 9-6 mcy, wtedy nie da rady 艣ciemnia膰, cz臋sto jest ju偶 coraz wi臋kszy ucisk guza na m贸zg i chory nie jest 艣wiadomy rzeczywisto艣ci.

Udost臋pnij ten post

zaczn臋 jeszcze raz askwhat22 pokusz臋 si臋 o stwierdzenie 偶e wiem co czujesz Kiedy w marcu diagnozowa艂am zawroty g艂owy i zaburzenia r贸wnowagi, my艣la艂am raczej ze to od b艂臋dnika, g艂owa bola艂a mnie cz臋sto z powodu migren. Nawet 偶artowali艣my sobie ze sprawdzaj膮 czy mam m贸zg. Okaza艂o si臋 ze nie tylko m贸zg, ale i dodatek do niego. Przesz艂am wszystkie etapy zwrot贸w psyche. od za艂amania 偶 odrealnieniem po my艣li samob贸jcze, a偶 do obecnego g艂odu 偶ycia zaspokajanego za wszelka cen臋. Robie co tylko odkryje ze jest do zrobienia i mnie skusi , w miar臋 si艂 oczywi艣cie. Diagnostyk臋 przesz艂am prawie sama, bo te偶 mia艂am problem z powiadomieniem dzieci Wsparcie mia艂am w postaci psychiatry i terapeut贸w. zreszt膮 psychoterapia by艂a 艣wietn膮 mask膮 t艂umacz膮c膮 moje dziwne zachowanie- wiadomo menopauza i depresja..... tu uk艂on w stron臋 w膮tpliwo艣ci co do mo偶liwo艣ci ukrywania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strona 703
a co do tego leczenia, to jak jest taka diagnoza, to lekarze staraj膮 si臋 "leczy膰" na wyra藕ne 偶膮danie, bo inaczej jest to bezcelowe jesli pacjent nie rokuje. Operacja faktycznie z bardzo du偶ym prawdopodobie艅stwem mo偶e spowodowa膰 parali偶 a guz i tak w b艂yskawicznym tempie odrasta (par臋 dni!).

Udost臋pnij ten post

.C贸rka z noworodkiem w rozpieprzonym zwi膮zku zale偶na ode mnie, syn w fazie 艣lubu i oczekuj膮cy malucha i najm艂odszy 16-latek z problemami psychologicznymi.. W chwili obecnej wiedz膮 od 2 tygodni ale nie do ko艅ca, 偶e rak m贸zgu i 偶e mam i艣膰 do szpitala... ale 偶e neurochirurdzy si臋 nie podj臋li operacji ju偶 par臋 miesi臋cy temu, przemilcza艂am. Tylko dlatego 偶e to cholerstwo stan臋艂o i nie ro艣nie, teraz dosta艂am propozycje 鈥瀝adiochirurgi stereo aktywnej Jest troch臋 tak ze moi o nic wi臋cej nie pytaj膮, pewnie si臋 boja a ja wiem ze o 艣mierci nikt nie chce m贸wi膰, a tekst b臋dzie dobrze m贸g艂by mnie doprowadzi膰 do u偶ycia si艂y, bo wiem jakie sa powik艂ania i te 100 procentowe i te tylko w 50 proc prawdopodobne.

Udost臋pnij ten post