Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

dieta dukana, kto ze mna?

Polecane posty

Gość rekcooma
czesc mogę się dołączyć? ja na diecie jestem od zeszłego poniedziałku i jakoś się trzymam

naiade, a to fajnie, ze kawe można pić :D bo rano bez kawy to ani rusz :D nie wiem czy w ogole bede jesc mięso, bo aż tak nie przepadam za mięsem, a myslicie, że na samych serkach wiejskich, jogurtach, otrębach dam radę? naiade- gratuluję wyniku :) rekcooma - witaj, jak u Ciebie z wynikami? jesz wszystkie te produkty co pokazują tabele?

Gość rekcooma
ja w zeszłym roku schudłam 13 kg przytyłam 3 chciałabym schudnąć jeszcze jakieś 5 miałam kilka miesięcy przerwy wszystkiego nie jem, bo też nie wszystko lubię :)

witam :) jasne ze mozecie sie dolaczyc ja bylam dzisiaj w lildu, kupilam sobie budyn, ten "dobry" i parowki drobiowe, nie moglam sie powstrzymac, ale tylko 4 i wszystkie zjadlam wiec juz wiecej ich nie kupie ;) i 2 serki wiejskie i 3 jajka, to wszystko co dzisiaj zjadlam a brzuch mnie boli z przejedzenia ide zaraz zrobic placki z otreb, zebym do pracy miala ja tak zawsze sobierobie ze 2 serki wiejskie do pracy i zamiennie jajka albo placki z otreb a w domu juz wiecej gotuje albo smaze, mam patelnie teflonowa :)

biore 3 jajka, jedno zoltko odlewam czyli 3 bialka i 2 zoltka otreby 3 rodzaje troche cynamonu wszystko mieszam i robie placki jak chcesz mozesz uzyc jeszcze serek homo do tego, slodzik, aromat wedle uznania :) albo np mozesz ubic bialko, zoltka i reszte iotreby wymieszac, pozniej wszystko razem polaczyc i tez robic placki z ubitym bialkiem te placki sa takie jakies inne, delikatniejsze jakby :) a z tego jednego odlanego zotlka ja je wykorzystuje do twarogu, robie twarog zwykly, do tego wlasnie zoltko wymieszane z troche cynamonem i slodzikiem smakuje jak slodki twarog do pierogow :P

Hej dziewczyny, rekcooma - fajny wynik :) agnieszka, babsztylku - ja polecam tez buleczki : 1 jajko, 2 lyzki otrebow owsianych, 1 lyzka otrebow pszennych, sol, przyprawy wedle gustu, troche wody jesli jest zbyt geste. Przelac do malego pojemnieczka i wstawic do mikrofali na 3-4 minuty. Wychodzi fajna buleczka, idealna na sniadanie.

Gość marcia**
cześć dziewczynki, zaczynam czwarty dzień. Wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam małe jabłko. ale za to pobiegałam- 6 km.

ja wczoraj tez chyba zgrzeszylam ale nieswiadomie kupilam parowki drobiowe, mozna? i zrobilam pudding z lidla, ale gdzies na innym forum czytalam ze mozna bo tam skrobia kukurydziana jest

w ogole bylam wczoraj w lidlu kupilam slodzik "Cologran" widze ze 1200tabletek odpowiada 5,28kg cukru! dzisiaj do kawy dalam 5tabletek i zaraz mnie zemdli, za slodkie! nie przecztalam tego wczoraj nawet z tym cukrem ;) a co to jest cyklaminiam i sacharynian sodu?

Gość rekcooma
ja robię placuszki tak (do piekarnika, bo też nie mam mikrofali;)) 4 łyżki otrąb pszennych 4 łyżki owsianych zalewam to odrobiną kefiru/jogurtu czekam chwilę, aż trochę napęcznieje później dodaję jajko, trochę skrobi kukurydzianej, łyżeczkę proszku do pieczenia i przyprawy. piekę w ok.180 - 200 st. przez 15 minut :) bardzo dobre :) a u mnie widzę ciężko będzie tym razem... waga powolutku idzie w dół... :( jak tu być cierpliwym? ;)

ja jestem czwarty dzien i waga poszla o uwaga - 0g na minus! nic kompletnie :o dlatego wlasnie mam mysli czy z tego nie zrezygnowac czuje sie dobrze, czuje sie lzej, jakos widze ze nogi sie robia takie ladniejsze, zgrabniejsze, mimo ze to czwarty dzien dopiero ale wlasnie ta waga mnie zastanawia, nawet 1g wagi mi nie ubylo :(

Gość trele morele30
aga, to nie jest dobry slodzik. Musisz miec na bazie aspartamu.

Gość rekcooma
aga - nie załamuj się!!! mi po pierwszej fazie spadło ledwo 0,7.... trzeba przeczekać i będzie dobrze!!!

no tak ale jesli nigdzie nie moge go znalezC? a nie oszukujmy sie, nie mam 100tys zl zeby nimi rozporzadzac na jedzonko :P jestem bidna studentka, do konca miesiaca zostalo mi 160zl, gdzie 60zl telefon, 40zl bilet bo do 30pazdziernika mam, i musze ksiazke za 40zl kupic a wyplata 31pazdziernika wiec mam okrojony budzet :P

no wlasnie nie zalamuje juz sie bo mowie ze dzisiaj rano wstalam jak sie ubieralam do pracy usiadlam zbey rajstopy nalozyc i patrze na nogi i mowie do kolezanki ze patrz, sa ladniejsze, juz zgrabniejsze :P mieszkam z kolezanka w pokoju wiec musialam jej to pwoiedzied :P w ogole czuje sie dobrze, wiec nie bede diety przerywac ale mam pyanie odnosnie jeszcze tych parowek czy mozna?

Gość maria 69
Pijcie, dziewczyny, dużo wody, a na fazie II duuużo warzyw. Ja na tej diecie nabawiłam się poważnych problemów z nerkami- zbyt dużo białka i nery nie dawały już rady. I ryby polecam, w tej diecie to baedzo ważne.

Gość rekcooma
tak, potwierdzam - dużo płynów to podstawa :) a jeśli chodzi o parówki to ja te drobiowe jadłam i nie zastanawiałam się specjalnie czy można czy nie ;) efekt jaki był, pisałam już wyżej ;)

aha to spoko :) w lidlu je kupilam, mialy w sobie kurczaka i indyka wiadomo ze cos tam jeszcze bylo bo to nie bezie 100%miesa ale sa tez tanie bo 1,50zl kosztuje co dla mnie bardzo wazne chyba sobie dzisiaj znowu pojade kupic :P a robilyscie kiedys zakupy w aldim? jest cos tam ciekawego?

Gość rekcooma
w lidlu jest dużo nabiału, który nadaje się na dukana serki homogenizowane, taki serek do smarowania light i coś tam jeszcze ja uwielbiam łososia, a w lidlu jest najtańszy ;)

bylam wczoraj w lildu i wlasnie kupilam ten slodzik, serek wiejski z pilos, mleko, i twarog z pilos ;) no i wlasnie te puddingi, tanie bo 5 opakowan a 1,50zl i parowki ;) ale ja pytam o sklep ALDI, nie lidl ;) bo moze w aldim tez cos ciekawego jest

Dzien dobry :) Aga - nie przejmuj sie waga, kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje, waga ruszy, zobaczysz!! O Aldiku wiele Ci nie moge napisac, bo nie chodze tam zbyt czesto, a w Lidlu faktycznie jest duzo fajnych rzeczy z nabialu. Co do slodzika, to Dukan rzeczywiscie pisze o aspartamie, ale ja uzywam tez sacharyny, glownie do wypiekow, bo aspartamu nie mozna, a czasem mi sie chce czegos slodkiego i robie sobie jakies ciasteczka dukanowskie ;) Buleczki mozna upiec w piekaniku, tak jak pisze rekcooma o placuszkach, okolo 15-20 min w 180 st. Milego dnia dziewczyny, a u mnie pada i pada...

a ja ide dzisiaj znowu do lidla te parowki mi strasznie zasmakowaly sa tanie i dobre, i skoor mozna to czemu nie :) no wlansie u mnie z ta waga to dziwna sprawa, 4.dzien a waga ani 1g nie poleciala :( ale widze ze cos tam sie zaczyna dziac wiec ok :) u mnie nie pada ale jakos tak pochmurnie, najchetniej by sie pod koldra zostalo ::P

Gość mirabeelka
agnieszka, takie zastoje się zdarzają. A może jesz za mało? W dukanie chodzi oto, by jeść tyle, by zaspokoić głód. A pijesz dużo wody? A może za mało błonnika?

Gość mirabeelka
Bardzo lubię blog Anny Lucewicz Z kotem w kuchni - są tam sprawdzone przepisy na dukanowe zupy, mięsa, ciasta. Polecam! Ja często robię pizzę dukanową z tego przepisu i pączki z serem :)