Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

dieta dukana, kto ze mna?

Polecane posty

ja jem normalnie do pracy zawsze biore 2 serki wiejskie i np 3 jajka ale zoltka wyrzucam albo placki z otreb a serki wiejskie bo najprostrze zeby zabrac do pracy ;) jak do domu przychodze robie kurczaka z przyprawami, albo jem rybe, albo owsianke z otrebow nie wiem co robie zle, pije duzo wody, w pracy 2 kawy plus min 5razy herbate w domu zawsze 2 herbaty albo 2 szklanki wody to wychodzi troche ponad 2litry wody nie wem co mam innego robic kurde, jestem zalamana waga ani 1g nie ruszyla na dol :( zastanawiam sie nad dieta dr dabrowskiej, trwa 6tygodni oczyszcza organizm a dodatkowo mozna schudnac sama juz nie wiem, mam takie checi ale mnie to strasznie demotywuje ani 1g nawet! w tescie dukana wyszlo ze na pierwszej fazie mam schudnac 1,92kg dzisiaj jest ostatni dzien 1fazy, bo mam robic ja 5dni, a u mnie nawet nie ma -0.01kg :(:(

Gość mirabeelka
a w toalecie wszystko gra? wiesz, o czym piszę wejdz sobie na stronę Anny Lucewicz; będziesz miała o wiele więcej prostych, szybkich przepisów tak cały czas jeść to samo, to Ci się znudzi Przestoje na tej diecie się zdarzają ja na dukanie była parę miesięcy i też miałam taki przestój - trwał 1,5 tygodnia

wizyty w toalecie srednio co 2dni, wiec nie tak zle:) znaczy ja w domu wczoraj zorbilam sobie np kulki czekoladowe z otreb jakis serek wymieszalam homo 0%, do tego kakao odtluszczone, otreby, troche slodziku i takie kulki porobilam i do lodowki na noc i dzisiaj mam to np w pracy nie mam monotonii, chce jesc ale kurde jak widze ze to nie dziala w ogole?

Gość mirabeelka
tylko na dukanie trzeba uważać na nerki, niektórzy mają problem ze zbyt dużą ilością białka do strawienia

Gość mirabeelka
a najlepiej kup sobie książkę Dukana i poczytaj o tych przestojach przyczyn może być kilka

ale pije wode, herbaty, kawe slodze slodzikiem nie wiem co zle robie ciagle chodze zdenerwowana, jestem szczesliwa ze jestem na tej diecie bo sie czuje dobrze, ale cholera jestem wsciekla bo wszystkie chudna aja nie kolezanka mi powiedziala ze moze moj organizm sie przyzwyczail do bialka i juz nie bedzie tak ladnie chudl jak wczesniej? poza tym okres mi nie przyszedl w tym miesiacu :onie wiem czy to przez diete ze probowalam wczesniej robic (w sierpniuw ciagu 5dni spadlam 5kg bo nic prawie nie jadlam)

Gość mirabeelka
eeee, waga będzie spadała, ale to w jakim tempie to sprawa indywidualna jeśli czujesz się dobrze to ok a jesz dużo warzyw?

ale ja mowie ze ja dopiero zaczelam od poniedzialku, mam 5dni robic 1faze dzisiaj piatek i od jutra chcialam warzywa ja w sierpniu probowalam robic nieudolnie dukana ale poznej dalam spokoj i do teraz wiec warzywa od jutra

Gość mirabeelka
i stosujesz się dokładnie do zasad diety? trochę dziwne ale wiem, że sporo kobietek też się żaliło, że waga stawała im w miejscu na jakiś czas

Gość mirabeelka
nie zniechęcej się, zobaczysz jak to będzie w fazie naprzemiennej, wtedy powinno się już ruszyć ;)

nie jem nic zakazanego od 4dni zero nic kompletnie moja wspollokatorka dzien w dzien czekolade, bulki itp a w ciagu 5dni schudla pol kilo :o a ja sie kurde stosuje do diety i nic zero :(

ja juz mam takie watpliwosci co do tego ze kurde mam ochote to rzucic w pizdziet wczoraj bylam w sklepoie, nakupilam otrebow, slodzika, aromatow do ciast, ryb, zaplacilam ponad 80zl, a dzisiaj mam ochote skonczyc diete chyba ze soba skoncze a nie z dieta:O

Gość mirabeelka
początki bywają trudne trzeba to przetrwać daj sobie i dukanowi trochę czasu ja na dukanie schudłam 7 kilo, tyle, że później 3 mi wróciło (moja wina!) i teraz planuję powrót do dukana

Gość mirabeelka
nie każdy chudnie od razu, to zależy od wielu czynników ja uwielbiam ryby i dlatego dukana mi odpowiada polecam Ci chlebek dukanowy z białym serem i odrobiną mąki kukurydzianej (lub skrobi) leczo dukanowe też pychota :) a pizzę dukanową pochwalił nawet mój mąż ;) Nie zniechęcaj się, z warzywami powinną być już lepiej i waga na pewno spadnie.

Gość mirabeelka
trzymaj się będę tu zaglądać a może się dołączę:) miłego dnia :)

mam nadzieje z warzyw juz mam kupione ogorki konserwowe kapuste kiszona i pomidory, marchew, seler i pietruche dzisiaj to ugotuje i na jutro pokroje na salatke :) apomidory zjem "na sucho" same :P

kurde cos dzisiaj mi sie dzieje nie tak bo zrobilam kawe, i ona stoi niewypita a ciagle latam pic wode zimna :o cholerka szlam na dol do kuchni i patrzylam na nogi swoje i wydaja sie szczuplejsze wiec moze utrata kg na wadze to kwestia dni? wazniejsze chyba ze widac ze chudne?

Gość rekcooma
Witam się i ja Aga - qrcze... nie wiem czemu tak masz... ja w sumie teraz też nie chudnę z oszałamiającą prędkością, ale zawsze te 0,7 poleciało... chociaż już powinno więcej... postanowiłam, że zważę się najszybciej za 2 tyg. i zobaczymy czy jest jakiś efekt. z tym, że ja na ten weekend odpuszczam dietę ;) bo wyjeżdżam więc 2 dni mam nie dieteowe. robiłam tak przy poprzedniej diecie i nie wpływało to na efekt końcowy - na szczęście :) Trzymam mocno kciuki! będzie dobrze

no wlasnie o ktorejs dziewczynie czytalam ze schudla 0.7kg i nie wiem wlasnie czy nie o Tobie ;) ale wiesz to zawsze cos prawie kg, ja mam piaty dzien diety, wg testu wyszlo 1.92kg powinno byc na minusie w ciagu 5 dni a tu dupa blada no nic nie zrezygnuje z diety, za duzo kasy na to wytracilam, na aromaty, przyprawy, ryby itp ze mi szkoda po prostu a wazne ze sie dobrze czuje a ze powoli cos sie zmienia to widze bo buzi nie mam tak napuchnietej juz, nogi powoli zaczynaja byc zgrabniejsze chyba schowam wage i nie bede sie waga przejmowac tylko po prostu patrzec na spodnie czy nie spadaja ;) aha i nie mam ochoty w ogole na slodkie, na ciastka, na chleb w ogole mnie nie kusi nawet, wiec tym bardziej nie chce diety przerywac

Gość ola@#*
Ważyć należy się raz w tygodniu, rano, na czczo.

Gość rekcooma
aaaa a zapomniałam Cię zapytać - pomierzyłaś się może??? centymetry są lepszym wyznacznikiem niż waga!

nie mam cm w domu :( wiec nie wiem ale jesli chodzi o to czy widac ze cos schudlam to tak nawet wczoraj moja wspollokatorka mi powiedziala ze aga schudlas! a mieszka ze mna i dzen w dzien sie widzimy bo pokoj mmay razem :) bylam w krotkich spodenkach i stanela jakies 2 metry ode mnie i az krzycala z radosci :P

Gość puchatka2011
Witam, ja dziś startuję 1 dzień fazy uderzeniowej (hm w ostatnim czasie miałam już kilka podejść do tej diety i wszystko się kończyło niestety fiaskiem) zaczynam z wagą 66,4kg a według dukanowego kalkulatora moja idealna waga to 60 kg, więc postaram się te 6 kilo zrzucić do świat bożego narodzenia. Mam szczerą nadzieję że z waszym wsparciem się uda, książka kupiono, jedzonko też w lodówce, teraz czekam na 10 godzinę i zjem sobie kawałek wędzonego łososia, o 12 planuję ser biały, o 14 makrelę , a o 16 3 gotowane jajka. piszcie co tam u was - bo przyznam że od kilku dni czytam to forum i dzięki wam wzięłam się za siebie :)

ja tez wlasnie mialam kilka nieuodlnych podejsc poczawszy od maja i wtedy tez mi kg nie lecialy ale widzialam ze chudne i przerwalam pozniej sierpien ale wtedy to prawie nic nie jadlam a jak juz jadlam to wtedy albo jajka albo cos wlasnie z dukana no i od tego poniedzialku postanowilam na 100% wziac sie za siebei i znowu kg nie leca wiec chociaz za ciebie trzymam kciuki:)

Gość puchatka2011
aga, może jakiś wisiłek fizyczny dołuż do tego wtedy nie ma badata jak zaczniesz dodatkowo spalać kalorie bo waga musi pójśc w dół, ale jeśli po tobie widać że chudniesz to chyba jest najważniejsze - przecież o to chodzi żeby dobrze wyglądć, a ty studentka czy pracujesz?

pracuje i studiuje zaocznie wlasnie jestem w pracy, nie mam ochoty na kawe ani herbate, ciagle wode pije, jakos mam zgage cos chyba :o nie mam czasu na cwiczenia, rano robie zawsze brzuszki, ale po pracy nie mam czasu, zawsze mam cos do robienia, czasami sa takie dni ze nie wiem nwet jak sie nazywam a jak mam chwle to wole usiasc i cos pisac, nic cwiczyc :(