Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solidne wykształcenie

Będę miał solidne wykształcenie po którym utrzymam rodzine!

Polecane posty

Skończyłem - technikum: technik handlowiec - policealne studium: technik ekonomista - policealne studium: technik prac biurowych - policealne studium: technik administracji - policealne studium: technik organizacji usług gastronomicznych - policealne studium: technik technologii żywienia i gospodarstwa domowego - policealne studium: technik farmacji - teraz student: dziennikarstwa i komunikacji społecznej - mam licencjat, teraz robię magistra. Oprócz tego podyplomowe studiuje marketing i zarządzanie Po zdobycia tytułu technika handlowca zrobiłem tytuł ekonomisty i technika prac biurowych oraz technika administracji. Później technik org. usł. gastr. i tech. tech. żyw. i gos. dom, a później technik farmacji. W trakcie tego zaocznie studiowałem dziennikarstwo. Co roku w czerwcu, lipcu i sierpniu odbywałem trzymiesięczny staż w jakimś urzędzie. Oprócz tego pracowałem również dodatkowo w sklepie na pół etatu w trakcie nauki. Czy z takim wykształceniem mogę liczyc na dobrą pracę?

Gość AnalGrodzki
Tak, oczywiście, że tak. Będziesz kosił około 1500 do 2000 brutto, tak więc ostro będzie. Starczy Ci na waciki, a to w POlsce sukces jest :/

Humanistyczne studia w tych czasach nie wiele dają. Dlatego oprócz tego wybrałem jeszcze kierunki studium które pozwolą mi na elegancką pracę po studiach. Mogę byc dietetykiem, szefem kuchni, pracowac w banku lub w aptece czy nawet dostac się do jakiegoś biura(szczególnie że mam staże w urzędzie sądowy, w urzędzie gminy, w urzędzie pracy, w urzędzie skarbowym). Oprócz tego pracowałem pewien czas na pół etatu jako kelner, pomocnik kucharza. Poza tym odbywam również praktyki w redakcjach. Ostatnio nawet zaproponowano mi bym pisał tam artykuły i się zgodziłem.

Ciekawe ile lat na ta naukę by zeszłó:P.Nawet na naukę podstawowych spraw(medycyna,ekonomia,chemia,matematyka,fizyka,astrologia,psychologia) trzeba poświęcić chociaż z 10 lat aby posiadać wiedze na poziomie wystarczającym:P.Ale jkak już będzie sie to wiedziec to można nawet w Polsce liczyć na zarobki po 10000 zł miesięcznie:classic_cool:.