Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo będę mamą!

Ponad 20 kg :(

Polecane posty

Gość Niedługo będę mamą!

Czy jest tu ktoś, kto jak ja przytył ponad 20 kg w ciąży? Jestem załamana, wcale dużo nie jadłam, miałam okres wpieprzania słodyczy, ale to w 2 trymestrze i trwało ok tygodnia. Teraz już wazę ponad 20 kg więcej :(

w ciąży przytyłam 24 kg teraz ważę 30 kg mniej ;) wszystko bedzie dobrze

Gość pocahontas8k
spokojnie, ja przytyłam 18kg- tyle że nie donosiłam ciąży do końca- urodziłam w 36tyg. Ciekawe ile jeszcze przytyłabym przez ten miesiąc? A teraz ważę jeszcze mniej niż przed ciąża- także spoko locko :D

Gość Niedługo będę mamą!
Ale miałyście tak, że jadłyście dużo czy coś? Duża chętka na słodycze albo coś? Bo ja patrząc na wagę zaczynam wyć

Gość D.BillI
może wodę gromadzisz po prostu

nie jadłam dużo. jadłam normalnie. ale ciąża zagrożona i pół ciąży przeleżane: najpierw szpital, potem dom. brak ruchu = otyłość ciążowa...

Gość Niedługo będę mamą!
Ja się raczej ruszam. Chodze na zakupy, na uczelnię, w domu sprzątam, gotuję, piorę, 2x w tyg idę do pracy na 1.5 h... Puchną mi stopy i łydki oraz dłonie, ale to ponoć w normie.

Gość niuniek12345
a w którym jesteś tygodniu?

Też przytyłam 25 kg, ale leżałam i objadałam się. Zrzuciłam w ciągu pół roku, ale na drugi raz będę mądrzejsza.

Gość Niedługo będę mamą!
w 37/38 tc

uwaga uwaga:D ja przytylam w ciazy 32 kg, dziecko urodzilam 4 kg, w 3 miesiacu lekarze mowili ze wygladam co najmniej na 6, u mnie waga tak skoczyła, bo przed samą ciaza schudłam dosc w szybkim tempie 10 kg, w ciazy zaczelam jesc i efekt jojo sie na ciaze nalozyl, ale schudłam i teraz po 21 msc waze 2 kg mniej niz przed ciaza

Ja przybrałam około 25 kg. Teraz ważę 2kg mniej niż przed ciążą. Piszesz że masz opuchliznę. To też podnosi wagę. Nie panikuj. Szybko wrócisz do formy. Pilnuj się tylko żeby po porodzie nie zostały ci nawyki żywieniowe z okresu ciąży. Ja też miałam straszną ochotę na słodycze. Nie żałowałam sobie ;-) Gdy urodziłam chciałam karmic piersią więc wyrzuciłam je ze swojego jadłospisu. Co prawda po dwóch miesiącach przeszłam na butelkę, ale chęc obżarstwa minęła. Do tego od kilku miesięcy cwiczę brzuch i mam po raz pierwszy w życiu talię :-) Chciałam miec figurę jak przed ciążą a w rezultacie mam jeszcze lepszą. Tak więc nie martw się na zapas.

Gość niemartw sie
ja tez przytylam 25 kg i dzis waze 3kg mniej niz przed ciaza:) Zero rozstępów do tego. Nie boj sie :)

Gość ja w ciazy przytylam 20kg
przed ciaza bylo 58 w dniu porodu 78, teraz jestem 4 mce po porodzie i waze 49 :) tyle ze synus dal mi ostro popalic

sniadanie-4 kromki raazowca, z serkiem homo, topionym, chuda wedlinka czy czyms tam +pomidor, ogorek, rzodkiewka i szczypiorek II sniadanie-otreby+jogurt naturalny+jablko obiad-200 g piersi z kurczaka gotowanej, 3 ziemniaki i duuuuuzo warzyw(czasami, czytaj:czesto-cola zero) podwieczorek-otreby+jogurt naturalny+jablko kolacja-tak jak sniadanie czasami jakas czekoladka gorzka lub bajaderka jak bardzo mnie skusi To moj jadlospis:D codzienny

Gość Niedługo będę mamą!
Obyście miały rację...

Gość Niedługo będę mamą!
No to ja np dziś zjadłam 2 średnie kromki białego chleba z margaryną i chudą szynką, do tego sok malinowy. Po godzinie poprawiłam takim samym zestawem. Z godzinę temu walnęłam sobie z 5 ciasteczek, takich wafelków małych prostokątnych i ciut chipsów. W międzyczasie cały czas coś piję, bo ciągle mi się chce. Mąż zauwazył, że przesalam większość potraw. Teraz nie odczuwam głodu, po powrocie męża z pracy pewnie jakiś obiadek będzie- fasolka po bretońsku albo coś.

Gość ja przytylam 25 kg
teraz rok po urodzeniu dziecka nie ma po tym śladu. NIe martw sie.