Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8 mies

jakie studia wybrać? pomóżcie

Polecane posty

Gość 8 mies

Witam w piątek zapisuje sie na studia oczywiście zaoczne. Mam do wyboru 3 kierunki: Socjologia Politologia, pedagogika. Jestem zdecydowana na socjologię poniewaz to właśnie mnie interesuje, wiem że w dzisiejszych czasach ten kierunek jest bez przyszłości według większości, ale ja mam już pracę, także nie chce studiami pomoc sobie w znalezieniu pracy. Chodzi raczej o zdobycie wyższego wykształcenia dla siebie samej. Rozwazam tez inne kierunki, ale pedagogika jakos wogole mnie nie kreci. Co Wy byście wybrali????

Gość lolka898
Ja bym wybrała Politologię. ;) Moim zdaniem jest ciekawsza. ;) A na Politologii przedmiot taki jak Socjologia i pochodne i tak będziesz mieć. ;)

Gość 8 mies
niby tak, ale w sumie do czego ta politologia w życiu się przyda? Socjologia to gałązka psychologii, nauka o ludziach, grupach społecznych, obowiązujących normach itp

Gość no z tych trzech to
socjologia , ale jak już masz pracę to może coś branżowego ? chyba ,że socjologia się na to łapie.

Gość 8 mies
Nie koniecznie socjologia jest związana z moja pracą, ale może kiedyś zadziałam w tym kierunku.

Gość ja86sia
z tych trzech każdy jest nieprzydatny w znalezieniu pracy, więc po prostu wybrałabym na zasadzie zainteresowania - skoro pasjonuje Cię socjologia to wybierz właśnie ją :)

Gość 8 mies
6,500 miesiąc- ale ja nie mam możliwości studiowac czegoś innego ze względu na odległość uczelni od mojego miasta, po drugie jak najdalej od ekonomi:) jestem 100% ową humanistką;)

Gość RazDwaTrzyJestemNaWczasach
Piszesz ze chcesz pojsc na studia dla siebie samej, ze masz juz prace? wydaje mi sie ze troszke siebie oszukujesz albo tez nie wiesz dokladnie czym studia sa. Jesli wybierasz studia humanistyczne (a ty zamierzasz takie wlasnie wybrac) to popelniasz straszny blad. Otoz na takich studiach niewiele sie uczysz. Moim zdaniem studia humanistyczne typu socjologia czy tez pedagogika maja racje bytu tylko jesli sa dzienne, wtedy poznajesz fajnych ludzi, czesto przyjaciol na cale zycie, rozwijasz sie rowniez spotykasz mase profesorow ktorzy otworza Ci czasem klapki, ale to wszystko wymaga niestety zycia studenckiego, mowiac to nie mam na mysli chodzenia na imprezy, ale uczestniczenia w zyciu swojego kierunku, swojej uczelni i tego typu rzeczy...nie bylam na zaocznych studiach ale mam wrazenie ze te studia sa po to tylko aby miec papierek, wiec jesli piszesz ze chcesz je skonczyc dla samej siebie tooo powinnas sie jeszcze raz zastanowic czy faktycznie chodzi Ci o zdobycie wiedzy czy o ten tylko papierek. Jesli o to pierwsze to szkoda twojego czasu i twoich pieniedzy... Mowie Ci to bo mnie troszke wkurza kiedy ludzie marnuja tyle czasu.. A moze chodzi Ci o to ze dzis kazdy ma mgr przed nazwiskiem? Presja?

Gość Lilijka nowalijkaaa
co 6,5 na miesiąc?

Gość niematakiegonumeru
wszystkie są bez przyszlości i do duupy

Gość 8 mies
ja 86asia- zgadza się. teraz najlepszym wyborem byłyby jakieś studia konkretne czyt: ekonomia, budowlanka itp ale tak jak pisalam wczesniej, przede wszystkim socjologia mnie interesuje

Gość RazDwaTrzyJestemNaWczasach
JEsli interesuje Ciebie socjologia to poczytaj ciekawe ksiazki.. studia to pomylka, na studiach najwazniejsze jest zebys sie wykula notatek ktore Ci podyktowal na wykladzie profesor...