Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Itsman_x

Mężczyzna czy może?

Polecane posty

Gość Itsman_x

Czy facet może nosić czapkę na cmentarzu? Miałem prosty zabieg nie chciałbym się zaziębić udając maczo i twardziela, takze czy dla swojego komfortu i zdrowia jak założę czapkę nie będzie to dziwne? Zbliża się wszystkich świetych, także albo jak będzie zimno zostanę w domu albo ciepło się ubiorę i założę czapkę ale jak będzie to postrzegane?

Gość krups
nawet beret z antenką :)

Gość vsw vbf
A CZEMU UWAZASZ ZE NA CMENTARZU NIE WOLNO FACETOWI CZAPKI MIEC NA GLOWIE? Pewnie ze mozna ,tylko w kaplicy sie zdejmuje i nad grobem chyba jesli chodzi o pogrzeb

Gość A K I M A
pewnie ,że możesz ,ksiądz też lata po cmentarzu w czapie

Gość ziemoowitkaa
Nie ma z tego co wiem takiego zwyczaju, tzn. ściągania czapki na cmentarzu. Przynamniej tu gdzie ja mieszkam.

Gość ALEX1026
Mezczyzna wiele moze :).

Gość itsman_x
hmm nie wiem tak jakos mi sie wydawalo, ze cmentarz to cos jak kosciol ze nakrycie glowy obowiazuje kobiety a mezczyzni powinni nie miec czapek itp. rzeczy na glowie

Gość fotel
rozumiemy że zabieg nie do końca się udał?stąd takie dylematy.

Zauważyłam że w większości faceci zdejmują czapki podczas mszy na cmentarzu, ale nie wszyscy więc rozejrzyj sie po prostu co robią inni, albo bądź oryginalny i stój w czapce

Gość itsman_x
zabieg sie udal to byl prosty zabieg, ale od takich rzeczy moga sie rozwinac wieksze problemy jak chroniczne zapalenie zatok, polipy, takze ale zrozumialem, ze lepiej sie cieplo ubierac nie przemarzac i chronic sie przed zimnem niz potem lazic od lekarza do lekarza z problemami.

Gość fotel
itsmen świetnie zrozumiałeś.trzymamy za ciebie kciuki,abyś przeżył te święta i modlimy się za twoje zdrowie.

Bo tak jest... Ale dotyczy to Mszy św. na cmentarzu - wtedy powinieneś zdjąć czapke..