Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barometr

Za szybko druga ciaza :( Depresja ..

Polecane posty

Gość D.BillI
ale to twoje dziecko będzie miało ponad 2 lata! to je wyślij do przedszkola na parę godzin - będzie miało wiecej do czynienia z dziećmi i językiem, a Ty trochę więcej czasu dla siebie i malucha... tylko tak 3, 4 miesiące przed porodem go wyśij, żeby odchorował swoje...

Gość u mnie rok i miesiac
roznicy, swietna sprawa, wszystko za jednym zamachem. fakt,ze na pocztku ciezko ale potem luksus!

Gość barometr
W kraju gdzie zyje przedszkola sa od 3 lat,a zlobki kosztuja prawie pensje i nie sa refundowane:(...Nie oplaca sie.A od 3 lat nalezy sie po 2,5 g dziennie za darmo..dopiero jak mlodsze skonczy pol roku starsza sie zakfalifikuje...

Gość D.BillI
czyli Anglia - ale sprawdź - może się jednak opłaca? nie musisz posyłać dziecka na cały tydzień - ja na początku wysłałam swojego na trzy poranki, jesli macie małe dochody to Wam może państwo zrefundowac do 70% opłat..ja nie musiałam syna posyłać, ale rwał się do ludzi i w sumie dobrze wyszło - ja spokojniej mogłam pojechać po zakupy, czy wysprzątać chatę...

Gość kadabra
Wszystko bedzie dobrze ja tez nie mam i nie mialam pomocy w Polsce rowniez bo rodzice mieszkali daleko a teraz tak jak u ciebie jeszcze dalej bo tez jestem za granica.Moi chlopcy maja juz po 10 i 11 lat ale zyc bez siebie nie moga wczesniej bylo ciezko ale dla nas rodzicow ale teraz dla nich to jest super sa we dwoch raz sie kloca raz kochaja ale maja siebie nawzajem jak rodzice sa zajeci praca.Razem chodza do szkoly i wracaja jeden drugiemu nie da zrobic krzywdy a teraz jeszcze maja malutkiego braciszka 18 miesiecy poprostu go uwielbiaja ,jak zaszlam z nim w ciaze tez bylam zalamana jak sobie poradze bo i wiek i w ogole po 10 latach wracac do pieluch ,a on jest taki cudny i slodki ze nie mozna tego opisac .Kocham bardzo swoje dzieci nawet jak jestem czasem wykonczona i dziekuje Bogu ze sa zdrowe!:)Glowa do gory !:)

Gość daeraa
moj synek w styczniu bedzie mial 2 latka, a ja tydzien temu test zrobilam - poztywny :) Roznica miedzy dziecmi bedzie 2.5 roku, tez troche jestem przerazona, ale w sumie planowalismy ta druga ciaze wiec nie mam co nazekac. Myslalam tylko, ze nie pojdzie nam tak szybko ;) Mam bardzo mile doswiadczenia poki co, synek spi od 8 do 8, nie budzi sie, nie byl jeszcze nigdy chory, potrafi sie sam dlugo bawic Spi jeszcze 2-3h popoludniami. Do tego sam zasypia w lozeczku. Przyznam, ze nie biore nawet pod uwage, ze drugie dziecko bedzie inne pod tymi wzgledami.. ale tobie autorko, takich zmian zycze, zebys sie milo rodzicielstwem zaskoczyla :) Bedzie dobrze :) Mieszkasz w uk może?

Gość barometr
derea-tak w Uk..;) Moze mi choc jedno dzieko Pan Bog da spiace ... Cala noc meczyly mnie mdlosci,ze szok,nie moge patrzec na jedzenie.. Dzis mam USG,trzymajcie kciuki..

Gość daeraa
moze jakos blisko? :) ja jestem w poludnia. Daj znac jak po usg