Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyśliciel_marzyciel

Kochanka czy...

Polecane posty

Określenie kochanka zawsze mnie kuło w język, ucho i serce ponieważ zabarwienie emocjonalne tego słowa jest negatywne. Kochanka odbieram jako osoba która sypia z czyimś facetem dla przyjemności. A jak nazwać kobietę, którą pokochał facet jako drugą po swojej żonie, a ona jego. Jako pierwsze nasuwa mi się kochanka ale to jest osoba kochana, jest to przyjaciel, bratnia dusza i sprawa seksu tu schodzi na plan dalszy. Dla mnie zdecydowanie lepszym określeniem jest "druga miłość" jest tu zarówno ciepło, uczucie jak i określenie "kolejności". Co myślicie? A jak tego miedzy nimi nie ma wcale jest tylko miłość czy wówczas to kochanka czy nie?

Gość CaroLaineeeeee
Masz dylemat jak nazwac swoja druga milosc?

Gość Laifik
Za co kochasz tę drugą?

Gość druga potem trzecia
nazywa się druga kochanka a po niej będzie trzecia kochanka...i czwarta i znów... i nie rozśmieszaj ludzi gadaniem o miłości ....jaka miłość?? do kolejnej duupki? To się nie nazywa miłość....jakos faceci nie nazywają tego miłością między facetami....tylko to bajki dla naiwnych dajek za frajer...a dajka lepiej daje jak jest podkręcona na "miłość"....taki bajer i każdy facet to wie. Jakby facet coś poczuł do dajki kochanki to nie byłby z żonką i nie seksił by się ze swoją żonką.....

Gość senneromzmyślanie
on ja kocha za to ze mu nie daje, kocha ja za to ze jest jego bratnia dusza. A zonke ma do seksu. Uzupelniaja sie. Pewnie podczas seksu z zona mysli o tamtej

nie mam dylematu ja nazywam jak chce - nigdy kochanka - to raczej pytanie czy myślicie podobnie czy też nie. Kocham ją za tao jak jest, że jest dobrym , ciekawym, przy tym ciepłym, pracowitym człowiekiem, z poświęceniem dla innych i taka normalna do tańca i różańca. Jest bardzo podobna do mojej mamy z podejścia do życia i problemów. I długo by można był tak Nie "zabrała", gdyby zabrała to by była moją żoną

Gość jestem___ulegla
Kochasz w ogóle swoja zone? A co o niej mozesz powiedziec?

Gość volęsabaż
to nie "kochanka", to KONKUBINA. i choćbyś zabarwiał to słowo na swoją modłę, zawsze pozostanie "KONKUBINĄ"

Gość huuuttttttkylyuyuik
wlasnie czym tamta przycmila twoja zone? Gdybys ja kochal to by nie bylo innej kobiety. Odpowiedz brzmi: Kochasz ta druga

Żona - osoba mi bardzo bliska, przeżyliśmy wiele razem i to nas łączy. Osoba która wiele robi dla nas abyśmy byli razem. Jest ciepła, do przytulania i kochania. A przy tym wszystkim bardzo mało zaradna, raczej bierna w związku, wszystko jest na mojej głowie od obowiązków domowych, po zakupy, rachunki, sprawy urzędowe, urządzanie domu itd. Kiedyś słyszałem czyjąś wypowiedź że ta osoba wchodzi do łóżka i czeka na cud i taka jest właśnie moja żona. A ja raczej szukam kogoś kto będzie dla mnie natchnieniem, iskrą do działania, wspólnikiem w życiu z pełną wymianą obowiązkami w zależności od potrzeb.

Gość huuuttttttkylyuyuik
aha czyli szukasz drugiej mamusi. Tamta ci pomaga rozwiazywac problemy w zwiazku, pracy , domu jak twoja mama.

Gość alicja z krainy..
nie szukaj matki w żonie chyba, że dla swojego dziecka, każdy jest inny i nigdy identycznej nie znajdziesz, zawsze czymś będzie się różniła i nigdy nie dosięgnie tego ideału

Gość ,ajdbfljdbfvjdhfvlajbfvlajbvad
kurwa po co sie z nia zeniles w takim ukladzie?? trzeba sobie bylo wczesniej wziac jakas bizneswoman :O skad wiesz, ze nie znalazlaby kogos, kto by japokochal szczzerze??

Nie, chociaż moja mama była bardzo zaradną życiowo osobą, do tego jest wzorem jeśli chodzi o wychowywanie dzieci tak że tak na to patrząc to chciałbym mieć kogoś takiego u swojego boku. I druga część też nie jest prawdą nie musi ona mnie pomagać ani ja jej bo radzimy sobie sami. Jeśli już to rozmawiamy i radzimy jeśli któreś ma większe doświadczenie w danym temacie, ale każdy swoje problemy rozwiązuje sam.

Gość g54g4h5tj6ukj
Dlaczego mi to robisz? Powiedz? Wiem o niej duzo. Mam na nia namiar. Zobacze czy jest rzeczywiscie taka cudowna, Jestes bardziej nie w porzadku niz mi sie wydawalo

Gość ,ajdbfljdbfvjdhfvlajbfvlajbvad
rozmyśliciel_marzyciel - twoja kochanica nie jest chyba taka dobra skoro sie wpierdala w czyjes malzenstwo, co nie? :O

raczej ja ją zaprosiłem niż ona się w.... i gdy tylko powiedziałem słowo to się wycofuje dając nam szanse, a nawet trzymając kciuki.

Gość laikoniks
Ludzie przeciez on ja kocha bardziej niz zone i na kochanice nie powie zlego slowa predzej obsmaruje zonke

Czego ty chcesz, człowieku? Jednej do przytulania a drugiej do kochania? Ty nie jesteś ani myśliciel, ani tym bardziej marzyciel. Ty jesteś podły. Po prostu podły.

Gość milosc nie ma sensu
Daj szanse kochance. Odejdź od żony, nie rań jej już więcej...

Gość Emannnueld
Co ci takiego zlego zrobila ta twoja zona, ze zainteresowales sie kochanka?

Gość Emannnueld
mezulek zajety, ciekawe ktora tym razem

Przykro mi bardzo ale w naszej kulturze to jest kochanka. Przysięgałeś żonie wierność i uczciwość. Dlatego kochanka - oznacza związek z kobieta "poza" deklaracja. Nie oceniam Ci i nie krytykuje. Kto wie może kiedyś będę w takiej sytuacji jak Ty. W innej kulturze mógłbyś ją wziąć za drugą żonę. Niestety - u nas - masz kochankę.

kochanka - jak dla mnie to osba aktywna seksualnie;-)) wiec kazda z nas - jak mnie mam szczesliwych kobiet - jest de facto czyjas kochanka - kwestia tylko ustawienia konfiguracji;-))) jelsi autorze miales zone - rozstales i spotkales ja - to to jest druga milosc ale jesli masz zone - a byzkasz jeszcze ja - to jest zwykla bzykano na boku - i wtedy sadze ze nazwa koljena partnerka seksualna jest najbardziej adekwatna;-)))

"[ Przysięgałeś żonie wierność i uczciwość." aksad taki pomysl ze cos takiego przysiegal zonie?;-)))) slub nie rozna sie deklaracja wiernosci - to jest kwestia jak sie malzonkowie umowia, oczywiscie poza katolikami - oni maja jakies dziwne te umowy;-))

ROR Dla mnie żona to kobieta której obiecujesz "wierność, uczciwość małżeńską i że Cię nie opuszczę do śmierci". Ja nie mówię, że to jest łatwe. Nie wiem czy sam wytrwam (ale staram się). Jednak dla mnie to taki jest model Mąż-Żona w naszej kulturze. Oczywiście chętnie posłucham jaki jest Twój model. Tak jak napisałeś, ludzie są wolni. Mogę się umówić "Ja będę Mężem, Ty żona i nic sobie nie obiecujemy". Jednak mój model myślę jest bardzo powszechny - obowiązuje wszystkich którzy zawarli ślub kościelny ... Napisz jaki jest Twój model. Jestem autentycznie ciekaw.

Gość ludzie dajcie spokoj
milosc bez seksu?Jezu znowu jakis ksiadz na kafe sie pojawil,hehehe