Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakunamatatata

Usypiacie swoje 2-3 letnie dzieci?

Polecane posty

Gość hakunamatatata

Kladziecie sie kolo nich ? czytacie? czy kladziecie je spac i wychodzicie z pokoju? Bo moja corka domaga sie abym sie kolo niej kladla lub siadala, czy dobrze robie?Jak jest u was

Mój syn będzie miał po nowym roku 3 latka. Nie śpi w dzień od jakichś 3 miesięcy. Ok 20:00 mówi, że jest śpiący, ubieram go w piżamkę i pół przytomny idzie się sam położyć. Zasypia po może 5 minutach sam. Spi do ok 9:30.

Gość Mama Wiktorii.....
Moja ma 2latka i kładę się koło niej, ona się przytula i usypia. Nie wiem czy to dobrze czy to źle ale mi to nie przeszkadza.

Gość hjdcgzsfd
Leżę obok i po cichu opowiadam bajkę, aż zaśnie. Dużo pracuję i dla nas te wspólne chwile przed snem są bardzo cenne.

Gość Mama Wiktorii.....
Ja jeszcze czasem śpiewam kołysanki jak mała poprosi bym jej pośpiewała

Gość hakunamatatata
TaMiła a wczesniej jak mial np 2 lata jak bylo?

Ja bajki czytam mu w dzień. Wieczorem, o 20:00 jest tak padnięty, że nie chce słuchać bajek, tylko idzie spać.

Do troche ponad dwóch lat spał w dzień.... wtedy miał większy problem zasnąć wieczorem i wtedy kładłam się z nim ok 21:00 i głaskałam w cieszy aż zasnął. Szybko zasypiał, ale musiał się przytulić. Od kiedy zrezygnowaliśmy z dziennej drzemki już po 19:30 jest na tyle śpiący, że jak się sam położy to zaśnie zaraz. Ale zawsze go przytrzymam do 20:00, wtedy rano śpi dłuuuugo :)

Tylko że on do ponad dwóch lat spał w dzień ok 3,5 godzin ! Dlatego tez potem spać mu się miej chciało.... Gdy zrezygnowaliśmy z tej dziennej drzemki, zasypia wcześnie wieczorem zupełnie sam i bez problemów :)

Gość mój znowu nie jest wcale zmęcz
ony wieczorem:O ma 3 lata i prawie 3 miesiące i czytamy mu przed snem (najczęściej mąż) aż zaśnie wcześniej nie bardzo chciał słuchać i po prostu mówiliśmy mu "dobranoc" i zostawialiśmy w pokoju aż zaśnie (tak było od czasu, gdy przestałam go karmić piersią, gdy miał 9 miesięcy)

wstaje około 6, no max 7 rano, a zasypia najwcześniej około 20.30 na ogół jest to jednak później od zawsze bardzo mało snu potrzebował

Hmmm, moj syn zaś od urodzenia przesypiał całe noce. Nasz pediatra kazał go budzić co 3 godziny na karmienie, ale on nawet obudzony spał i jeść nie chciał, więc przestałam go budzić i przesypiał całe noce. Od zawsze był śpiochem i dłuuuugo spał rano.

Gość Mama Wiktorii.....
moja również w dzień śpi długo 2-3h to norma. Spać do tej pory chodziła późno bo ok 23 a wstawała między 7 a 8. Od 2dni nie śpi w dzień i chodzi spać ok 21 także jestem zadowolona

Gość cvnmlll
tamila skoro ,,miej"mu sie chcialo :O :P

kurde, ale macie luzy;) zazdroszczę;)

Jestem po dwóch piwkach i literki mi się mieszają - przykro mi :D Dziś mój mąż ma trzeźwy dyżur :D Ja miałam spotkanie z przyjaciółkami....

ja swoją do tej pory kładłam spać ok 12-13 i tak spała do 15-16 ale jak mówię teraz zaczęła się buntować i mówi że spać nie chce więc jej nie kładę dziś puściłam jej bajkę to na niej usneła bo po 13h rozrabiania byłą padnięta. Tylko przeniosłam ją do łóżka także może to dobry znak:)

mój jak spał w dzień to też biegał do późna i już dobre 2 tygodnie przestałam go kłaść w dzień i tak jest o niebo lepiej. zasypia o 21 i śpi do 9

Tak, ja mam z synem luzy, ponieważ to jest dziecko idealne. Nie planuję drugiego, bo boję sie, że takie idealne już nie będzie i dopiero da mi popalić :D

Gość ggfhhhgytyrrtd
Tak. Chloroformem. :classic_cool:

Moja córka miała focha na spanie w wakacje, ok 2 tygodnie, ale to był ciężki okres. Tak jak przestała nosić pieluchę tak samo odechciało się spać. Wstawała o 8 a o 17 juz była marudna, płaczliwa i wszystko na nie, zasypiała sama a potem wstawała np o 21 ...Jak próbowałam Ją przetrzymać chociaż do 19;30 nie dawała rady, zasypiała ze zmęczenia a potem zabawa do 2/3 nad ranem. Na szczęście to minęło i znowu śpi w dzień

a ja znowu nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego dziecka i będę mieć kolejne już za 4,5 miesiąca, ale tak chciałabym móc choć czasem - WYSPAĆ SIĘ:D a mój mały diabełek cały dzień daje czadu;) Tamiła------> jeśli można, to w którym tygodniu ciąży byłaś na fotce w stopce?

Hmm A ja mogę się wpisać? Nigdy nie usypiałam dziecka. Kąpiel,buziaczki,pozytywka,smoczek i wychodze... Teraz ma 1,5roku ,czy to sie nie zmienia z wiekiem?

u nas się nie zmieniło nie był usypiany od małego i tak jest do teraz;)

Moja bez pieluchy także od wakacji bo w czerwcu była już nauczona chodzenia bez ale jak byliśmy na działce u moich dziadków to także strasznie dawała w kość. Przed wakacjami natomiast miałam incydent że mi córa budziła się w środku nocy 3-4 i chciała się bawić, nawet jak udawałam że śpie nie dawała za wygraną. To był koszmar

Cieszę się,zatem jest nadzieja, że wszystko zostanie po staremu:)