Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ncdsknxck

choroba babci

Polecane posty

Gość ncdsknxck

Witajcie... Zwracam się do was z takim problemem. Może ktoś zna osobę o podobnych objawach , lub potrafi powiedzieć co to może być za choroba... A mianowicie moja babcia od jakiegoś czasu ucieka od swojego syna alkoholika , mówi że ją chce zabić , że ją wyzywa... I to wszystko wydawało się mi, mojej mamie , cioci i innym prawdą do czasu gdy uciekając przyszła do mnie i oskarżyła mojego tatę , że wyzwał ją od kur***... Ja i moja mama byłyśmy przy tym i dobrze wiemy , że nic takiego nie powiedział... Wtedy zaczęły się podejrzenia, że może na swojego syna też zmyśla? Wczoraj uciekła i przyszła do mojej ciotki, oskarżając ją , że ta chce ją zabić ... Wręcz krzyczała ''ratunku'' przecież jakby ktoś to słyszał to by pomyślał sobie że to prawda:/ To jest nie do pomyślenia ... Więcej szczegółów mogłabym napisac , ale nie wiem ile by mi to zajęło... Najgorsze jest to , że babcia jest tego wszystkiego pewna, tych wyzwisk itp. Kazde słowo potrafi ją urazic , dzis moja ciocia mówi jej zey tak nie krzyczala, bo koleżanka jest u córki , to obraziła się i wyszła...

Porozmawiajcie szczerze z babcią. Może mieć depresje właśnie przez syna. Nie możecie sprawdzić czy ten syn naprawde nad nią się znęca? Dlaczego nie zabierzecie jej z tamtąd ?

Gość ncdsknxck
Ona nie chce żeby ją zabrać... Tyle już akcji z tym było , wujek ma już przez babcie wyrok w zawieszeniu...Wszyscy zawsze uważali go za złego , a raz pamiętam jak była po niego policja to płakał dosłownie...Dziś mówił mojej mamie przez telefon , że on przez babcię od dziecka wyzywany był i teraz to samo jest. i mówi , że owszem wyzywa ją ale tylko gdy ona zacznie bo on sobie nie będzie dawał... To jest jakaś masakra właśnie przez to że nikt nie wie jaka jest prawda,ale właśnie zaczeliśmy dostrzegać u niej dziwne objawy potrafi stać i ciągle powtarzać ''o Matko Boska, o Matko Boska'' czasem się zachowuje jak obłąkana...

Gość Ufalafa
koniecznie idź z tym do psychologa. Jeżeli babcia nie da się zabrać to idź sama i mu opowiedz co i jak. Zrób to, bo babcia może stwarzaćzagrożenie zarówno dla siebie jak i innych i to poważniejsze od już poważnego załatwienia komuś wyroku sądowego(jak wujkowi). Może da się po konsultacji zorganizować wizytę psychologa w domu, ale nie koniecznie mówiąc babci, kim jest ten gość. Powodzenia!

Gość Ufalafa
No i jeżeli się potwierdzi,że coś z nią nie tak, to trzeba wybronić też tego wujka, żeby anulowali mu wyrok!