Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzeszkur

tak naprawdę to nie rozumiem ludzi mieszkających na wsi

Polecane posty

Gość orzeszkur

mam rodzinę w świętokrzyskim i mają hektary pola, które od kilku lat odłogiem leżą, mam rodzinę w małopolsce, mają hektary gleby i do tej pory nawet kukurydzy z pola nie zebrali i mówią, że to wszystko do doopy i nie warto i że nie opłaca się siać i zbierać a rano telewizję śniadaniową trzeba zobaczyć a z emerytury teściowej da się wyżyć, więc wysłuchałem ich racji i ponownie zamówiłem na tegoroczne Święta indyka z Mazur a zeszłego roku za indyka o wadze 18 kg. zapłaciłem 700 zł. więc mówię do rodziny, hodujcie indyki, kaczki, kury i jajka będą i koguty a na mnie wyjechali, że trzeba dać żryć i ugotować trzeba kartofle i dodać zboża a zboża nie ma bo nikt nie zasiał na polu , więc zapytałem, czy 700 zł za jednego indyka to jest zła cena ? i tu mnie sprowadzili na glebę i powiedzieli, że pole trzeba zaorać a traktor zepsuty, że oborę trzeba naprawić a z dachu cieknie a odmiana kartofla jest bardzo słaba a Józek dorabia teraz jako ochroniarz i teściowa ma emeryturę , więc dobrze jest ale syn Józka już szkołę zakończył, więc zabierz Waldka do siebie i robotę w tej Warszawie jemu załatw a Waldek popracował trzy dni na budowie i zniknął, mam teraz święty spokój a na Święta indyka już kupiłem z Mazur :)

Gość Olorinek
powuiem ci ze to zly przyklad- tu trzeba miec wielki kapital wpompowac kolosalne kwoty i wtedy faktycznie zacznie sie oplacac i zyjesz jak burzuj siestety nasze panstwo nie wspiera indywidualnego rolnictwa tylko superplantatorow ktorzy juz sa bogaci a teraz maja szanse myc obrzydliwie bogaci a im to tez na renke bo tysiace srednich gospodarstw bylo by duza konkurencja wiec lepiej im jak bieduja

Gość przyjdzie bieda
to wszystko zacznie sie opłacac chodowac

Gość indyk indyk pokaż rogi
więc wysłuchałem ich racji i ponownie zamówiłem na tegoroczne Święta indyka z Mazur a zeszłego roku za indyka o wadze 18 kg. zapłaciłem 700 zł. --- indyk na swieta?! to nie ameryka heloł :o -- -- biedny indyk! bedziesz go szlachtować?! :o --- blee serca nie masz :( -- oby ciebie ktoś kiedyś utuczył i sprzedał za głupie 700zł :( 00 indyś :( :(

Gość orzeszkur
ale stado 100 kaczek, 100 indyków wyhodowanych na sprzedaż to już ma sens a mieszczuchy wszystko kupią i zapłacą, że się nie opłaca czy robić się nie chce ?

Gość Olorinek
100 indykow dla rodzinnego gospodarstwa to cena kosmiczna a konkurencyjny plantator ktoryy ma ich 10 000 i tak zanizy cene a mieszczuchy kupia od niego nawet jak gorsze

Gość orzeszkur
świętokrzyskie i małopolskie niestety tak wygląda, telewizory mają kupione na kredyty i wiszą na ścianach a żyją z renty albo emerytury babci , która jest wdową po górniku, żenada

Gość orzeszkur
stawy są zapuszczone i do wyczyszczenia, więc proponuję aby wrzucili do stawów karpia , naprawić dopływ i odejście wody do stawów to nie ma czasu bo wszystko kosztuje a trzeba zobaczyć w TV jak Gessler gotuje i kogo tym razem tłamsi psychicznie a poza tym są tańce z gwiazdami i powtórki trzeba zobaczyć kit im w ucho