Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ygs

nierozliczony indeks - prośba o pomoc

Polecane posty

Gość ygs

W tym roku w czerwcu skończyłam studia uzupełniające magisterskie. Zaliczyłam wszystkie przedmioty które mam wpisane w systemie komputerowym uczelni. Została mi do skończenia i obrony praca. Nie wiedzieć czemu byłam przekonana iż indeks rozliczam przed obroną, oddaję go jakoś bezpośrednio przed obroną. Pewnie też dlatego, że do pisania pracy zamierzałam korzystać z uczelnianej biblioteki a przy oddawaniu indeksu trzeba przecież oddać papier że się ma czyste konto w bibliotece. Sama nie wiem czemu. Faktem jest że nie zrobiłam tego a parę dni temu dowiedziałam się że jednak powinnam to zrobić normalnie, jak co roku. Mam teraz napisać podanie do dziekana o możliwość rozliczenia indeksu jednak po terminie. Niestety podobno mała jest na to szansa i w dziekanacie dowiedziałam się że albo będę skreślona z listy studentów albo będę musiała powtarzać semester:/ obie sytuacje mnie przerażają z wiadomych powodów. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i czy można coś zrobić żeby te sytuacje nie wystąpiły? Jakieś argumenty dla dziekana? Czy ktoś orientuje się jakie są szanse żeby dziekan przychylił się do mojej prośby? I co powinnam zrobić w moim przypadku w wypadku skreślenia? Będę wdzięczna za sensowne komentarz i proszę nie dobijać mnie wpisami w stylu że sama jestem sobie winna.

Gość Mam Tak samo jak Tyyyyyyyyy
Zmartwie cie -nic się nie da zrobić :( skresla cie z listy studentów i musisz się ponownie wpisać na ostatni semestr, oczywiście zapłacic za niego :o koszmar :(

Gość ygs
Rzeczywiście mało krzepiące...A składałaś/eś podanie do dziekana z prośbą o rozliczenie? Decyzja była odmowna?

Gość Mam Tak samo jak Tyyyyyyyyy
w ogóle napisałam prosbe do dziekana i tam opisałam co i jak, poszłam do niego na dyżur :( ale powiedział mi, ze takie ejst prawo uczelni i, ze mogłam pilnowac itp itp Wyjatków nie robią, bo nie tylko ja jestem w takiej sytuacji :o i, ze musi być sprawiedliwie i ze musza sie trzymac reguł :( i taka wiesz gadka o dupie Marunie, ze prawo itp :o FUCKK

Gość ygs
Reguły reguły... a to tylko głupi indeks...Czemu nie ma znaczenia zaliczenie wszystkiego w terminie i oceny w systemie? Przecież indeks to przeżytek:/ Wolałabym tylko zapłacić jakąś karę ale nie powtarzać bo to strata kolejnego roku bez obrony i skończenia na dobre studiów:/ a czy wiesz czy można przepisać przedmioty z tego semestru? znaczy oceny? nie mówię o tych co doszły jeśli zmieniono program studiów ale o tych co będą te same. Czy chociaż tyle można zrobić?

Gość RazDwaTrzyJestemNaWczasach
Przeczytaj dokladnie regulamin studiow. Na mojej uczelni jest tak ze jak Cie skresla z listy studentow to moga Cie ponownie wpisac po zaplaceniu 100 zl... jesli masz wszystko zaliczone w terminie to jakies szanse masz. Jesli nie to musisz powtarzac ostatni semestr placac oczywiscie (1000 zl chyba) ale w tym wypadku bedziesz mogla po prostu poprosic wykladowcow zeby ci przepisali oceny.. obronic sie bedziesz mogla za rok..

Gość ygs
Mam wszystko zaliczone...Tak jak już pisałam. Napisałam podanie i będę czekać na decyzje. Chyba nic innego nie mogę na razie zrobić:/

Gość myślę że się uda
Nie ma sensu oblewać studenta u progu obrony, który na dodatek zaliczył wszystko w terminie z powodu braku dokumentu. Mogłabyś przecież zgubić ten indeks i co? Też mieliby Ci odmówić zakończenia studiów? Złóż to podanie i najgorsze, co może Cię czekać to przesunięcie obrony w czasie.

Najpierw napisz pismo do dziekana. Wymyśl jakieś przyczyny, przez które nie oddałaś indeksu w czasie. Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z odmowną decyzją dziekana na pisma studentów. Także głowa do góry. Pisz szybko pismo i najlepiej sama z nim pójdź do dziekana.

Gość ygs
Dziękuję bardzo za słowa otuchy:) Naprawdę lepiej mi teraz trochę:) pismo już napisałam i mam wydrukowane, jutro idę zanieść do dyrektora instytutu do "zaopiniowania" (mam nadzieję, że mnie zrozumie i wstawi się jakoś za mną) a potem to pismo ląduje u prodziekana...I on daje odpowiedź... Będę musiała na nią poczekać i wtedy ewentualnie osobiście chyba już do dziekana się przejdę...Ale mam wielką nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby! Trzymajcie kciuki proszę! I jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi!