Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Toop

Mój facet jest sknerą

Polecane posty

Gość Toop

Jak żyć ze sknera? Ciągle się kłócimy, kiedy ja, za własne pieniądze chcę sobie coś kupić. Mam ich więcej niż on, obydwoje studiujemy ale ja dostaję wysokie stypendium. On oczekuje, że ja będę oszczędzać na wszystkim, ale ja lubię czasem kupić sobie coś fajnego, skoro mam pieniądze. Ostatnio mi powiedział że on nie wyobraża sobie naszego malżeństwa, bo będę rozrzucać nasze wspólne pieniądze. Jak mu odpowedziałam, że nie mam zamiaru mieć z nim wszystkich wspólnych pieniędzy tylko część na domowe wydatki, a pozostałe wydawać sobie wg uznania to się obraził. NIe wiem co o tym myśleć. Przecież nie wydaję jego pieniędzy. Niczego od niego nie wymagam. On mieszka w moim mieszakaniu, płaci mi bardzo ulgowy czynsz, na dodatek ja z rodzicami je całkowicie umeblowałam. Media, wodę , gaz płacimy po połowie. Jak nauczyć się z nim żyć? Co zrobić żeby się nie obrażał jak sobie coś kupuje za swoje pieniądze...

Gość how long
bedzie coraz gorzej on sie tego nie oduczy

Gość ziemoowitkaa
To jest zdecydowanie kwestia charakteru. Raczej tego nie zmienisz. Chyba, że zaczniesz mu dogryzać. Patrzeć na to co wydaje i ciągle komentować jak mógłby zaoszczędzić albo czego nie musi wcale kupować. Z czynszu też go rozliczaj co do złotówki na pół. Ale nie wiem czy to podziała. Może być tylko gorzej. Zresztą nie wiem ile tak wytrzymasz. Ja z chłopakiem nie zaglądamy sobie do portfeli. A jak on kupuje coś droższego to mi to wisi. On moich wydatków też nie komentuje. Póki co mamy oddzielne konta.

Gość o maj god o maj god
powiedz mu, ze Ty mu do portfela nie zagladasz i nie krytykujesz tego na co wydaje swoje pieniadze

Gość Fobia Kafeterian...
Ja z moim EX mielismy wspolne konto i kazdy z nas jeszcze po swoim prywatnym. Dawalismy wyznaczona sume na wspolne, a reszte ja swoje na swoje on na swoje. Idealne rozwiazanie. Ale w malzenstwie, wiadomo, wszystko wspolne...