Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nemo Nikt

Czy Coma to najgorszy zespół w historii polskiej muzyki?

Polecane posty

Gość sotired
Większość osób w tym temacie, które nadmiernie upokarzają tudzież wywyższają Comę mają po prostu, jak widzę, słabą wiedzę na temat polskiej sceny rockowej, tudzież ogólnie polskiej muzyki. Na łopatki położyło mnie stwierdzenie, że polska muzyka to dno, bodajboże stwierdziła tak osobistość o nazwie Nemo Nikt. Otóż polska muzyka, tak jak i każda zagraniczna, ma swoje lepsze i gorsze strony. Tak naprawdę nasz kraj ma bardzo dużo wspaniałej muzyki do zaoferowania, więc nie wiem skąd w wielu osobach przeświadczenie, że Polska gówno jest warta. Ze starszych zespołów wspaniali są: Kult, Republika, Dżem, Perfect, Kat, TSA, Stare Dobre Małżeństwo, Kolaboranci, Maanam, Turbo i wiele wiele innych. Młode pokolenie tworzy często gorsze rzeczy, jednak prawdą jest, że mamy wśród nich perełki. I według mnie taką perełką jest także właśnie Coma. Nie jest to najlepszy polski zespół, ale jest bardzo dobrym zespołem, trzeba przyznać. Pierwsze płyty mają swój specyficzny, aczkolwiek naprawdę oryginalny klimat, muzyka przyjemna. Teksty również moim zdaniem są bardzo dobre, sensu każdy może doszukać się po swojemu. Jest to muzyka specyficzna, ale świetnie ukształtowana. Owszem, najnowsza płyta zajeżdża tandetą, ale wydaje mi się, że ogół twórczości tej kapeli można uznać za naprawdę dobry. Dziękuję, amen.