Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KGIUTIPUTIPT

czy mozna uzywać przeterminowany krem??????????/

Polecane posty

Gość KGIUTIPUTIPT
kupiłam drogi krem dermatologiczny. jego okres ważności skończył się w marcu b.r. Czy moge go jeszcze stosować?

Gość KGIUTIPUTIPT
ale ja czuję ze on działa gdy się in posmaruje to mnie drazni skóra

Każdy produkt ma dłuższy termin przydatności niż podany na opakowaniu. Ale pół roku to lekko ekstremalnie. Natomiast jeśli nie widać żadnych podejrzanych reakcji skórnych to nie sądzę, żeby to był problem i używałbym.

Gość maturks4
Żeby go nie zmarnować, potraktowałbym jako krem do rąk lub stóp

Gość KGIUTIPUTIPT
to jest bardzo drogi krem regenerujący. CICAPLAST. Kupiłam go 2lata temu po zabiegu. Teraz mialam znowu zabieg i znowu potrzebny jest mi ten krem. na tubce pisze. 03 11 czyli do marca nyła ważność. niechce kupować znowu tego samego kremu. dodam ze był on długo odkręcony. kolor ten sam, zapach ten sam. nic sie nie zmieniło. stosowac czy nie?

Po wyznaczonym terminie przydatności, zawarte w kosmetykach konserwanty tracą swoje działanie, wówczas następuje ryzyko uczulenia lub podrażnienia skóry. W większości przeterminowanych kosmetykach, następuje rozkład substancji czynnych, których użyto do ich produkcji oraz rozpad tłuszczów. W środku produktu namnażają się bakterie

to ja nie wiem co za konowały w tej aptece pracują. Jeżeli chcesz nabawić się poważnych problemów ze skórą to stosuj dalej. Co ci po substancjach aktywnych w danym produkcie skoro namnażają się bakterie odpowiedzialne za powstawanie pleśni. Składniki aktywne tego kremu również nie działają

Gość KGIUTIPUTIPT
to ja lepiej posłucham ciebie

sama pomyśl nie sugerując się tymi konowałami z apteki. Jeżeli konserwanty przestały działać to następuje namnażanie bakterii. Jeżeli następuje namnażanie bakterii dochodzi do rozpadu substancji aktywnych. Gdyby składniki aktywne działały po upływie daty ważności to właściwie do czego byłyby konserwanty zawarte w kremach skoro one i tak by działały?

Gość KGIUTIPUTIPT
masz racje, już nie będę tego stosować

Gość KGIUTIPUTIPT
jestem po laserze frakcyjnym

Konserwanty nie przestały działać dnia 31.03.2011... pomyśl trochę. Dodatkowo jest to termin obliczony na trzymanie kremu w temp. pokojowej, na półce aptecznej, itp. Więc jeśli był chłodzony w lodówce przez ten czas to spokojnie jest dobry. Jakie bakterie? Kremy są produkowane w warunkach pełnej sterylności. Więcej ich tam wsadzisz ładując paluch do kremu podczas jego używania...

Gość nie zaryzykowałabym
użycia kremu 7 miesięcy po terminie, który wcześniej był otwarty co innego gdyby był zamknięty i nigdy nie otwierany, ale tak... szkoda skóry;)

Gość nie zaryzykowałabym
chyba lepszy byłby BIOMEDIC Hydra Recovery też LRP jak CICAPLAST jeśli jesteś po laserze, to on jest specjalnie przeznaczony do takiej skóry

'Kremy są produkowane w warunkach pełnej sterylności'- po co się udzielasz skoro twoja wiedza na temat produktów kosmetycznych jest znikoma?

Gość KGIUTIPUTIPT
tak mi pani z apteki powiedziala ze moge uzywac

chyba lepszy byłby BIOMEDIC Hydra Recovery też LRP jak CICAPLAST jeśli jesteś po laserze, to on jest specjalnie przeznaczony do takiej skóry -jeden i drugi daje zadowalające efekty

Gość KGIUTIPUTIPT
juz nie wiem kogo słuchać... Krem był odkręcony. dziecko mi odkreciło. leżał miedzy kosmetykami. Nie trzymałam go w lodówce bo dermatolog mi o tym nie wspominał. a na kremie wszystko pisze po innym języku.

Gość nie zaryzykowałabym
no to nie ryzykuj jeśli krem był otwarty już wcześniej już teraz zapewne Twoja skóra jest w nie najlepszej kondycji jeśli jesteś po laserze więc chyba szkoda ją maltretować przeterminowanym kremem;)

Gość KGIUTIPUTIPT
lekarz zapisał mi zwykłą maść alantan. Ja sie boje ze to nie wystarcza. dlatego się pytam o ten ciccaplast.