Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem tak zła, że nie wiem

Cholerny WF!

Polecane posty

Na początku 6 klasy była całkiem spora grupa osób, które nie umiały serwować górą. W pierwszej gimnazjum mniej. W drugiej i trzeciej zostało tylko parę. A w pierwszej liceum ja jedyna nie umiem. I to nie jest tak, że siedzę na 4 literach i użalam się nad sobą, że nie umiem, tylko na prawie każdym wf-ie biorę tą piłkę, stoję i walę o ścianę. Nigdy nie udało mi się zaserwować, a ćwiczę ten szajs już od trzech lat, co najmniej raz w tygodniu. Ćwiczyłam przez wakacje. 2 lata. Pytam się wszystkich o rady, postępuje według nich, a piłka wesoło leci pod siatką. Nie przeszła ani razu, zapamiętałabym. Albo stanie na rękach. W podstawówce miałam z tego szóstki, w gimnazjum nie wychodzi. I znowu nie siedzę biernie i nie narzekam, tylko biorę w domu materac i ćwiczę. Jedyny efekt to obolałe nadgarstki i ślady jednej stopy na ścianie. Nie potrafię się utrzymać, a ćwiczę znowu od 1 gimnazjum. Dzisiaj też; rozgrzałam się i tak zawzięłąm, żeby nareszcie mi się udało. Coś mi pięknie chrupnęło w kręgosłupie i chodzę obolała. Inni (ci, co siedzą na tyłku i mówią, że nie umieją, bo naprawdę im nie wychodzi) pewnego razu zrobią - i nagle im wyjdzie. Później chodzą szczęśliwi, a ja (która naprawdę zasłużyła na efekt, bo przecież ćwiczę) odchodzę z niczym. A nauczyciele mówią "musisz się bardziej przyłożyć!" Nie jestem gruba ani niezgrabna, mam wystarczającą siłę, więc to nie wina mojej wagi, bo ważę mało. Już mnie szlag trafia, co ja robię źle?!

Gość ffgffffff
miałem kiedyś podobnie!

I co zrobiłaś?

zrobiłEŚ;)

Gość ffgffffff
U mnie niestety dochodziła nadwaga. Trochę mnie to wszystko kosztowało nerwów. Po prostu niektórych ćwiczeń nie wykonywałem.

Gość dssdfdfgfhg
tez tak mialam i z w-f zawsze troje ledwo ale to juz starozytnosc :)

No, a ja mogę i dlatego nauczyciele się na mnie wkurzają, że nie potrafię:/ to przecież nie moja wina

Gość ffgffffff
Może masz za słabe mięśnie?

Ja mam bardzo dobre oceny z wf, same piątki, tylko obniżają mi te serwy i gimnastyka.

Gość ffgffffff
Mnie stanie na rękach też nie wychodziło, ale np. przewroty i stanie na głowie bez problemu.

Gość fdgdfgfgfgfdg
wiesz co moim zdaniem to nie mozliwe co piszesz musisz się nie przykładać albo robić cos zle ja . np ostatnio przygotowywałam się do testów (miałam przezucic piłkę oburącz za głowy 3 kg na odleglosc min 5 m . Zawsze byłam z tego bardzo słaba myślalam ze nigdy mi sie nie uda . cwiczylam przez 3 miesiace i pilka ani razu nie przelatywala . potem chlopak przyniosl mi cwiczenia silowe na biceps , triceps itd. ćwiczyłam regularnie przez 5 dni i wiesz co ? stalo sie cos nie mozliwego przezucilam ta pilke na okolo 5 m 30 cm ... i tylko 5 dni itensywnego treningu wiec moim zdaniem masz po poprostu za słabe rece ....

Gość wiśniowy soczek
poproś o doradztwo babeczki w kropeczki...na tym tez na bank się zna i opowie ci swoją historię

Słabe mięśnie? Możliwe, ale jakim cudem wymoczki, ważące 40 kg i mające 160 potrafią to zrobić?

Czy ja się nie przykładam? Co jak co, ale tego powiedzieć o mnie nie można, szczególnie z gimnastyki, którą bardzo lubię, ale oceny rujnuje mni stanie na rękach.

Gość alfa1124
A ile zrobisz brzuszków w ciągu minuty?

alfa1124 - jeśli to do mnie, to nie pamiętam, ile dokładnie, ale dostałam z tego 5-.

Gość XXman11
Dziewczyny! Może doradzicie mi coś? Jestem facetem z brzuszkiem i szukam ćwiczeń na szybkie zrzucenie i wzmocnienie. Mnóstwo ćwiczeń mi nie wychodzi, bo sadełko blokuje ruchy np. podczas skłonów.

My mieliśmy do wyboru (serwy górą, dołem) ale w gimnazjum. A teraz liceum i górne też będzie oceniane. Może wstawi mi 2? Na słodkie oczka?

Gość XXman11
Ja bym Ci wstawił.

XXman11 - nie wiedziałam, że moje słodkie oczka widać na odległość:)

Gość XXman11
Może w zamian poradzisz mi coś na brzuch?

A kto ja - specjalista? Jedynie co mogę powiedzieć, to to, że przez pewiem czas (dokładnie 5 dni;)) robiłam po 150 dziennie tych dwóch ćwiczeń. http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-na-plaski-brzuch/plaski-brzuch-w-tydzien/ Na niektórych forach piszą, ża mają o kilka centymetrów mniej na brzuchu. U mnie to nic nie dało, dlatego się zniechęciłam, ale zakwasy są, więc działa;)

Gość XXman11
Dzięki! Gdybym mógł dał bym Ci nawet 6!

Max Zander vel Klaun - ale że jak wina diety? Co ty mówisz?

up

up up up