Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enignes

Wierszyk dla dziecie

Polecane posty

Witam. Dostałem na studiach nieco dziwne zadanie. Mam wynaleźć jakiś fajny miły podkład muzyczny, i nagrać do tego jakiś wiersz (przeczytać go i nagrać mikrofonem). mam być to ok 3-4 min i ma to być coś , jak pani mgr powiedziała "żeby mogła puścić swojej córeczce wieczorem". Jakie wierszyki i melodie polecają obecne tu mamy? :)

Gość moim zdaniem najlepsze bedzie
wlazł kotek na płotek

Gość hdfhgdgfdg
Rammstein będzie się nadawał na podkład- poszukaj w google :)

Gość aha ii ach
szły niedźwiedzie ciemną nocą doliną i ciemnym lasem w łapach niosły garnki miodu przyśpiewując przy tym basem: my misiaczki, my misiaczki uwielbiamy słodki miodek, jeśli chcesz nas mieć przy sobie wylej miodek nam na spodek.:D cholera, za duzo wina znowu :o

co do melodia to może pozwolisz sobie na interpretacje własną , natomiast mogę podsunąć parę tradycyjnych wierszy Laurencja Laurencjo moja, Laurencjo ma Ach, kiedyż znowu spotkamy się? W poniedziałek! Ach, żeby to już poniedziałek był I ja przy swojej Laurencji żył Laurencjo ma! Laurencjo moja, Laurencjo ma Ach, kiedyż znowu spotkamy się? We wtorek! Ach, żeby to już poniedziałek, wtorek był I ja przy swojej Laurencji żył Laurencjo ma! Dwóm tańczyć się zachciało Dwóm tańczyć się zachciało, zachciało, zachciało Lecz im się nie udało, fari, fari, faro. Kłócili się ze sobą, ze sobą, ze sobą, Ja nie chce tańczyć z Tobą, fari, fari, faro Poszukam więc innego, innego, innego, Do tańca zdolniejszego, fari, fari, faro. Nitko, nitko, hej niteczko Zwijaj mi się równiuteńko W ładny kłębek mi się zwiń Tylko mi się nie rozerwij. Nitko, nitko , hej niteczko Rozwijaj się równiuteńko W ładne kółko się rozwiń Tylko mi się nie rozerwij

Agnieszka Frączek Całuski i buziaczki Hipopotam, słoń czy smok - Każdy czasem cmoka: cmok! Całus mamy pachnie groszkiem, bzem, budyniem i tym proszkiem, który sypie do szarlotki. To dlatego jest tak słodki! Buziak taty troszkę kłuje, więc gdy tatuś mnie całuje w nosek lub po bosych piętach, to ze śmiechu prawie pękam! Całus dziadka jest brodaty i ma kształt cukrowej waty, a w dodatku, jak mag z baśni, umie każdy mrok rozjaśnić! Babcia zaś całuje tak, jakby piórkiem muskał ptak - delikatnie i mięciutko, ciepło i z uśmiechu nutką. Za to całus mego brata... to kataklizm! koniec świata!!! Gdy ten maluch cmoknie: Cmok!, człowiek ma we włosach sok, pół lizaka i obiadek, błoto, piach i czekoladę. Co innego, gdybym... gdybym... dostał kiedyś (choć na niby) garść buziaków od tej Zosi, która czapkę w groszki nosi... Eee... nie mówmy o tym. Psyt! Bo zrobiło mi się wstyd. Całus Reksia jest jak sztorm - nie uznaje żadnych norm, atakuje niespodzianie, burzy mamie uczesanie, potem tatę liże w nos, a mnie w ucho... co za los! Jednak wszystkie te całusy: taty - szorstkie jak kaktusy, brata - lekko upaćkane, mamy - słodkie i kochane, psa - kudłate i szalone, darowane i kradzione pocałunki babć i Zoś, wszystkie z sobą łączy... coś. Co takiego ? Mówiąc w skrócie, to po prostu jest... UCZUCIE ! Misiu...? Misiu, nie uciekaj! Daj mi buzi! No...? Nie zwlekaj! Przecież każdy - miś czy smok - czasem cmoka: cmok... cmok! cmok!!!

Jerzy Bielunas Czemu? Czemu klucz się lubi gubić? Czemu rok jest taki długi? Czemu tylko jedne są wakacje? Czemu tort ananasowy Na śniadanie jest niezdrowy? A dorośli zawsze mają rację? Z czyjej winy i przyczyny W całym roku raz jedyny Tylko jedne urodziny, Tylko jedne imieniny?! Po co są na świecie dwóje? Po co się pogoda psuje? I dlaczego pani pyta Jak zapomni się zeszytu??? Kto powiedział, że Mikołaj Ma przychodzić tylko w zimie? I że budzik musi dzwonić Wtedy gdy najsmaczniej śpimy? Że nie można w piłkę grać, Że już pora lulu spać? Że należy mleko pić, I codziennie uszy myć?!!! A ja to wszystko zmienię! Urządzę po swojemu! W jednym roku cztery wiosny, Pół jesieni, miesiąc zimy, Siedem razy na wakacje I co tydzień urodziny! Ogromny tort na stole I rock and roll'e w szkole! Na śniadanie już nie grysik Lecz codziennie pyszne ptysie! Słońce nie chodzi spać - Możemy w piłkę grać! A w dodatku na podwórzu Absolutnie nie ma kurzu, Więc nie trzeba uszu myć, I od razu chce się żyć!!!

A. Galica Kolorowy deszcz Gdy na dworze pada deszcz Kiedy wszystko szare jest. Wyjmij kredki i narysuj, To, co tylko chcesz. Na niebiesko, fioletowo, Żółto i różowo. Na zielono i czerwono, I pomarańczowo. Chociaż pada szary deszcz. Kredki z deszczu śmieją się. Każda kredka ostrzy nosek I rysować chce Na niebiesko, fioletowo, Żółto i różowo. Na zielono i czerwono, I pomarańczowo.

Wanda Chotomska Hipopotam lubi błoto - Hipopotam jest istotą, która bardzo lubi błoto. - Tak powiedział hipopotam i od razu chlup! do błota. Tygrys się po klatce miota: - Hipopotam? Chlupopotam! Chlupnął błotem naokoło i zabłocił całe ZOO! Spojrzał kojot na kojota: - Hipopotam? Chlapopotam! Chlapnął błotem na kojoty, więc weźmiemy go w obroty! Sarnim wzrokiem patrzy sarna: - Co on zrobił? Rozpacz czarna! Hipopotam? Chlupopotam! Jak wyglądam? Jak sierota! Co on zrobił z biednej sarny? Mnie jest nie do twarzy w czarnym! Struś ogonem trzęsie strusim: - On zapłacić za to musi! Hipopotam? Chlapobłotam! Pióra mam na wagę złota, moje pióra warte krocie, a te pióra całe w błocie! Ryczą lwice z wszystkich klatek: - Dzieci mamy piegowate! Hipopotam? Piegobłotam! Dzieci mają piegi z błota. Przez te swoje głupie psoty zmienił lwiątka w oceloty! Białe lamy w sukniach z lamy, na sukienkach liczą plamy : - Hipopotam ? Plamobłotam! To chuligan i niecnota! Splamił lamom suknie z lamy i jak teraz wygladamy? Płyną z oczu łzy żyrafie: - Szyi umyć nie potrafię... Hipopotam? Hipobłotam! Mam na szyi pełno błota. Ile mydła się zużyje na tę strasznie brudną szyję. Rozgniewały się kangury : - On nam zniszczył garnitury! Hipopotam ? Hipopsotam! Takie psoty to głupota! Na ubraniach mamy plamy, więc do sądu go podamy! Siedzi w błocie hipopotam, chlupopotam, chlapopotam, chlapobłotam, chlupobłotam, plamobłotam, piegobłotam, hipobłotam, hipoposotam - boi się wychylić z błota. Wszyscy krzyczą, psioczą, płaczą, w całym ZOO wielki zamęt, a on wzdycha sobie z cicha: - Ciężko być hipopotamem ! Bardzo ciężko być istotą, która lubi skakać w błoto...