Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossee

łyżeczkowanie

Polecane posty

i jak to wygląda?? mam krwawienia miedzymiesiaczkowe i dlatego musze miec ten zabieg przeprowadzony.. opowiedz jak to bylo

Gość ani jeść ani pić
Ja miałam. To już chyba twoj 3temat

Gość ani jeść ani pić
Miałam z powodu obumarcia zarodka. Rano głosisz się na oddział na czczo. Ważne,bo zabieg jest w znieczuleniu-a jak x zjesz,zrobią na żywca. Trwa ok 10-15 min,potem Cie wybudzają. Leżysz 2h,jeśli ok,to wypisują do domu. Aha,poproś o antybiotyk potem-ja nie dostałam i zaplątało się zapalenie przydatków. Po zabiegu możesz plamić albo nawet krwawić ok 2tyg. Jeśli pojawi się temp. ,albo silne bóle brzucha jedź na izbę ,a nie zwlekaj.

Gość ani jeść ani pić
I głupie trochę-ale sie wydepiluj. Nasłuchałam się jak piguły wkurzaja się,jak któraś zarośnięta była.

depilowanie jest oczywiste takze nie ma sie czego bac tak?? ok, poprosze o antybiotyk..a powiedz co ze zwolnieniem lekarskim L4?

Gość lilia00
Ja miałam ,ale nie spałam,miejscowe znieczulenie.Dwie godzinki poleżałam i do domu,słabo trochę po tym mi było.

Gość ani jeść ani pić
Ja nie dostałam,bo miałam od ginekologa,ale lekarka powiedziała,że dają 2tyg. Tylko,tak jak piszę-poroniłam. Ale myślę,że to żadna różnica. Czy jest się czego bać?ja byłam w szpitalu 4dni,bo najpierw dali mi tabletki poronne,które nie zadziałały w 100%. Miałam tylko szyjkę rozwartą,więc zabieg nie był inwazyjny. Przed lekarz miał mi usg zrobić i w trakcie badania zaczełam ronić,wiec szybko anestezjolog i chwilę potem zasnęłam. Po zabiegu dobrze się czułam,ale chciałam zostać jeszcze dobę,dla pewności.

Przykro mi!!! dziekuje a informacje.. choc pewnie i tak nie zasne dzis..jutro ok 8 musze byc w szpitalu..nerwy mnie i tak zzeraja..

powiedz mi czy rano nie moge wypic nawet szklanki wody czy slaba herbate bez cukru?? przyzwyczajenie..

Gość lilia00
Na czczo kazali byc,więc nic nie piłam dla pewności.Nie ma czego się bac,oby tylko trafic na delikatnego lekarza.Powodzenia!

Gość Koli.......
Rose nic nie możesz pic bo przy narkozie możesz się zadławić

lekarze w szpitalu normalnie moga wypisac zwolnienie z pracy wg swojego uznania..? mam dosc ciezko prace, czasem zdarza sie dzwigac..troszke sie obawiam

Gość ani jeść ani pić
Napij się teraz. Ok 6h musisz nie pić. I idź spać,bo nie ma się co stresować. Abrazje wykonują w gabinecie zabiegowym. Nie jest to jakiś mega inwazyjny zabieg,a do tego bardzo często wykonywany. Pamietaj o tym antybiotyku! Nie każdy lekarz daje.

Gość ani jeść ani pić
Lekarka mówiła 2tyg l4. Pytali się,czy pracuję. Weź skierowanie,dowód,książeczke ubezpieczeniowa,i może ręcznik,bielizne na zmiane i podpaski,i jakąś koszule nocną. Tak pro forma, bo możesz mocno krwawić.

a palic mozna rano ??? z koszula nocna jest problem nie mam..dzis sie dowiedzialam ze jutro szpital wiec nawet nie mialam gdzie kupic..ale chyba poradze sobie z pizama, wszystko spakowane..teraz sprobuje zasna..dziekuje wam!!!!!

Gość lilia00
Ja zapaliłam z nerwów.Sasiadka obok z łóżka miała dres ,także chyba nie musi byc koniecznie koszula .Będzie dobrze!

Gość ani jeść ani pić
2 dni podobno nie powinno się palić:-) ale ja to w dupie miałam i paliłam cały czas,jak okazało się,że dziecko nieżyje. Szkoda,bo rzuciłam palenie,jak zaszłam. Wyśpij się.

:)... fajne dziewczyny moze wymienimy sie jakimis kontaktami..?napisze wam jak tam po zabiegu:)

Gość ani jeść ani pić
Lila ja miałam piżamę, i z dupa na wieszchu przewieźli mnie przez korytarz na sale:p dobrze,że szlafrok miałam to mnie tam przykryły trochę,ale w sumie-jedno mi było

Gość lilia00
Hi,jak miałam konizację to wiezli z tyłkiem na wierzchu przez korytarz pełen ludzi w ich przykrótkiej koszuli.Przy łyżeczkowaniu nie miałam narkozy za 1 razem,a znieczulenie.

Gość ani jeść ani pić
Zapiszę do ulubionych. I nie bój się i spać. Ja tak se myślę,że sam zabieg to pikuś w porównaniu do tych tabletek-nie dość że cała noc miałam skurcze jak przy porodzie to jeszcze takiego krwotoku dostałam że myślałam ,że umrę-ale ze strachu;-)

Gość lilia00
rossee,daj znac jak przeżyłaś

dam wam znac..:) dziekuje jeszcze raz i lece juz spac.. pozdrowionka i dobranoc !!!

Gość lilia00
Śpij dobrze!Jutro wieczorkiem zajrze .Powodzenia.