Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem zdecydowana

ilu z Was ma dobrą pracę bez studiów?

Polecane posty

Witam, tak chciałabym zapytać jak ma sie sprawa braku wyższego wykształcenia do pracy. Piszcie wasze przypadki

Gość dsdc
kur.wa idiotko przejzyj se oferty pracy ;d jełopko to zobaczysz

Gość jak to ileee
Ci wszyscy ktorzy maja znajomosci

Gość fhgrsxh
mam mature, zarabiam 4tys

dsdc ale beznadziejny frustrat z ciebie. Aut z forum!!!!

No właśnie. takie głupie przekonanie panuje ze kazdy musi miec studia,a wiekszość bezrobotna. Ja i tak mam zamiar z własnym interesem wystrzelić. Tylko czekam na lepszą Polskę;)

Ja jestem jeszcze studentką (III rok) bez dyplomu, a można powiedzieć, że już mam satysfakcjonującą i nieźle płatną pracę :) Szkoda, że przez studia dziennie nie znajduję dla niej tyle czasu, ile bym chciała.

Gość poom aranczka
Spierrdalac w polszpagatach nieuki! :classic_cool: 🖐️

Gość poom aranczka
Majowa panna pewnie w avonie... :o :classic_cool:

Prosze o wypowiedz tylko ludzi na poziomie. Chamstwo spać

Uważam, że jeśli ma się jakiś talent, umiejętności i pomysł na siebie, to studia nie są absolutnie niezbędne, lepiej faktycznie rozwinąć własny interes. Ale trzeba od początku wiedzieć, co właściwie chce się w życiu robić...

Gość poom aranczka
Pisemna tlumaczka... :o dobrze, a teraz wracaj do swoich katalogow avonu... :o "nie jestem zdecydowana - Prosze o wypowiedz tylko ludzi na poziomie. Chamstwo spać" No dlatego sie tu wypowiadam. Jak zawsze - jedna z nielicznych na poziomie :classic_cool: 🖐️

A co w tym takiego dziwnego, że pracuję jako tłumacz? :D Od dawna wiedziałam co chcę robić w życiu i postanowiłam do tego konsekwentnie dążyć, już od pierwszego roku studiów tłumaczę dla różnych firm i instytucji, po zakończeniu współpracy dostaję od każdej pochlebne referencje

ja mam i dobrą pracę i studia skończone, jestem zadowolony podwójnie:D lepiej mieć jakiś papier zawsze to inaczej wygląda i patrzą na kogoś niż na łosia co ma tylko debilną maturę w kieszenie albo nie daj boże zawodówkę:D

Gość dsdc
oj debile teraz w modzie studia niestacjonarne (pewnie nei wiecie nawet co to oznacza haha - do słowników marsz bibliotecznych!) stacjonarne przegrywają (np. tłumacz gazetek avon) Buziaczki.

Gość poom aranczka
Dziki Marian ale pojechales, jestesmy pod wrazeniem 🖐️

Gość Hmpffffff
A ja się obawiam, że w Polsce bez znajomości nie da się dostać fajnej pracy - niezależnie czy ze studiami, czy bez... :(

Gość Janasaira
Mnie tez się wydaje że dobra praca bez studiowania to tylko jak się ma albo znajomości albo własny interes i w głowie poukładane. Teraz studia nie są własciwie już zadnym atutem a NORMĄ :o

STUDIA.bez nich tez mozna znalezc dobra prace!!kto szuka i chce pracowac to zawsze znajdzie znajdzie!!nie wierze w to ze nie.wiadomo ze gdy sie ma papierek to inaczej patrza,aczkolwiek znam osobe,ktora po studiach geodezyjnych pracuje..uwaga!... w tartaku!gdyz na stanowisko w jej fachu jest od cholery chetnych,a ilez panstwu geodetow potrzeba.:/

Miałam pójść na tłumaczkę rosyjskiego, ale nie dotrwałam do drugiego roku. Mimo to mam fajną pracę, chociaż najczęściej się w niej nudzę i jak na moje wymagania to całkiem nieźle płacą.

Gość klllauduŚka
praca w kancelarii adwokackiej i praca na stronie internetowej w dziale prawnym :D

Gość Moj facet. Nie ma nawet
matury, jest pracownikiem fizycznym. Pracuje od szkoly sredniej, z mala przerwa, wiec w sumie ma 10lat doswiadczenia. Teraz jest kolo 30. W ciagu ostatnich 4 lat 3 razy zmienial prace bo mu przestala odpowiadac. Najlrocej szukal nowej 1 dzien, najdluzej 10 dni. Nigdy nie mial pensji ponizej 1800 netto. Obecnie zaczal od 2400 netto, teraz awansowal i bedzie mial 3200 netto. Jednak kolega zaproponowal mu prace w swojej firmie wspolpracujacej z marketami. Na pewno bedzie zarabial co najmniej 7, 8000 miesiecznie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie

witam, jednak się zapisałam na studia. mam pracę może nie wymarzoną ale jest. Papierek jednak jak sie okazuje , ma znaczenie. Jestem po LO takze nawet wskazana jest dalsza edukacja. Lata szybko lecą.. zanim sie obejże a będzie licencjat:) pozdrawiam