Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rekrutująca_pracowników_

Kłamsta w CV ! Ubaw !!

Polecane posty

pytanie do autorki ach przepraszam Cię bardzo , nie doczytałam o tej wadzie wymowy...nie wpisuj tego w CV , o jaką posadę się ubiegasz?! będziesz przebywała wśród ludzi?! czy to posada samodzielna?!

Gość a ja nie do konca sie zgodze
mozna troche ''dokoloryzowac'' cv jezeli sie umie i potrafi wybrnac z sytuacji, tak zrobil moj brat, to co ma w cv nie do konca wszystko jest prawda, kiedy ubiegal sie o posade w pewnej miedzynarodowej firmie jego rozmowa kwalifikacyjna trwala godzine w jezyku polskim i godzine w jezyku angielskim, pracodawca pytal go o wszystko, o okresy zatrudnienia itp.i normalnie odpowiadal, a to co ma wypisane w cv i nie jest prawda po prostu wczesniej dzwonil do tych osob i sie pytal czy ewnetualnie by zaswiadczyli ze pracowal na danym stanowisku i ludzie sie zgadzali i prace dostal:-)po prostu trzeba umiec dobrze odpowiadac i nie dac po sobie znac, ze na pewne rzeczy nie odpowiada sie zgodnie z prawda;) p.s ja tez mam w cv wypisane pewne rzeczy, ktore nie do konca sa zgodne z prawda, a prace dostalam;)

Gość szukajaca pracyyy
umowa jest rozwiązana przez pracodawcę. A moim założeniem jest nie poruszać nigdy takich spraw, bo zakładam, że od tego jest prokurator.

Gość gdsla
im wiecej przejdziecie rozmwók kwalifikacyjnych tym lpiej dla was. za kazdym razem was coś uczy ta rozmowa i nie zaskakują was pytania :) Wazne jest jak wyglądaciie. Jest psychologicznie potwierdzone ze pierwsze trzy sekundy są przewazajace.

a ja nie do konca sie zgodze Oczywiście;) w dzisiejszych czasach można wszystko jesli ma się znajomości;) Twojemu bratu się poszczęściło..ale jeśli przyszłemu pracodawcy coś by się nie zgodziło , mógłby wezwac inspekcje pracy , a wszyscy wiemy , że inspekcja pracy dojdzie do kłamstwa ZAWSZE ...także to wygląda tak , iż jednemu się uda , drugiemu nie.ja osobiscie nie polecam takich przekrętów bo w wiekszosci wypadków to się źle kończy , no ale tak czy inaczej gratuluje posady twemu bratu;)

Gość szukajaca pracyyy
ja wiem jak z tego wybrnąć, nie musisz pisać. :) Mobbing też był,ale mobber chełpi się, że umie wygrywać takie sprawy.

Gość dla Was i dla mnie tez cytat
Byłam już na przegranej pozycji. Nie myślałam, co ma być, walczyłam - powiedziała Agnieszka Radwańska tuż po zwycięstwie nad Wierą Zwonariewą 1:6, 6:2, 7:5 w

szukająca pracy a dlaczego nie zgłosiłaś tego do sądu pracy lub inspekcji pracy?! gdsla Mas rację , na rozmowie kwalifikacyjnej juz podczas 1 minutowej rozmowy można wywnioskowac czy Was zatrudnią czy nie;)

Gość a ja nie do konca sie zgodze
on juz tam ponad dwa lata pracuje;)

a ja nie do konca sie zgodze I bardzo dobrze;) mnie chodziło o to , że podczas rekrutacji lub na poczatku zatrudnienia danego pracownika pracodawcy moze wpasc do głowy aby to wszystko posrawdzac(a wierz mi tak tez sie zdarza) , wzywa inspekcje pracy , ktora sprawdza poprzednich pracodawców danego pracownika bardzo dokładnie i wszystko wychodzi na jaw...wtedy są powazne problemy...dlatego osobiście nie polecam:D

Gość autorko a jakie masz wykształc
enie?! :classic_cool:

Gość szukajaca pracyyy
sprawy o mobbing trudno wygrać

Gość pytanie ???
Wymyślanie, postawianie ludzi... To jakieś Archiwym X ;) Ja rozumiem, że czasem te wymagane doświadczenie, to kłopot. Jak wiadomo, wszędzie wymagane, ale jak je wreszcie zdobyć, gdy bez niego nigdzie Cię nie chcą. Ale żeby podstawiac ludzi, to już jakiś kryminał. Sytuacja z zatrudnieniem niani do dziecka. No i przychodzi taka kandydatka, wypisze w CV, że pracowała już w 5 rodzinach, wychowała 8 dzieci i ma ogromne doświadczenie. A tu się okazuje, że wszytsko "pic na wodę". Poprosiła znajomych i rodzinę o potwierdzenie referencji i udało jej się. W pewnych kwestiach zaufanie to podstawa.

Gość koszmarne zycie w Polsce
To co mają zrobić ludzie bez doświadczenia skoro nikt ich nie chce? Zostaje tylko otwarcie firmy swojej, ale tutaj z kolei są koszmarne opłaty, sam ZUS 800 zł... tylko się powiesić. Zostaje szara strefa :O

z wykształcenia jestem prawnikiem .

Gość szukajaca pracyyy
chciałam zmienić pracę i plunąć na te gady. ....które chciały mieć kozła ofiarnego

Gość 9p8p8
matko zalamalam sie :( jestem po filologii i doswiadczenie mam w edukacji ale po 2 latach stalej pracy wypadlam z rynku i od 2 lat sie bujam po zasteopstwach w szkolach albo pracuje w roku szkolnym na umowy zlecenia/dziela (szkoly jezykowe, inne placowki edukacyjne) ... w zwiazku z tym w cv mam wiele roznych miejsc pracy bo taka sytuacja i w sumie taka specyfika zawodu...wysylam aplikacje na ogloszenia nie tylko w edukacji (najczesciej tak gdzie wymagana jest znajomosc jezyka) ale z tego co tu pizesz nie mam juz chyba szans na stala prace bo potencjalny pracodawca widzi ze czestozmieniam prace (tak to wyglada z jego perspektywy) nic tylko strzelic sobie w leb...

Z pracą w naszym kraju to jest tak , że więszkosc osób pracując na danym stanowisku nie jest zadowolona z tego co robi, prawda jest taka , że pracy NIE MA , i albo ma sie znajomosci albo nadzwyczajne predyspozycje , w przeciwnym razie nawet osoba z wyzszym wykształceniem wyląduje na kasie w tesco...taka jest rzeczywistosc, dosc brutalna , mnie absolutnie bawią ogłoszenia typu "zatrudnię młodą kobiete z 5 letnim stażem w danej dziedzinie , 3ma jezykami obcymi w stopniu zaawansowanym etc" , no ale gdzie młoda osoba zaraz po studiach ma zdobyc tą wiedze i praktyke skoro chca przyjmowac tylko z odpowiednim stażem;) jedno przeczy drugiemu po prostu..

Gość tysiactysiacxs
mam pytanie! czy moge w swoim CV umiescic studia na ktorych bylam TYLKO 2 lata i ich nie skonczylam? Bo czytalam w internecie, ze osoby ktore studiowaly min 1,5 roku moga wpisac taka informacje. I jeszcze jedno pytanie: Czy wpisywanie do CV hobby musi byc obowiazkowe?

Masz rację, pracy jest mało i tylko dla szczęściarzy albo znajomków. W takim razie można by otworzyć firmę, ale kurna kogo stać, żeby płacić miesięcznie po 800 zł zusu?? zwlaszcza jak ktos ma z firmy maly dochód. Wiec ten kraj jest koszmarny, bo i pracy nie ma, i do tego jeszcze opłaty związane z prowadzeniem swojej firmy są kosmiczne. Więc zostaje chyba się powiesić.

Gość miranda12
do rekrutującej_pracownikow - też pracuję w kadrach i też czasami śmieję się razem z całym biurem. Przyjmowałam ostatnio faceta, który podał mi mail'a - uwaga - demonseksu. Myślałam, że padnę! Do cv dodał zdjęcie z jakiejś imprezy. Super

Ale to nie tak !zawsze mozesz poprosic byłych pracodawców o swiadectwa pracy i tam bedzie czarne na białym , ze nie z Twojej winy straciłas dana posade ... Ostatnio weszłam na strone jednego z urzedów pracy a tam ogłoszenie: "zatrudnię sprzataczke do biurowca , TYLKO z orzeczeniem o niepełnosprawnosci" :O ...żałosne?!

Gość dsvsav
podobno oni dostaja jakies dofinsowanie do tych osob niepelnosprawnych

Do wszystkich niemiłych NIKT NIE KAŻE WAM WCHODZIC NA TEN TEMAT !! szybko pisze i dlatego pojawiają sie błedy...jesli sie komus nie podoba nie musi tu wchodzić...tyle... tysiactysiac Oczywiście , że możesz.Weź jednak pod uwahe , ze podczas rozmowy kwalifikacyjnej rekrutujący z pewnością zapyta o to dlaczego zrezygnowałas z dalszej edukacji;) miranda12 otóż to...:D

Tak dostają dofinansowania , niemałe zresztą , to samo dotyczy ochroniarzy , przeważają ogłoszenia w których chcą zatrudnić tylko ze stopniem o niepełnosprawnosci:D

Gość głupia autorka tematu
i właśnie ten temat jest najlepszym dowodem, że osoby która mają stanowisko, są szefami, są często też upośledzone umysłowo bo nie znają podstawowych zasad ortografii... kiedy na końcu wyrazy piszą się ą a kiedy "om"... żałosne. Jakbyś nie miała swojej firmy to nikt by się nieuku nie zatrudnił z takimi bykami haha

Koszmarne życie Zgadzam się, mnie sie zaraz po studiach udało bo akurat w danym mieście potrzebowali na gwałt pracownika , ale wiem , ze miałam po prostu szczescie...

A nie pomyślalas, ze dla kogos to 350 zl przez dwa pierwsze lata dzialania firmy to moze tez za duzo?? do tego dochodzi jeszcze podatek dochodowy 18%. I trzeba oplacic księgową, i konto firmowe zalozyc, ktore tez wiecej kosztuje od zwyklego konta.

Chociaż może zaważyło na tym też to, że obciągnęłam z połykiem prezesowi. Ale to też trzeba umnieć, nie ? :)

Gość praco z dośw
a jakie to są krótkie okresy zatrudnienia dla pracodawców? Czy to jest tak, że oni wolą stabilniejszego pracownika? A co, jeśli ktoś trafia na pracodawców, którzy chcą go na tymczasem? ps.przestańcie po niej jezdzić, bo dobrze , że jej się chce tu pisać. Chociaż ktoś pisze na życiowy temat a nie o cipce i penisie