Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dijddjkd

Pytanie do kierowców

Polecane posty

Gość dijddjkd

Jak wiemy w Polsce obowiązuje ruch prawostronny. W teorii lewego pasa używamy tylko do wyprzedania (w praktyce wiemy jak jest, samochody jadę lewym nawet jak nie wyprzedzają). Co w przypadku drogi z trzema pasami w jednym kierunku? Kiedy używamy środkowego i lewego pasa? Czy w takim wypadku lewego używamy do wyprzedzenia wyprzedzającego na środowym pasie auta? A po tym wszystkim wracamy na prawy pas? Jak to jest?

uzywasz tego pasa, którym wygodniej Ci sie jedzie raz - gdzie nie ma dziur dwa - gdzie nie ma zawalidróg (rowerów, autobusów, żuków) trzy - zaleznie od tego, w która stronę będziesz skręcać przy najbliższej okazji

Gość ja mam podobnie......
mnie uczyli w szkole jazdy ze zawsze powinno sie jechac prawym pasem...

he he he Ewa na trasie gdzie sa trzy pasy w jedna strone to raczej nie bedzie rowerów itp,i mozna tylko zjechać zjacdem na prawo a nie skręcać :-) na takiej trasie przeważnie prawym pasem jada tiry i oczywiscie osobowka jedzie sie szybciej wiec jedziesz srodkiem,a jak np.ciezarówka chce wyprzedzic cieżarówke to wjeżdza na srodek a ty na lewy pas. Oczywiscie tez wszystko zalezy od natezenia ruchu jak jest pusto na drodze to jedziesz prawym pasem a jak jest duzy ruch to jedziesz tym pasem do którego masz przystosowana predkosc,przeciez nie bedziesz jezdzic od boku do boku wyprzedzajac inne auta jedziesz np.lewym jak masz duza predkosc i jak widzisz ze z tyłu Cie ktos dogania to zjezdzasz na środek i jedziesz sobie dalej.

Gość fgdfdfwe
wkurwiaja mnie debile jadacy srodkowym pasem

Jak masz prawy pas zajęty prze tiry to chyba bedziesz jechał srodkowym a nie wciskał sie miedzy tiry.:-)

zazwyczaj uważamy, że "ci, którzy jadą wolniej od nas to pierdoły, a ci, którzy jadą szybciej, to idioci" :-D